Gezinsfietsroute ’n Bietje Gezond de Fendertse polder rond

Aanvang: 19 juni 2021 10:00

Einde: 19 juni 2021 16:00

Locatie: Appelaarseweg 43, Fijnaart, Nederland

Kosten: €5,00 per strippenkaart

Na een succesvolle fietstocht in Zevenbergen vorig jaar, wordt opnieuw ’n Bietje Gezond de Polder rond georganiseerd; en dit keer in Fijnaart e.o.
Deze gezellige en interactieve fietstocht voor het hele gezin, daagt kinderen en ouders uit ingrediënten te verzamelen voor een gezond gerecht!
De gezinnen ontvangen bij de start een strippenkaart, een fietsroute en een boodschappenlijstje en fietsen langs streekwinkels en andere leuke plekken in de omgeving. Voor kinderen valt er van alles te beleven onderweg. U kunt kiezen uit 2 routes; een route van 8 km en een route van 17 km.
Startpunt: AWF Appelaarseweg 43
Starten kan van 10.00 u tot 14.30 u
Kosten deelname gezinnen: 5,- per kind (ouder(s) gratis)
Deelname zonder kinderen: 5,- per volwassene. Betalen bij de start.
Inschrijven kan tot 12 juni a.s. via de volgende link:
We kijken met trots terug op een zeer succesvolle gezinsfietstocht. Wat een mooi aantal deelnemers: 139 waarvan 94 volwassenen en 45 kinderen, van 1 tot 80 jaar. Gelukkig was het niet zo warm als de voorgaande jaren. We hadden wel wat motregen maar dat mocht de pret niet drukken. Er waren twee routes uitgestippeld door de polders van Fijnaart, gemeente Moerdijk. Een route van 9 kilometer en een van 19 kilometer welke langs verschillende streekwinkeltjes en mooie rustplekjes liep. De deelnemers kregen een Bietje Gezond rugtasje mee met een strippenkaart voor allerlei boerderijspelletjes en een boodschappenlijstje om ;n Bietje Gezond recept te maken. De kersverse nieuwe burgemeester fietste ook mee en kon zo kennismaken met de inwoners van Fijnaart en de ondernemers op de route. Samen met Petra Wevers, voorfietser van regio West-Brabant, Waterpoort en Goeree-Overflakkee fietste met hem mee op een futuristische elektrische fiets. Ook kwam het Brabants Buske nog TV-opnamens maken van het grote laarzen parcours en de kaasmakerij van Torenpolderkaas en een rondje op de trekker bij de oldtimers (51 deelnemers) carrousel.