Fietsen voor m’n bloemen

Terug naar Westland

Terug naar Oostland

Welkom bij deze pagina van Fietsen voor m’n bloemen!

Waarschijnlijk ben je op deze pagina gekomen door de vele mediaberichten die de afgelopen weken, sinds de maatregelen van de overheid rondom het coronavirus in werking zijn getreden, zijn verspreid. Samen hebben we veel mensen gemotiveerd om de siertelers te helpen deze crisistijd door te komen. En deze crisis is ongekend groot, getuige de reportage van RTL Z onderaan deze pagina, waar ook ons initiatief in getoond wordt. Hieronder vind je de regio’s waarin Fietsen voor m’n bloemen actief is.

Fietsen voor m’n bloemen – Westland

De Facebookgroep Fietsen voor m’n bloemen – Westland bestaat sinds september 2017. Vlak voor de coronacrisis bestond de groep uit iets meer dan 2000 leden. Het ledenaantal in de Facebookgroep is sindsdien meer dan vervijfvoudigd en vele mensen hebben de weg naar de regiokaart weten te vinden om bloemen en planten te gaan kopen. Hieronder vind je de kaart met adressen van telers die bloemen en/of planten bij hun bedrijf aanbieden.

Wij wensen de Westlandse sierteeltsector alle steun toe die zij nodig hebben om door deze coronacrisis heen te komen.

Zijn er wijzigingen aan de informatie op de kaart? Stuur dan een mail naar info@fietsenvoormijneten.nl.

Nellie, Ilze, Audrey, Jessica en Marja

Fietsen voor m’n bloemen – Oostland

Ook in Oostland lijden de bloemen- en plantentelers onder de coronacrisis. Om hen te ondersteunen, is op 31 maart 2020, door Marja en (voorfietser van Fietsen voor m’n eten – Oostland) Diana Bolle, de Facebookgroep Fietsen voor m’n bloemen – Oostland opgericht. Omdat de toestroom in en naar Oostland veel minder is en daarmee de kans het coronavirus verder te verspreiden, staat de kaart met stalletjes in deze regio wel online.

Deze kaart was al gemaakt door Joni Rensen-den Hoedt, medebeheerder van de Facebookgroep Heel Pijnacker-Nootdorp Helpt. In samenspraak met Joni delen we haar kaart hieronder.

Wij hopen hiermee de Oostlandse siertelers een hart onder de riem te steken.

Diana en Marja

Fietsen voor m’n bloemen – Midden-Holland

Deze groep is speciaal gemaakt voor de kwekerijen en kleine bloemisten in de omgeving (allen bij toestemming): Zevenhuizen , Moerkapelle, Bleiswijk, Boskoop , Waddinxveen en omstreken.
Ieder mag zijn waren in de Facebookgroep ‘Fietsen voor m’n bloemen – Midden-Holland‘ plaatsen om toch nog wat te verkopen in deze moeilijke tijd.

De regiokaart van Midden-Holland is nog in de maak. Geef je tips door via de Facebookgroep.

Angela en Marja

Voor iedereen geldt:

Doe het kopen veilig, bewaar afstand en reinig je handen en muntgeld voordat je je aankopen betaalt of betaal zoveel mogelijk contactloos. Blijf rekening houden met de richtlijnen van het RIVM en dat geldt ook voor de telers. Veel stalletjes hebben inmiddels Tikkies om verspreiding van het virus te voorkomen.

Een virusvrije crisistijd gewenst!

#buyflowersnottoiletpaper

Lees hier ook diverse krantenberichten over Fietsen voor m’n bloemen:

Lees ook het nieuwsbericht met daarin de reden waarom de Westland-groep lange tijd in lockdown is geweest en nog een paar adviezen voor de telers.

 

Terug naar Westland

Terug naar Oostland