Proefrit ‘Tour de Tapas’ Krimpenerwaard – Start Krimpen a/d IJssel

Aanvang: 30 september 2023 09:15

Einde: 30 september 2023 17:00

Locatie: Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk, Krimpen aan den IJssel, Nederland

Kosten: € 29,50 inclusief koffie/thee met lekkers en uitgebreide lunch

Belangrijk:

Meenemen:
Een bankpas en voldoende kleingeld voor inkopen onderweg.
Een stevige fiets met fietstas(sen) en/of fietsmand. Zo mogelijk fietskoeltas.
Regenkleding indien regen voorspeld.

Fiets met ons mee! = VOL GEBOEKT!!!
Pomp je banden op, fiets met ons mee en geniet van wat de Krimpenerwaard te bieden heeft. En dan bedoelen we niet alleen de schitterende natuur maar vooral ook de heerlijke producten die in deze regio gemaakt worden.

Tijdens deze bijzondere fietstocht die in Krimpen a/d IJssel van start gaat, fietsen we naar Ouderkerk a/d IJssel, Stolwijk en Berkenwoude. Onderweg stoppen we verschillende keren waar je van alles kunt proeven en kopen. Bevlogen ondernemers vertellen je graag hoe zij met liefde voor de natuur hun producten maken. Laat je verrassen door heerlijke proeverijen en vul je fietstas met verse producten uit de polder.

Programma
We beginnen bij het Streekmuseum in Krimpen a/d IJssel tussen 9.00 en 9.30 uur met een kopje koffie/thee.
Om stipt 10 uur vertrekken we richting Imkerij De Nesse waar Franca ons over de bijen vertelt. Je mag proeven van de honing en natuurlijk kan je een potje van dit vloeibare goud meenemen voor thuis.

Daarna voert te fietstocht ons richting Berkenwoude langs ’s herenwegen?? dwars door het historische slagenlandschap in de Krimpenerwaard.
We stappen af bij Van Perkouwse Grond waar tuinvrouw Hanneke uitleg geeft over haar teeltwijze. Daarna gaan we lunchen bij de buurvrouw van Het Schapenschuurtje. Rebecca vertelt ons waar al het heerlijks vandaan komt voordat we gaan smullen van deze verdiende lunch.

En op de pedalen weer richting Stolwijk waar boer MartJan ons al opwacht voor een rondleiding door zijn bedrijf, de biologische geitenhouderij, De Bonte Weide. Natuurlijk gaan wij proeven van zijn overheerlijke en gezonde geitenkefir en wie weet ook een blokje van de verschillende geitenkazen. Laat je verrassen door het aanbod in het winkeltje.

Dan keren we op onze fietsschreden terug richting het oosten en koersen we aan op het Gemaal Reinier Blok tevens afhaalpunt van Rechtstreex. Lisette verwacht ons voor een spannende geblinddoekte proeverij waar je smaakpapillen écht op de proef worden gesteld! En natuurlijk vertelt zij over de producten van Rechtstreex en nemen we een kijkje in haar winkeltje.

Als laatste fietsen we nog een klein stukje naar Kaasboerderij Boer Bas voor onze laatste stop en laatste inkopen voordat we deze dag met elkaar afsluiten. Wie wil kan hiervandaan naar huis fietsen of met ons mee terug naar het startpunt bij het Streekmuseum zo rond 17.00 uur.

Laat je verrassen!
Praktische informatie:
Afstand ongeveer 35 km
Aanmelden via onderstaand formulier
Je kunt meedoen met een e-bike of met een gewone fiets. We kiezen voor een snelheid waarbij iedereen zich lekker voelt. Neem in ieder geval wat kleingeld mee, want niet overal kan gepind worden. Een fietskoeltas kan handig zijn en bij slecht weer regenkleding. Terugfietsen op eigen gelegenheid alleen of samen.