Blogs over Courgettesoepfietsen: Kookkluns 2.0


Foto: Gerard Hager

Op 1 september vond de eerste Courgettesoepfietsen fietstocht plaats. Blogger Irene Wijn, alias Kookkluns 2.0, schreef er twee blogs over.

Courgettesoepfietsen (door Irene Wijn)
“Wattes?
Ja, je leest het goed, maar ik snap dat er enige uitleg nodig is. Afgelopen  zaterdag hebben we gecourgettesoepfietst, of is het courgettesoepgefietst? Hoe dan ook, het was geweldig.

Zoals ik al schreef, ik ben nu woonachtig in het Westland, waar het wemelt van de geweldige stalletjes. Er zijn er zoveel dat Marja van der Ende er een manier van leven van heeft gemaakt. Zo is zij al een jaar niet meer in enige supermarkt te vinden geweest. Al haar boodschappen scoort zij bij stalletjes of kleinere plaatselijke specialiteiten winkels. Gelukkig houdt zij deze heerlijke kennis niet voor zichzelf, maar heeft een bloeiende Facebookpagina en een eigen site Fietsen voor mijn eten- Westland. Op haar site zijn zo’n beetje alle stalletjes in kaart gebracht.”
Bewustwording (door Irene Wijn)

“Ik hoop echt dat ik het vol ga houden, want het courgettesoepfietsen heeft heel wat los gemaakt. Nadat ik Marja een mailtje had gestuurd met een link naar mijn blog kreeg ik een zeer uitgebreide mail terug. Ze had erg genoten van mijn enthousiaste verhaal, maar gaf ook reactie op mijn flesjes water verhaal. Zij vond mijn kritiek van de aan ieder geleverde plastic flesjes iets om over na te denken, maar heeft zelf ook een interessant blog geschreven over water. 

Eten, voeding. Iets waar we dagelijks mee te maken krijgen. En het lijkt duidelijk als we zeggen dat je “gezond”moet eten. Goede voeding is belangrijk. Maar, zoals één van de meefietsers zaterdag al vroeg: “Wat is dan gezond?”.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *