Op een zonnige zaterdag 19 maart 2022 opende deze fietstocht met zo’n 30 fietsers zo’n 25 km. Deze route is nog steeds te fietsen, let wel op openingstijden van de betreffende boerderijwinkels en -automaten.
De route kan op elk punt onderweg gestart worden om onderweg plekken te ontdekken voor uw dagelijkse boodschappen in uw eigen regio. U bent lekker in beweging, heeft een doel om te fietsen, stopt tussendoor bij boerderijwinkels, -automaten, kraampjes langs de weg om puurder en lokaal eten en drinken te kopen en gaat in gesprek met boer over wat er op de boerderij gebeurt.
Tijdens een gezellig uitje, doet u meteen uw boodschappen en u steunt lokale boeren en maakt een kleinere voetafdruk.


Gaat u mee?

Een startpunt waar u bijv. uw auto kan parkeren en op de fiets verder gaan is bij:
– Camperplaats en Landgoed Clootwijck, Woudrichemseweg 36 a in Uppel/Almkerk
– Hoeve Kraaiveld, Roef 4, Woudrichem.
Komt u vanuit Gorinchem, dan kunt u starten bij Riveer en naar Woudrichem varen en terug vanaf Sleeuwijk.

Heeft u interesse om zelf of met een groep/team/organisatie een route te fietsen van ca. 25 km en onderweg uw dagelijkse boodschappen bij boer, kweker of kraampje langs de weg te kopen?
Bel/app: 06-3733 9285.
Deel uw foto’s in de facebookgroep https://www.facebook.com/groups/fietsenvoormijnetenaltena

Makkelijk een biologisch lunchpakket om te picknicken op Boerderijwinkel Kraaiveld of onderweg? Bestellen kan tot 2 dagen vooraf vóór 10.00 uur om af te halen en betalen op Roef 4, Woudrichem: https://bit.ly/maxvitaallunch.

Neem mee: uw fiets of huur er één, fietstassen, koeltas voor bijv. zuivel en diepvriesproducten, contant geld en pinpas, fietsroute uitgeprint of op mobiel.

Krijg hier alvast een indruk van de route inlcusief Riveer Gorinchem. Download GPX route – 25.9km
Route inclusief Riveer Gorinchem
Route vanuit Altena, alternatief zonder veerdienst Riveer Gorinchem. Download GPX route
Route zonder Gorinchem veerdienst Riveer
Download een GPX viewer op uw mobiel als u deze nog niet heeft. Tip van Patrick: 
GPX is een formaat met punten en lijnen. Welke kaart je ziet en of er route instructies zijn ligt aan de app die je gebruikt. Zelf gebruik ik OsmAnd, hierbij kan je als je de kaart download wel gebruik maken van gesproken instructies. Komoot heeft dat volgens mij ook

Riveer-veerdienst
Op de route zijn twee veerdiensten van Riveer waar alleen met pin of Riveer-app betaald kan worden: van Sleeuwijk naar Gorinchem
€ 1,50 en aansluitend kan je doorvaren van Gorinchem naar Woudrichem € 2,00 of je stapt uit om Gorinchem in te gaan. Zomerdienstregeling juli en augustus 2022

Recreatief boodschappen doen
Lees alvast dit fietsverslag met verkooppunten waar je onderweg je dagelijkse boodschappen kan ontdekken. Op deze route kun je bijv. sap, groente, fruit, chocola, (diepvries)vlees, meel, honing, brood, eieren en jam kopen.

Tip: Neem fietstassen, linnen tassen mee, zodat je boodschappen makkelijk (met weinig/geen plastic) mee naar huis neemt en bijv. een koeltas als je iets koud wilt houden.

Steun
Kosten voor fietsdeelname is gratis, behalve uw boodschappen en veerdienst Riveer. Fietsen voor mijn Eten draait op vrijwilligers en is op zoek naar hulp om activiteiten te organiseren en sponsoren om continuïteit mogelijk te maken.
Meer informatie of wilt u bijdragen in natura, hulp, financieel, mail altena@fietsenvoormijneten.nl of meld aan als sponsor(interesse) bij de nieuwsbrief regio Altena.
Uw vrijwillige bijdrage is welkom! Scan de QR-code om € 5,00 (bedrag aanpasbaar) te betalen voor MaxVitaal fietstocht bijdrage.
Gebruik de Camera App op je telefoon of klik op deze link.
De QR-code is geldig tot 13 juli 2024.

vrijwillige bijdrage maxvitaal

Meer weten over Fietsen voor mijn Eten? Lees interview door Marijke Verhoef in ‘Trots op de Boerin – Altena”.

Community en regionale website
Word lid van facebookgroep Fietsen voor mijn Eten – Altena met tips over aanbieders, recepten, routes. Deze groep telt al bijna 2500 leden: https://www.facebook.com/groups/fietsenvoormijnetenaltena/

Hierin delen we lekkere adresjes, waar je welke boodschappen kan kopen, recepten en weetjes over boerderijleven op het platteland.
60 Verkooppunten in Altena vindt u op www.fietsenvoormijneten.nl/regio/altena  en word gratis lid van de facebookgroep

Voor facebookgebruikers is het evenement te vinden, delen en reageren op:
https://www.facebook.com/events/384835650096965

Leef, eet en geniet (h)eerlijk op de fiets van het platteland, laten we van Altena de gezondste gemeente van Nederland maken,

Jacoline Peek – Hamoen
Voorfietser Altena, BoerBurgerVerbinder

 

P.S. Wat is MaxVitaal?

Max Vitaal stimuleert u om fit te blijven. Dit doet Max Vitaal door u van alle sportieve mogelijkheden binnen de gemeente Altena op de hoogte te brengen via BuurtSportcoaches.
Via de website van Max Vitaal kunt u zich inschrijven voor alle activiteiten. Tevens krijgen alle aanbieders de mogelijkheid een activiteit aan te bieden die gepresenteerd wordt in een boekje.

In het boekwerk wat gedrukt wordt door Gemeente Altena komt Fietsen voor mijn Eten ook als aanbieder vermeld en deze activiteiten:
19 maart 2022: https://www.sportcoachaltena.nl/activiteit/223564/maxvitaal-fietsen-voor-mijn-eten-in-altena
Doorlopend door ieder individueel of eigen groepje: https://www.sportcoachaltena.nl/activiteit/223550/fietsen-voor-mijn-eten-in-altena