‘Fietsen’ met Sytse. Op pad voor de kerst! 23-12-2020


Ik heb vals gespeeld. Ja, ik moet bekennen dat ik deze keer met de auto een rondje heb gemaakt.  Maar dat mag de pret zeker niet drukken. Ik ging vandaag met Margriet op pad, wij zijn beiden smulpapen dus lees verder als je benieuwd bent wat voor lekkers er in de winter te verkrijgen is in onze regio.

Vanuit Groningen rijden we naar Kropswolde.  Eerst naar de molen van Mulder-pot in Kropswolde. Margriet kiest een mix voor bananenbrood en ik een pak van 2kg meel, hier ga ik komende zondag een suikerbrood mee maken naar recept van mijn opa, die bakker was. Het resultaat zal ik op Facebook delen! Margriet heeft het bananenbrood inmiddels gemaakt en ook ik heb ervan geproefd; zalig was ‘ie.

Vervolgens een paar meter doorgereden naar Woonboerderij Casa waar we eieren en een zakje hazelnoten hebben gescoord. Mocht je dit lezen en een goede tip hebben voor de hazelnoten, ik hoor het graag!

De eieren zijn later verwerkt in een ontbijt met spek. De Scharrelderij had namelijk een mooi stuk spek liggen! Het opvallendste verschil tussen de spek van Boer Piet en het spek van de supermarkt is de kleur. De spek van de Scharrelderij is veel roder van kleur en voller van smaak. Heerlijk. Ook hebben we gerookte ham gekocht. Dit is heerlijk op een broodje, heb ik mogen ervaren. Als klap op de vuurpijl heb ik twee ‘Dikke Kielsters’ meegenomen; dikke hamburgers van rundvlees. Deze heb ik klaargemaakt op de barbecue.

Vanuit het prachtige lintdorp Kiel-Windeweer reden we door naar Sappemeer. Naar mevrouw Ei! Geen eieren opgehaald dit keer maar wel heerlijke amandelhoningbrokken. Margriet nam zachte amandelsnoepjes mee. Ook stond de chilisaus in de halte. Deze kon ik niet laten staan. Chilisaus van uiteraard zelfgekweekte rode pepers. Lekker zoet en pittig.  Ideaal om bijvoorbeeld Foe yong hai mee te maken zoals ik vandaag heb gedaan. Toevallig kwam mevrouw Ei ook nog even bij het stalletje om te kletsen, @mevrouw Ei, leuk je weer even te spreken!

De amandelhoningbrokken heb ik van genoten bij de koffie. Een heerlijke en verantwoorde delicatesse. Wist je trouwens dat mevrouw Ei zelf de honing slingert?

Ik ga proberen in de toekomst meer foto’s te maken, dat is natuurlijk wel zo leuk. Voor nu kan ik jullie alleen maar adviseren zelf te gaan fietsen voor je eten om te ervaren hoe het eruit ziet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *