Beetjes en bijtjes van twee dagen 23-24/10/2019


Gisteren hadden m’n lief en ik een dagje vrij. Even bijkomen van de pijn in onze kaken van het lachen van de benefietvoorstelling van Jochem Myjer.

Ik verzorgde een ontbijtje op bed met:
– eitjes van de Kleine Achterweg 7, Naaldwijk
(https://www.fietsenvoormijneten.nl/stal…/kleine-achterweg-7/)
– tosti van brood van Bakkerij van Malkenhorst met kaas van Kaasmeester Richard
– een kontje brood met roomboter van DelflandseZuivel en aardbeien-frambozenjam van Santé Holland
– vlaflip van yoghurt en vla van Kaas- en Zuivelboerderij van Winden en Stolwijkse aardbeitjes van mijn fietstochtje met Arike Mijnlieff

Vandaag waren de kaakjes weer hersteld en durfde ik wel een paar crackertjes van de Biefit Gezondheidswinkel aan, met Biostee ‘eeuwige vrijgezel’ kaas die ik bij Poelier Jos Straathof vandaan had. Beetje snoeptomaatjes van de Zwethkade Zuid 16, Den Hoorn erop maakte het weer fris af.
Afgelopen zaterdag ontdekten m’n lief en Aad van Meurs nog aan den lijve dat dit laatst genoemde stalletje geen oogst meer heeft dit jaar. Handdoek over het bord, stalletje foetsie. Zie de foto’s… 

Vanavond was ik van plan om Pasta di Marja te gaan maken maar m’n lief wilde vroeg en vlug eten, dus het werd een gehaktbal met boontjes. Gehakt van De Holy Hoeve, gekocht bij Sylvia Simons-vd Berg, in roomboter van Van Winden.
Kruidenzakje van Keurslager Poleij, paneermeel van de Biefit, ei van de Kleine Achterweg.

De boontjes waren van Boeregoed, die had ik tijdens het Tomatensoepfietsen bij Farm I See meegenomen. Nog steeds heerlijk vers.
Nog een kleine ‘side salad’ erbij van sla ook van Boeregoed met komkommer ook van Poleij en dillesaus ook van Farm I See.

En… hoe bevalt deze nieuwe Beetjes en Bijtjes rubriek? Steeds een beetje over de bezigheden van dit bij-tje en de bijt-jes die we uit de streek halen.

Het is weer een feest om te delen!  ‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *