De Eerste Vreugdevitamientjesverkiezing

Aanvang: 11 september 2020 16:00

De stemronde is afgelopen! Dit zijn de drie genomineerden:

  1. Juicy Strawberry – Sabrina van der Groef
  2. Vreugdesapje – Marloes Ammerlaan
  3. Westlands Goud of Westlands Paars – Arnan Veldhuizen

De aanleiding van deze verkiezing:

“Wij hebben een sapcentrifuge gekocht, zodat we lekkere verse sapjes kunnen gaan schenken in de winkel. Nu leek het ons een leuk idee om daarbij Westlandse groente en fruit te gebruiken. Heb jij leuke ideeën?”, vroeg Linda Vreugdenhil van Bakkerij Vreugdenhil.

Een fietstochtje naar Maasdijk leidde niet tot saprecepten, maar tot de organisatie van …rapapa rapapa…  De Eerste Vreugdevitamientjesverkiezing! Doe je mee door jouw lekkerste saprecept met ons te delen?

Belangrijke data:

31 augustus 2020 – uiterlijke inzenddatum saprecept

1 tot en met 7 september 2020 – stemronde

vrijdag 11 september 2020 – juryronde en uitreiking hoofdprijs (vanwege de coronamaatregelen vindt dit evenement zonder publiek plaats, behalve de juryleden en kandidaten met hun steun)

De voorwaarden waren:
Gebruik zoveel mogelijk Westlandse groente en/of fruit in je recept.
Bedenk een sprankelende naam voor je saprecept, zodat het water al in de mond van jouw stemmers en de juryleden loopt, wanneer ze die lezen of horen.

Waar doe je het voor?
Naast eeuwige roem als de winnaar van De Eerste Vreugdevitamientjesverkiezing, gaat de inzender van het lekkerste recept naar huis met een bakkerspakket t.w.v. maar liefst € 110 !!
Het winnende recept wordt op de menukaart van Bakkerij Vreugdenhil gezet.

De jury bestaat uit:

Alvast bedankt voor jouw deelname!

Inzenden en stemmen is niet meer mogelijk.

Dit waren de ingezonden saprecepten waarop gestemd kon worden:

  1. Juicy Strawberry – Sabrina van der Groef
    8 aardbeien, 1 banaan, halve komkommer, 5 uitgeperste sinaasappels, 1 plakje gember, snufje peper, alles door de blender, een blaadje munt erop en genieten maar.
  2. Speculaas-sap – Marlijn Knorringa
    4 appels, trosje druiven, 1 geperste sinaasappel, gember (vers geraspt is ’t lekkerst, maar poeder kan ook), kaneel en een beetje kruidnagel. Kook de appels tot appelmoes, voeg geperste druiven toe, het sinaasappelsap en de kruiden…goed roeren…voeten op de bank en genieten maar…voor de liefhebber van zoet…honing toevoegen.
  3. Vreugdesapje – Marloes Ammerlaan
    1/2 komkommer, handje aardbeien, appel, 1/2 sinaasappel, 1/2 limoen of citroen
  4. Westlandse Zuivercentrale – Annemieke Boogert
    2 Westlandse tomaten, 1/2 Westlandse komkommer, 1 venkelknol van boer Pait, 1 rode appel, 1 bosje peterselie. Meng alles in de sapcentrifuge. Goed voor ca. 2-3 dl. Smaakt hartig. Sap heeft een ontgiftende/detoxwerking
  5. Westlands Goud of Westlands Paars – Arnan Veldhuizen
    2 handjes blauwe bessen (Framblij), 2 handjes frambozen (of bramen) (Framblij), 2 handjes aardbeien (Westlandse aardbei), 2 takjes basilicum (kruidentuin), 2 Westlandse kroten (div telers), 1 tomaat (div telers) en 2 radijsjes (Jongfresh). Alles mengen in de sapcentrifuge. Goed voor ca. 2-3 dl. Smaakt zoet. Sap zit vol antioxidanten en is goed voor het bloed.