Fietsrondje Beleef Waterpoort Bergen op Zoom (35 km)

Dit is een van de 7 routes die je brengt langs de mooiste plekjes en leukste Gastheren in Bergen op Zoom e.o. U start bij Natuurpoort Lievensberg, vervolgens naar Stadsboerderij de Kleine Kievit en Frankenfruit. Via het uitkijk Col du Kragge en de Bergse Heide, fiets u langs verschillende streekboeren en komt langs mooie bezienswaardigheden als Fort de Roovere, de Sint Antoniusmolen. Via de prachtige historische binnenstad en het VVV fietst u naar het recreatiemeer de Binnenschelde, de Waterschans en Bezoekerscentrum Kraaijenberg. Landgoed Mattemburgh is een van de laatste horecagelegenheden, zeker de moeite waard met hun prachtige tuin. De 35 km lange fietsroute verbindt de gastheren en streekproducenten met de mooiste plekken in Bergen op Zoom. Voormalig wielrenster en wereldkampioen Tineke Fopma fietste de route ook en deelt haar tips in onderstaande video. https://vimeo.com/727006224/57db0e3c9e

Fietsrondje Beleef Waterpoort Steenbergen (53 km)

Dit is een van de 7 speciale Waterpoort fietsroutes die je brengt langs de mooiste plekjes en leukste Gastheren in Steenbergen e.o. U start bij de jachthaven van Steenbergen, fietst naar de Blauwe Sluis waar de langste picknicktafel staat en via de Dintelse Gorsen richting Benedensas en de jachthaven de Schapenput. Uiteindelijk passeert u ook nog het fort de Roovere. Deze fietsroute maakt ook gebruik van de bekende fietsknooppunten en zijn onderling ook weer met elkaar verbonden. Fiets van de ene gastheer naar de andere, bleef het mooie Waterpoort gebied of laat je overvaren door een van de Waterpoortveerpontjes. In deze eerste film https://vimeo.com/698749599/d2dc15bd70 neemt Koos Moerenhout je mee naar gemeente Steenbergen en Goeree-Overflakkee. Laat je inspireren en geniet van al het moois onderweg.

Fietsrondje Beleef Waterpoort Flakkee (58 km)

Dit is een van de 7 speciale Waterpoort fietsroutes die je brengt langs de mooiste plekjes en leukste Gastheren op het eiland Goeree-Overflakkee. Deze route start bij de haven van Ooltgensplaat. U fiets langs het prachtige natuurgebied de Hellegatsplaten via verschillende streekwinkeltjes naar Oud- en Nieuwe Tonge en Herkingen. Vervolgens kunt u buitendijks fietsen langs de Grevelingen en eindigt bij het Fort Frederik. Deze fietsroute maakt ook gebruik van de bekende fietsknooppunten en zijn onderling ook weer met elkaar verbonden. In deze eerste film https://vimeo.com/698749599/d2dc15bd70 neemt Koos Moerenhout je mee naar gemeente Steenbergen en Goeree-Overflakkee. Fiets van de ene gastheer naar de andere, bleef het mooie Waterpoort gebied of laat je overvaren door een van de Waterpoortveerpontjes.

Fietsrondje Beleef Waterpoort Tholen-Oost (35 km)

Dit is een van de 7 speciale Waterpoort fietsroutes die je brengt langs de mooiste plekjes en leukste Gastheren op het eiland Tholen. Deze route start in Tholen, u fietst dan naar het Huys van Roosevelt, door de polders en dijken aan de Oostzijde van het eiland, via oud-Vossemeer, Poortvliet naar de Oesterdam. Deze fietsroute maakt ook gebruik van de bekende fietsknooppunten en zijn onderling ook weer met elkaar verbonden. Fiets van de ene gastheer naar de andere, bleef het mooie Waterpoort gebied of laat je overvaren door een van de Waterpoortveerpontjes.

Fietsrondje Beleef Waterpoort Tholen-West (36 km)

Dit is een van de 7 speciale Waterpoort fietsroutes die je brengt langs de mooiste plekjes en leukste Gastheren op het eiland Tholen. Deze route gaat grotendeels buitendijks van Sint-Annaland naar Stavenisse. U fietst langs het Streekmuseum De Meestoof, het Wegwijs Lokaal, de Thoolse Streekproductenveiling en de Oosterschelde. Deze fietsroute maakt ook gebruik van de bekende fietsknooppunten en zijn onderling ook weer met elkaar verbonden. Laat je inspireren door ex wielrenprof en meervoudig wereldkampioen Keetie van Oosten-Hage. Zij fietste de Thoolse Waterpoort fietsroute en deelt in deze korte film al haar tips. https://vimeo.com/697297436/bc8faaced1 Fiets van de ene gastheer naar de andere, bleef het mooie Waterpoort gebied of laat je overvaren door een van de Waterpoortveerpontjes.

Fietsrondje Beleef Waterpoort Moerdijk (44 km)

Dit is een van de 7 speciale Waterpoort fietsroutes die je brengt langs de mooiste plekjes en leukste Gastheren in gemeente Moerdijk. De route gaat grotendeels langs het Hollands Diep, Tonnekreek en komt langs de Volkeraksluizen, de forten, het watersnoodmuseum en het Nationaal Vlasserij-Suikermuseum en het Mauritshuis. Deze fietsroute maakt ook gebruik van de bekende fietsknooppunten en zijn onderling ook weer met elkaar verbonden. Fiets van de ene gastheer naar de andere, bleef het mooie Waterpoort gebied of laat je overvaren door een van de Waterpoortveerpontjes. Stap op je fiets en ontdek bv de mooie forten, het historische vestingstadje Willemstad en maak een stop bij een Waterpoort gastheer of streekproducten winkel. Voor meervoudig wereldkampioen Martin Venix is het thuiskomen in dit mooie gebied, hij deelt dan ook graag zijn tips in deze video. https://vimeo.com/698313479/659f72157f

Fietsrondje Beleef Waterpoort Halderberge (35 km)

Dit is een van de 7 speciale Waterpoort fietsroutes die je brengt langs de mooiste plekjes en leukste Gastheren in Halderberge en omgeving, zoals de Basiliek, 't Gastels Laag enklooster Bovendonk. Deze fietsroute maakt ook gebruik van de bekende fietsknooppunten en zijn onderling ook weer met elkaar verbonden. Fiets van de ene gastheer naar de andere, bleef het mooie Waterpoort gebied of laat je overvaren door een van de Waterpoortveerpontjes.

Agrarische fietsroute - Halderberge

Deze Halderbergse fietsroute leid je langs 16 agrarische bedrijven van de polders in de Hoevense Beemden tot de zandgronden roomt het Pagnevaartbos.

Brabantse Wal Aspergefietsroute Zuid 34 km

Een culinaire fietstocht langs de Brabantse Wal aspergekwekers. Deze route is ook geschikt om buiten het aspergeseizoen te fietsen en kennis te maken met de Brabantse Wal.

Bloemendaalse polderroute - Moerdijk - 35 km

De Bloemendaalse polderroute brengt je naar maar liefst negen locaties vol lokale lekkernijen, zoals Huize Bloemendaal of velden vol kippen waarvan jij de verse eitjes kunt scoren!