De Eerste Westlandse Kerstdinerfietsenverkiezing

Aanvang: 30 november 2020 23:59

We gaan Kerstdinerfietsen!
De inzendronde is afgelopen, je kunt nu stemmen via het stemformulier…

“Het lijkt erop dat de kerst er wel anders uit komt te zien dit jaar. 
Is het een idee om iets te doen met een ‘Fiets je kerstdiner bij elkaar-route’……?”, vraagt Jeroen van Bezoek Westland. Die vraag doet bij Fietsen voor m’n eten – Westland de fietsraderen in het hoofd natuurlijk meteen draaien: Kerstdinerfietsen!

 

Dit idee uit onze gezamenlijke hersenpan leidt straks niet alleen tot een leuke fietsroute, maar eerst tot de organisatie van …rapapa rapapa…
De Eerste Westlandse Kerstdinerfietsenverkiezing!
Doe je mee door jouw heerlijkste kerstmenu met ons te delen?

Hoe werkt het?
Via een formulier onderaan deze pagina zijn tussen 10 en 24 november driegangen-kerstmenu ingezonden. Wat komt er de aankomende Kerstdagen aan Westlands vers op ons bord te liggen?

Na het verstrijken van de uiterste inzenddatum (op dinsdag 24 november 23:59), is de stemronde ingegaan op 25 november. De winnaar van de stemronde wint het eigen ingezonden kerstmenu voor 2 personen aan ingrediënten en fietst deze producten samen met voorfietser en Westlandse Fietsburgemeester Marja van der Ende bij elkaar in de week van Kerst.

Het winnende kerstmenu wordt uitgestippeld in een fietsroute om de ingrediënten bij de Westlandse kleine winkeltjes, boeren en kwekers bij elkaar te kunnen fietsen. Aangevuld met ander lekkers, van brood en roomboter voor bij het voorgerecht tot de chocola bij de koffie…. Van de aankleding van de Westlandse kersttafel tot de drankjes in de glazen….

Dan gaat de challenge in voor iedere enthousiasteling: ga Kerstdinerfietsen! Daarover volgt later meer informatie.

Belangrijke data:

24 november 2020 – uiterlijke inzenddatum kerstmenu

25 november tot en met 30 november 2020 – stemronde

1 december 2020 – bekendmaking winnaar stemronde

Voorwaarden en tips om je winkansen te vergroten:

  • Gebruik zoveel mogelijk Westlandse verse en seizoensproducten in je kerstmenu.
  • Gebruik producten in je kerstmenu die in de weken en dagen voorafgaand aan de Kerstdagen makkelijk bij Westlandse kleine winkeliers, boeren en kwekers verkrijgbaar zijn.
  • Bedenk sprankelende namen voor je voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht, zodat het water al in de mond van jouw stemmers loopt, wanneer ze die lezen of horen.
  • Geef zo uitgebreid mogelijk door uit welke samenstelling jouw gerechten bestaan, zodat straks duidelijk is welke buit de Kerstdinerfietsers bij elkaar kunnen sprokkelen.
  • Omschrijf je menu zoals het op een menukaart vermeld zou staan. Wees creatief en gooi er een eigen woordensausje overheen waaruit blijkt dat jij de ultieme winnaar bent.

 

Waar doe je het voor?
Naast eeuwige roem als de winnaar van De Eerste Westlandse Kerstdinerfietsenverkiezing, gaat de inzender van het winnende kerstmenu naar huis met: het eigen menu aan ingrediënten voor 2 personen, en een fietstocht samen met de voorfietser om deze bij elkaar te sprokkelen. Daarnaast de eervolle vermelding in de communicatie over de uitgestippelde fietsroute en de recepten.

Zorg jij voor een Westlands tintje op ons bord tijdens de Kerstdagen en meer mensen op de fiets naar de kleine lokale ondernemers?
Alvast bedankt voor jouw deelname!

Aanmeldformulier: (slechts 1 formulier per persoon insturen)

De inzendronde is afgelopen, er kunnen geen inzendingen meer gedaan worden…

Je kunt nu stemmen op jouw favoriete kerstmenu!