Oude Appelaarse polderroute in gemeente Moerdijk

Als aanwaspolder bestond de ‘Oude Appelaar’ uit een door natuurlijke aanwas ontstaan gors. De polder werd al in 1597 bedijkt. De Oude Appelaarse polder had een sterke link met het dorp Fijnaart, dat eerder was weggevaagd door de Sint Elisabethsvloed. Zo liep de oorspronkelijke haven van Fijnaart al door het oude gors en later door deze polder. Fietsend door de prachtige Tonnekreek, langs havens en de unieke Keenesluis ontdek je de Oude Appelaarse polder. Stop onderweg bij de aangewezen streekwinkels en geniet van de lekkernijen. De route eindigt in vestingstad Klundert waar de oude contouren van de vesting nog goed zichtbaar zijn en diverse terrassen je uitnodigen voor een hapje en een drankje.

Bloemendaalse polderroute in gemeente Moerdijk

De creatie van deze polder had nogal wat voeten in de aarde. Pas na een flinke discussie tussen de Heren van Breda en die van Zevenbergen kwam de polder in 1555 tot stand. De polder werd bedijkt en de uitwatering liep in eerste instantie op de rivier de Moye Keene. Inmiddels verloopt de uitwatering via de Bloemendaalse Vliet en het bijbehorende gemaal. De Bloemendaalse polderroute brengt je naar maar liefst negen locaties vol lokale lekkernijen. Onderweg geniet je van de uitgestrekte polders en ontdek je locaties als Huize Bloemendaal of velden vol kippen waarvan jij de verse eitjes kunt scoren!

Ruigenhilse polderroute in gemeente Moerdijk

Van ruig natuurgebied begin 16de eeuw naar een ingepolderd gebied vol kreekjes rondom het nieuwe dorpje Ruigenhil, het huidige Willemstad. Willem van Oranje versterkte het dorp Ruigenhil tot vestingstad. De omliggende Ruigenhilse polder behield zijn naam en werd een belangrijk wapen in strijd tegen de Hollandse vijand. De fietsroute door de Ruigenhilse polder voert je langs de leukste locaties vol lokale lekkernijen. Al genietend van het uitgestrekte polderlandschap ontdek je ook mooie plekjes, zoals het bijzondere fort De Hel en vestingstad Willemstad.

Altena West fietsroute

Altena West, 23 km

Uppel, Dussen, Hank, Nieuwendijk Fietstocht voor boodschappen met interview voor special Trots op de Boer - Altena

Altena Noord, 21 km

Lunchen, groente, fruit, vlees en en zelfpluktuin vind je op deze route èn De Streekbraderie op 21 augustus op Landgoed Clootwijck - Woudrichemseweg 36a in Almkerk/Uppel.

A Taste of van Gogh

Het Brabantse leven en landschap vormen de basis van het werk van Vincent van Gogh. In Brabant werd Vincent geboren, groeide hij op en maakte hij zijn eerste meesterwerk: De Aardappeleters. In 1881 woonde en werkte Vincent een periode bij zijn ouders in Etten-Leur. Ontdek de monumenten en de landelijke omgeving die Vincent zo inspireerde en die een keerpunt in zijn leven vormden. Meldpunt routes

Tour de Kromme Rijn - 63 km

Verken de Kromme Rijnstreek - Een gebied met fruitboomgaarden, de Kromme Rijn, agrarisch landschap, bos Nieuw Wulven, landgoederen, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Romeinse Limes.

Paasbrunchfietsen

Fietsen door Westland en (Midden-)Delfland voor jouw paasbrunchtafel

Kerstdinerfietsen

Routes door Westland en Midden-Delfland om je kerstdiner bij elkaar te sprokkelen

Soepfietsroutes

Soepfietsen om ingrediënten voor courgettesoep, tomatensoep, snert, pompoensoep en auberginesoep bij elkaar te fietsen