Snertfietsen zaterdag 18 januari 2020 (=Vol)

Aanvang: 18 januari 2020 10:00

Dit evenement is volgeboekt!
Wil je op de wachtlijst voor wanneer iemand afzegt? Stuur dan een e-mail naar info@fietsenvoormijneten.nl.
Achter de schermen worden momenteel nieuwe fietstochten bedacht en ingepland. Wil je daarvan op de hoogte blijven, dan kun je via de pagina Nieuwtjes een aanmelding voor de nieuwsbrief doen. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten in een volgende fietstocht!

Snertweer? Snertfietsen!
Fiets de ingrediënten voor jouw eigen erwtensoep bij elkaar, terwijl diezelfde soep ondertussen gewoon voor je wordt klaargemaakt.
En na het Snertfietsen kunnen we zo aanschuiven en de soep samen gezellig opeten.

Op verzoek van velen organiseren voorfietser Marja van der Ende van Fietsen voor m’n eten – Westland, snertexpert Sylvia Simons-vd Berg van Santé Holland, de Stichting Bezoek Westland en Slow Food Rotterdam / Slow Food Den Haag samen deze #eatlocal fietstocht op zaterdag 18 januari 2020 vanaf 10:00.

We starten bij Zorgbakkerij Het Blauwe Hek in Naaldwijk, waar we het verhaal achter roggebrood te horen krijgen. Na het startschot door de blauwe fietstoeter, fiets je met Marja langs verschillende stalletjes en leuke kleine winkels voor ingrediënten en ander lekkers. We bezoeken Boer Pait en zijn nepboerin Coriza voor de wintergroenten, fietsen door de polder en tussen de kassen op zoek naar verscholen eten, stoppen tussendoor nog even voor een kleine lunch en krijgen bij Slagerij Zwaard uitgebreid te zien hoe ambachtelijke rookworst wordt gemaakt. Bij snertexpert Sylvia schuiven we meteen aan bij de warme houtkachel om de soep te eten.

Deze fietstocht heeft een afstand van ongeveer 19 km van startpunt (Naaldwijk) naar eindpunt (De Lier). Na afloop weer terug naar het startpunt is nog 1 km, dus totaal 20 km. Regelmatig stoppen we langs de weg om ingrediënten en ander lekkers te kopen.

In verband met het maximale aantal deelnemers (12 personen) is aanmelden verplicht en dat kan onderaan deze pagina.

Wij kijken er naar uit samen met jou te gaan Snertfietsen!

Programma zaterdag 18 januari 2020:

10:00
Verzamelen bij Zorgbakkerij Het Blauwe Hek, Oranjesluisweg 20, 2671 NB in Naaldwijk
10:30
Start Snertfietsen, met o.a. een bezoek aan Boer Pait en Slagerij Zwaard
14:30 
Naar verwachting aankomst bij Santé Holland.
Hier krijgen we de soep zo uitgeserveerd, bij een knapperend haardvuurtje om de koude tenen en vingers weer te verwarmen.
Eindtijd
?? (Afhankelijk van hoe Westlands gezellig het is…). Hierna kun je op eigen gelegenheid terug fietsen naar huis of naar Het Blauwe Hek als je met de auto bent gekomen.

Betaling:

 • Het deelnamebedrag is € 17,50. Deze prijs is INCLUSIEF de soep die we bij Sylvia geserveerd krijgen.
  Na het versturen van de definitieve bevestiging door voorfietser Marja wordt een betaalverzoek (het zogenoemde Tikkie) verzonden. Mocht je geen smartphone hebben dan kun je ook een bankstorting doen (details daarvoor vind je dan in de laatste bevestiging).
 • Let op: consumpties bij de start en onderweg op de lunchlocatie zijn voor eigen rekening. Zorg dat je een bankpas of contant geld daarvoor bij je hebt.

Fotografie J.O. Voogt

Meenemen:

 • Voldoende kleingeld en een bankpas om van alles lekkers langs de weg te kopen.
 • Een stevige fiets met fietstas(sen) en/of fietsmand.
  Heb je geen fiets tot je beschikking? Dan kan deze ook gehuurd worden bij Fietsverhuur Westland, bij Enjoy Bicycle Tours of bij je eigen accommodatie als je deze streek als toerist bezoekt. Dit kun je zelf van tevoren regelen.
 • Regenkleding indien regen voorspeld.
  Voorfietser Marja laat zich alleen tegenhouden bij onweer, hagel en vanaf windkracht 8…
 • Verdere details volgen in de laatste bevestiging.

Foto: Fanny de Vries – Noaberhaptrap.nl

Nog vragen? Stuur een mail naar info@fietsenvoormijneten.nl.

Aanmelden (per persoon 1 formulier invullen):
* velden met een sterretje verplicht invullen
** na verzending ontvang je een automatische bevestiging. Geen bevestiging ontvangen? Check eerst je spambox en stuur anders een berichtje naar info@fietsenvoormijneten.nl of de aanmelding is aangekomen.

Dit evenement is volgeboekt!
Wil je op de wachtlijst voor wanneer iemand afzegt? Stuur dan een e-mail naar info@fietsenvoormijneten.nl.
Achter de schermen worden momenteel nieuwe fietstochten bedacht en ingepland. Wil je daarvan op de hoogte blijven, dan kun je via de pagina Nieuwtjes een aanmelding voor de nieuwsbrief doen. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten in een volgende fietstocht!