Pompoensoepfietsen zaterdag 26 oktober 2019 (=gefietst)

Aanvang: 26 oktober 2019 10:00

Dit evenement is inmiddels gefietst.
Achter de schermen worden momenteel nieuwe fietstochten bedacht en ingepland. Wil je daarvan op de hoogte blijven, dan kun je via de pagina Nieuwtjes een aanmelding voor de nieuwsbrief doen. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten in een volgende fietstocht!

Het is pompoentijd! Pompoenen in alle soorten, maten en kleuren worden weer volop aangeboden langs de weg en in de kleine winkeltjes die onze streek rijk is. Fiets je mee door Westland, Midden-Delfland, Delfgauw en Delft om de ingrediënten voor een heerlijke pompoensoep bij elkaar te fietsen?
En daarna samen te bereiden en heerlijk te nuttigen?

Voorfietser Marja van ‘Fietsen voor m’n eten – Westland‘, de Stichting Bezoek Westland, Slow Food Rotterdam / Den Haag en PUUUR Midden-Delfland organiseren samen deze fietstocht op zaterdag 26 oktober 2019 vanaf 10:00.

We starten bij NON Pop-Up in De Lier. Na het startschot door de blauwe fietstoeter, fiets je met Marja langs verschillende stalletjes en leuke kleine winkels, zoals Westland Peppers en Kaas- en Zuivelboerderij Van Winden, voor ingrediënten en ander lekkers, bezoekt Bakker Jan van Hoeve Biesland en krijgt een kijkje in het reilen en zeilen van Stadstuinderij BuitenLeeft. Na het fietsen gaan we aldaar de soep bereiden en opeten.

Deze fietstocht heeft een afstand van ongeveer 20 km van startpunt (De Lier) naar eindpunt (Delft). Na afloop weer terug naar het startpunt is 32 km. Regelmatig stoppen we langs de weg om ingrediënten en ander lekkers langs de weg te kopen.
In verband met het maximale aantal deelnemers (12 personen) is aanmelden verplicht en dat kan onderaan deze pagina.

Wij kijken er naar uit samen met jou te gaan Pompoensoepfietsen!

Programma zaterdag 26 oktober 2019:

10:00
Verzamelen bij NON Pop-Up, Hoofdstraat 26, 2678 CK in De Lier
10:30
Start Pompoensoepfietsen, met o.a. een bezoek aan Westland Peppers, Kaas- en Zuivelboerderij Van Winden en Hoeve Biesland
14:30 
Naar verwachting aankomst bij Stadstuinderij BuitenLeeft.
Hier krijgen we een kijkje op het landgoed, bereiden we gezamenlijk de pompoensoep en kruidenboter en eten deze op onder het genot van een gezellig praatje met elkaar en een drankje.
Eindtijd
?? (Afhankelijk van hoe Westlands gezellig het is…). Hierna kun je op eigen gelegenheid terug fietsen naar huis of naar NON Pop-Up als je met de auto bent gekomen.

Betaling:

 • Het deelnamebedrag is € 17,50. Deze prijs is INCLUSIEF de ingrediënten van de pompoensoep die we bij elkaar fietsen om ’s middags te bereiden.
  Na het versturen van de definitieve bevestiging door voorfietser Marja wordt een betaalverzoek (het zogenoemde Tikkie) verzonden. Mocht je geen smartphone hebben dan kun je ook een bankstorting doen (details daarvoor vind je dan in de laatste bevestiging).
 • Let op: consumpties bij de start en onderweg op de lunchlocatie zijn voor eigen rekening. Zorg dat je een bankpas of contant geld daarvoor bij je hebt.

Fotografie J.O. Voogt

Meenemen:

 • Voldoende kleingeld en een bankpas om van alles lekkers langs de weg te kopen.
 • Een stevige fiets met fietstas(sen) en/of fietsmand.
  Heb je geen fiets tot je beschikking? Dan kan deze ook gehuurd worden bij Fietsverhuur Westland, bij Enjoy Bicycle Tours of bij je eigen accommodatie als je deze streek als toerist bezoekt. Dit kun je zelf van tevoren regelen.
 • Een degelijk bewaarbakje om de overgebleven soep in mee naar huis te nemen met plastic tas eromheen.
 • Regenkleding indien regen voorspeld.
  Voorfietser Marja laat zich alleen tegenhouden bij onweer, hagel en vanaf windkracht 8…
 • Verdere details volgen in de laatste bevestiging.

Foto door Vera ter Beest – Verita’s Visit

Nog vragen? Stuur een mail naar info@fietsenvoormijneten.nl.

Aanmelden (per persoon 1 formulier invullen):
* velden met een sterretje verplicht invullen
** na verzending ontvang je een automatische bevestiging. Geen bevestiging ontvangen? Check eerst je spambox en stuur anders een berichtje naar info@fietsenvoormijneten.nl of de aanmelding is aangekomen.

Dit evenement is inmiddels gefietst.
Achter de schermen worden momenteel nieuwe fietstochten bedacht en ingepland. Wil je daarvan op de hoogte blijven, dan kun je via de pagina Nieuwtjes een aanmelding voor de nieuwsbrief doen. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten in een volgende fietstocht!