Beetjes en bijtjes – 24-28-9-2019


24 september:

Vandaag een appel van de Kleine Achterweg 7, Naaldwijk op het ontbijtmenu.
Zie hun stalletjespagina op https://www.fietsenvoormijneten.nl/stal…/kleine-achterweg-7/

M’n koelkast is behoorlijk leeg dus dat wordt weer een fietstochtje vandaag!

‍♀️

25 september:

Vandaag een heerlijk ontbijtje van Griekse yoghurt en blauwe bessen van de Biefit Gezondheidswinkel.
Voor m’n lief nog een beetje granola van Lijfstijl diëtisten, gekocht bij Bakkerij Vreugdenhil.
Voor mij de eerste schep granola uit het zakje van Het Blauwe Hek.
Ik hou van variatie, vandaar steeds een afwisseling van yoghurt en dan weer kwark, van koe en dan weer schaap, van fruitsoorten en dus ook van verschillende soorten granola en dan weer muesli of noten, lijnzaad enzovoorts.

Een goed bodempie voor vandaag. Niet voor een fietstocht want dat durf ik gezien wat ik ga doen vanmorgen vroeg en de voorspelde regen even niet aan. Ik ben gevraagd als gastdocent bij Hogeschool Inholland in Delft om het verhaal achter Fietsen voor m’n eten te vertellen aan de studenten Dier- en Veehouderij. En dan met name over de vele initiatieven die er in de regio zijn op het gebied van vlees en zuivel.

Wens me maar succes want ik vind het best spannend. Dus dat ontbijtje doorslikken ging net iets minder makkelijk dan normaal…

28 september:

Zeg het met… druiven! 

Aad van Meurs had het al geschreven: de ploegbaas van het stalletjesinvoerclubje en ik hebben gisteren een vruchtbaar overleg gehad over de website.

Tijd om de beste man in het zonnetje te zetten.

Aad is van het type hyperdepiep en beetpakken.

Vol verbazing en verwondering heb ik gekeken naar de manier en snelheid waarmee Aad de afgelopen tijd gewerkt heeft aan het vullen van de kaart.

Met geweldige ondersteuning van Bram de RijkeJolanda van der VaartSacha VrolijkRia RoessenAstrid Groenheide-HolierhoekGerard Hager en Coriza Hoogendonk die hebben geholpen met het invoeren van stalletjes.

Door aanvulling van het clubje met Wim Den OudstenTineke Doove en Jessica Stoffels werken we gewoon lekker door aan de leukste landkaart van Westland en de rest van Nederland.

Met de donaties van vorige week en de inzet van deze club vrijwilligers achter de schermen, groeit Fietsen voor m’n eten uit tot een niet te vermijden manier van (lokaal) eten kopen. Zodat de lokale tuinders en boeren krijgen wat ze verdienen en waard zijn: meer klanten en een eerlijke prijs voor hun producten. En wij een hoop plezier onderweg en eten dat smaakvoller en misschien wel gezonder is.

Aad heb ik gisteren verrast met een leuk geschenkpakket van Theo van den Bos. Met de vierwieler gebracht, dat dan weer wel, want ik wilde natuurlijk niet dat die heerlijke druiven onderweg zouden sneuvelen.

Theo heeft nog een paar dagen druiven. Je vindt hem aan de Opstalweg 9, Naaldwijk en hij kan ze voor je knippen als de parasol of de vlaggetjes bij de weg staan.

Ben je nieuwsgierig naar het resultaat waar deze mensen zo hard aan gewerkt hebben? Kijk dan eens naar www.fietsenvoormijneten.nl/regio/westland en klik op ‘filter resultaten’. Al die informatie is er met ogen en oren open zetten en mensenhandjes laten wapperen in gekomen.

En laat ik dan ook Oscar Holterman van RICT nog even noemen, die ervoor zorgt dat de website online blijft en er veel mensen tegelijkertijd in de kaart kunnen kijken.

En ‘last but not least’ Glenn Windhouwer van Doser die het webdesign doet en altijd voor ons klaar staat als we een technische uitdaging hebben.

Mensen: BEDANKT! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *