Fietsen in gemeente Halderberge

In heel Noord-Brabant is een uitgebreid knooppuntennetwerk aangelegd om de mooist mogelijke fietstochten te kunnen maken. De combinatie met al het erfgoed in Oudenbosch, Hoeven en Oud-Gastel maakt het de ideale uitvalsbasis voor prachtige fietstochten, wandelingen en uitstapjes: alleen, samen of met het hele gezin. De verschillende fietsroutes gaan langs het erfgoed, door de bossen of lekker de polder in. Vanuit Halderberge ben je binnen een uur fietsen in Breda of Willemstad en ook Roosendaal ligt om de hoek. Laat je verrassen door al de mooie routes in Halderberge en daarbuiten.

  • Fietsen langs streekwinkels en agrariërs met de ZLTO-Fietsroute

Fietsen voor je eten! Met de Agrarische Fietsroute trap je zelf je maaltijd bij elkaar. In Halderberge, maar ook in de gemeenten daar omheen worden de lekkerste streekproducten verbouwd en dieren gehouden op een verantwoorde en duurzame manier. Ontdek alle boerderijwinkel. 

Hoe worden aardbeien verbouwd? Hoe leven koeien? Hoe kweek je de lekkerste tomaten? Stap op de fiets in Halderberge en je ontdekt het zelf!
De fietsroute leidt je langs 14 agrarische bedrijven van de polders in de Hoevense Beemden tot de zandgronden rondom het Pagnevaartbos.

Een ruime selectie groenten en fruit door zand- en kleibodems

Halderberge ligt op de “naad van Brabant” de grens van zand en klei. Je ziet het in het landschap, de polders liggen op kleigrond en de bossen en heides op ’t zand, maar ook aan de opbrengst van het land. Het ene gewas groeit beter en wordt smakelijker op de rijke kleigrond, het andere gewas doet het goed op de armere zandgronden. Het beste van beide werelden proef je dus in Halderberge!

Leren en proeven

Tijdens je fietstocht kan je niet alleen meer te weten komen over de verschillende agrarische bedrijven, maar ook proeven! Zo heeft Voorbraak Kersen een kersenautomaat en de Heulhoeve een streekproductenwinkel. Ook de lokale horeca werkt veel met streekeigen producten dus geniet tijdens de lunch of diner van het beste van de streek.

  • Fietsroute naar Wijn- en aspergeboerderij De Santspuy | 40 KM

Op zoek naar het witte goud tijdens de fietsroute naar Aspergeboerderij de Santspuy. Het aspergeseizoen loop van de tweede donderdag van april tot Sint Jan, rond 23 juni.

Deze fietsroute kan je natuurlijk het hele jaar rijden maar is extra leuk tijdens het aspergeseizoen van midden april tot midden juni! De route gaat namelijk naar Aspergeboerderij de Santspuy. Hier zijn tal van excursies en proeverijen die je kunt boeken.

Onderweg

De route loopt rondom Etten-Leur met halverwege de stop bij de Santspuy. In Etten-Leur kan je ook een deel van de jeugd van Van Gogh ervaren bij de Van Gogh Kerk.

Bezienswaardigheden

Horecastops