De keuken in – 25-26/12/2020


25/12 6:55

Jaja, Marja gaat vandaag de keuken in….

Morgen komen m’n pa en ma het heerlijke kerstmenu van Laura eten, dus ik ga alvast de geadviseerde voorbereidingen doen: pesto maken, bietjes koken, bavarois bereiden, pompoenspread…

Ik ben ook voorzichtig m’n lief aan het aankijken zodat hij morgen de ribeye gaat garen op de Napoleon.

Nou heb ik in een grijs verleden Hotelschool gedaan, maar keukentheorie en praktijk waren maar zozo. Met een schamel zesje ben ik toen geslaagd.
Aan de foto’s van onze diners zie je dat ik van het lekkere simpele koken ben: groente soms met een beetje zout koken of een salade, vlees braden in roomboter en af en toe een (gebakken) aardappeltje. En ovenschotels, stamppotten of soepen, daar kan weinig mee mis gaan.
De recepten van Laura zijn dus echt een uitdaging voor me. En wie weet steekt ze me wel aan om vaker de vele kookboeken achter de klep in het hoogste kastje in mijn keuken erbij te pakken en meer uitgebreid te gaan koken. Zoals ik haar heb aangestoken om vaker bij kleine winkels en stalletjes voor haar eten te gaan fietsen.
Heb je ook Laura’s menu bij elkaar gefietst of ga je dat nog doen? Of ben je gewoon nieuwsgierig wat we gaan maken? Kijk dan voor de recepten en bereiding op https://www.fietsenvoormijneten.nl/…/Fietsen-voor-mijn…
Fijne Kerst, veel kookplezier en eet smakelijk!

©️ die onwijs leuke illustraties zijn gemaakt door Richard de Rijke van de

Ben de Westlandse Bij strips…
Het Kerstdinerfietsen is mede mogelijk gemaakt door Bezoek Westland en PUUUR Midden-Delfland.

25/12 13:57

Zooooo, de eerste voorbereidingen voor Laura’s menu voor morgen gedaan:

– krootje van Eetvanpait gekookt ✅
– pompoenspread van flespompoen van Boeregoed, knoflook van Boer Pait, olijfolie van Kaasmeester Richard, gesudderd en gepureerd ✅
– verse pesto van basilicum van Boeregoed, knoflook van Boer Pait, pijnboompitten, olijfolie en parmezaanse kaas van Kaasmeester Richard ✅
– frambozenbavarois (ipv citroen) van frambozensiroop van Plukkerij Framblij, vanillesuiker, Agar Agar (ipv gelatine), kwark, kokosslagroom van Biefit Gezondheidswinkel ✅
Het voorbereiden heeft nu al iets in mij aangewakkerd. Zit er toch nog een Chef Marja in mij verscholen?
Benieuwd hoe het morgen gaat als we de grande finale hebben met (niet zo) kritisch publiek…
 ‍

 

26/12 15:07

Nog wat voorbereidingen van Laura’s kerstmenu gedaan: gevulde tomaatjes, tomatensalade en dressing.
Ieder hoekje in de keuken is nu een departement van chef Marja geworden.
Hoekje voor de bruschetta’s, hoekje voor de zalmtartaartjes en witlofbootjes, hoekje voor de extra gang de paprikasoep, hoekje voor de ribeye en groenten erbij…
Het dessert staat al helemaal klaar, dat hoeft alleen nog mooi geserveerd te worden met een besje en een cressje.
Tafel gedekt, menukaarten uitgeprint en gevouwen.
En m’n lief is de BBQ-chef geworden, die houdt de ribeye in de gaten.
Klaar voor de volgende stappen….
En dat zijn er nogal wat, maar ik heb er echt lol in.
Fijne 2e Kerstdag!
   ‍

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − twee =