DFW Altena 2021

Aanvang: 9 oktober 2021 09:00

Einde: 16 oktober 2021 17:00

Locatie: Almkerk, Nederland

Dutch Food Week
Altena doet voor de eerste keer mee met de landelijke campagne van de Dutch Food Week om Nederlands geproduceerd voedsel onder de aandacht te brengen. Wist je dat een maaltijd die je in Nederland eet vaak al ruim 30.000 km heeft afgelegd?* Dat kan veel korter! Van 9 tot en met 16 oktober bruist het van de evenementen rondom de positieve kracht van voedsel van Nederlandse bodem. Dit jaar staan gezondheid, duurzaamheid en goed leven centraal. Tour Ondernemen van Gemeente Altena geeft het goede voorbeeld en gaat Fietsen voor m’n Eten tijdens de Dutch Food Week van 9 t/m 16 oktober 2021. Fiets je ook?

Op de fiets
Wethouders Matthijs van Oosten en Roland van Vugt springen samen met Team Ondernemen op de fiets. Onder begeleiding van voor-fietser Jacoline Peek van Fietsen voor m’n Eten gaat Tour Ondernemen langs bij diverse korte-keten ondernemers: boerderijwinkels en kraampjes langs de weg. We nemen de tijd voor een gesprek met de ondernemers over gezonde voeding en ondernemerschap. Uiteraard vullen we tijdens de tour ons boodschappenmandje met lekkere, lokale en voedzame producten uit Altena. Stap je ook op de fiets?

Jacoline Peek fietst voor lekker eten

Wat is Fietsen voor m’n Eten?
Fietsen voor m’n eten is een consumentenplatform en een informatiebron om jouw dagelijkse eten bij elkaar te sprokkelen op de fiets. Sinds januari 2021 verzamelt Jacoline Peek verkooppunten zoals boerderijwinkels en kraampjes langs de weg waar je in Altena (een deel van) je boodschappen kan inkopen, zodat je weet waar je eten vandaan komt. Je steunt er ook de lokale boer mee of iemand die oogst over heeft. Je vindt er pure producten voor een eerlijke prijs. Als je op de fiets gaat, werk je ook meteen aan je beweging en gezondheid en heb je een doel om te fietsen. In Altena staan er al 64 verkooppunten op de regiokaart van de website  met openingsdagen, assortiment. Er staan ook diverse fietsroutes van 7 tot 80 km om je streekproducten in te slaan en te genieten van het platteland. De facebookgroep Fietsen voor mijn Eten – Altena heeft al meer dan 1750 leden. Je vindt er fietsverlagen met foto’s van bezochte ‘stalletjes’, routes, weetjes, recepten en inkijkjes op boerderijen. Leden kunnen er ook hun tips en vragen delen, bijv. waar kun je pompoenen kopen of boerenkaas.
Jacoline nodigt je uit: Leef, eet en geniet (h)eerlijk op de fiets van het platteland.

Fiets ook mee!
Heb je zin om ook te fietsen tijdens de Dutch Food Week van 9 tot en met 16 oktober? Dat kan op je eigen dag en tijd, alleen of spreek met een groepje af.
Je kunt ook een fietsmaatje zoeken in de facebookgroep bij dit bericht.

Meld je dan alvast aan via deze link, dan krijg je vóór 9 oktober fietsroutes in je email.
Aanmelden? Dat kan hier

Tips:

Neem je fiets met fietstassen mee met bijv. een koeltas voor koude of diepvriesproducten, fles om (karne)melk in te tappen, contant kleingeld, pinpas en je camera om foto’s te delen op social media met #dutchfoodweekaltena #fietsenvoormijneten

Fiets thuis nog even laten onderhouden of repareren? Vraag FietsNed, Eric Goossens in Altena.
Heb je een sportieve of recreatieve fiets nodig om te kopen of huren? Informeer bij Obisk in Sleeuwijk.

Wil je liever op een andere dag of op een ander moment fietsen?
Ga naar Fietsroutes Altena voor een afstand en regio die bij je past.

Gemeente Altena Team Ondernemen en Jacoline Peek-Hamoen nodigen je uit om ook op de fiets te stappen
Wanneer?  Zaterdag 9 t/m zaterdag 16 oktober 2021
Waar?        Start en eindpunt: gemeentehuis, Sportlaan 170, Almkerk of een alternatieve route tussen 7 en 80 km afstand
Kosten?     Gratis, je betaalt alleen voor je eigen boodschappen onderweg

Veel fietsplezier!
Gemeente Altena Team Ondernemen

Fietsen voor mijn Eten –  Altena,
Lia Damen, Frauke Hoogerwaard, Janneke de Vries, Jacoline Peek-Hamoen

Team-Altena

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Altena, Farming Biz, FietsNed, Melktap Bloemplaathoeve, Obisk:
 

P.S. Deel je of plaats je een reactie bij deze video op facebook? of op linkedin of instagram?

* Bron: Nederland voedselparadijs, auteur Barbara Baarsma