Proefrit ‘Tour de Tapas Krimpenerwaard’ – start Lekkerkerk

Aanvang: 2 oktober 2021 10:00

Einde: 2 oktober 2021 17:00

Locatie: Achterstraat 34, 2941 AB Lekkerkerk, Nederland

Kosten: € 29,50 per volwassenen / € 17.50 per kind

Belangrijk:

Voor fietsers, foodies & lekkerbekken.
Inclusief begeleiding, ontvangst koffie/thee, lunch en alle proeverijen.
Exclusief eigen inkopen.

Fiets ook mee!

Hoe leuk is dat, lekker samen op de fiets langs de stalletjes en boerderijwinkeltjes om te proeven van al het lekkers uit de polder?

Suzan, Nannien & Arike nemen je graag mee op deze bijzondere fietstocht langs boerederijen, stalletjes en mooie plekjes door de polder. Deze fietstocht is ongeveer 35 km.

Het programma ziet er als volgt uit:

Ontvangst uur bij Broodje Kadootje in Lekkerkerk met koffie, thee en zoete proeverij uit eigen keuken. Om 10.30 uur gaan we op stap langs tuinen, boerderijen, stalletjes, mooie plekjes en fraaie doorsteekjes en we sluiten af met een drankje en proeverijtje bij het vertrekpunt. Uiteraard gaan we op bezoek bij verrassende oogsten en boerenbedrijven. Laat je verrassen!

10.00 Ontvangst met koffie/thee en lekkers
10.30 Start fietstocht en proeverijen; we bezoeken de pluktuinen van De Zonneroos waar we bijzondere dingen gaan proeven en waar je zelf je groente kunt plukken. Vandaar fietsen we over de Tiendweg, Kerkweg richting Berkenwoude. Onderweg komen we langs diverse stalletjes met streekproducten.
12.00 (ongeveer) Zijn we bij ’t Schapenschuurtje in Berkenwoude voor een heerlijke polderlunch en zijn er volop producten te koop uit de hele Krimpenerwaard.
13.00 Na de lunch fietsen we door naar Stolwijk voor een proeverij van geitenkefir en kaas bij De Bonte Weide en vandaar gaan we door naar Stolweitjes en laten ons verrassen door Jeanne wat zij dit keer voor lekkers heeft gemaakt.
Daarna fietsen we naar de Benedenberg in Bergambacht waar we de winkel van Kaasboerderij Jongenhoeve bezoeken voor een smaakbeleving van hun koeienkaas. Via de Hoekseweg en de Lekdijk fietsen we terug naar ons startpunt voor een afsluitend drankje met polderlekkers zo rond 17.00 uur!
Zelf meenemen:
  • Een bankpas en voldoende kleingeld voor inkopen onderweg bij boeren, stalletjes en streekproducten winkeltjes.
  • Een stevige fiets met fietstas(sen) en/of fietsmand. Zo mogelijk fietskoeltas.
  • Heb je geen fiets tot je beschikking? Dan kan deze ook gehuurd worden klik hier voor de mogelijkheden of vraag bij je eigen accommodatie als je deze streek als toerist bezoekt.
  • Regenkleding indien regen voorspeld.
  • Aanmelden via het formulier

Tour de Tapas - start Lekkerkerk
Weten hoe wij met je gegevens omgaan? Bekijk onze Privacyverklaring.