Aspergesoepfietsen zaterdag 18 april 2020 (=Afgelast)

Aanvang: 18 april 2020 10:00

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is dit evenement afgelast. Meer weten? Lees deze mail aan de deelnemers…
Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en nieuwe fietstochten die we organiseren zodra we weer kunnen gaan, meld je dan aan voor de nieuwsbrief… 

Aspergesoepfietsen

Het witte goud in een soep!
Fiets de ingrediënten voor verse aspergesoep bij elkaar bij verschillende stalletjes langs de weg en kleine winkeliers in het Westland.
En na het Aspergesoepfietsen gaan we samen koken en de soep gezellig opeten.

Wegens groot succes organiseren voorfietser Marja van der Ende van Fietsen voor m’n eten – Westland, de Boeregoed Buurtkas, de Stichting Bezoek Westland en Slow Food Rotterdam / Slow Food Den Haag samen deze #eatlocal fietstocht, op zaterdag 18 april 2020 vanaf 10:00.

We starten bij het Tramhuisje in Naaldwijk, waar we verzamelen voor een bakkie. Na het startschot door de blauwe fietstoeter, fiets je met Marja langs verschillende stalletjes en leuke kleine winkels, zoals de Biefit Gezondheidswinkel, voor ingrediënten en ander lekkers. We bezoeken de wolvarkens van Pieter Dekker, fietsen tussen de kassen en achter het bos op zoek naar verscholen eten, brengen een bezoekje aan Rokerij Hoeks en Heerlijk en stoppen tussendoor nog even voor een kleine lunch. We halen brood voor bij de soep bij Meesterbakker Roodenrijs, waar we het verhaal achter deze bakkerij horen. Na afloop van het fietsen krijgen we in de Buurtkas van Boeregoed uitleg over aspergeteelt, waarna we bij hen de soep gaan klaarmaken en opeten.

Foto BoereGoed

Deze fietstocht heeft een afstand van ongeveer 21 km van startpunt (Verspycklaan Naaldwijk) naar eindpunt (Baakwoning Naaldwijk). Na afloop weer terug naar het startpunt is nog 3 km, dus totaal 24 km. Regelmatig stoppen we langs de weg om ingrediënten en ander lekkers te kopen.

In verband met het maximale aantal deelnemers (12 personen) is aanmelden verplicht en dat kan onderaan deze pagina.

Wij kijken er naar uit samen met jou te gaan Aspergesoepfietsen!

Programma zaterdag 18 april 2020:

10:00
Verzamelen bij het Tramhuisje, Verspycklaan 1, 2671 CR in Naaldwijk
10:30
Start Aspergesoepfietsen, met o.a. een bezoek aan de wolvarkens van Pieter Dekker en Rokerij Hoeks en Heerlijk
14:30 
Naar verwachting aankomst bij de Boeregoed Buurtkas.
Hier gaan we de soep samen klaarmaken en opeten.
Eindtijd
?? (Afhankelijk van hoe Westlands gezellig het is…). Hierna kun je op eigen gelegenheid terug fietsen naar huis of naar het Tramhuisje als je met de auto bent gekomen.

Betaling:

 • Het deelnamebedrag is € 17,50. Deze prijs is INCLUSIEF de ingrediënten voor de aspergesoep die we onderweg bij elkaar fietsen.
  Na het versturen van de definitieve bevestiging door voorfietser Marja wordt een betaalverzoek (het zogenoemde Tikkie) verzonden. Mocht je geen smartphone hebben dan kun je ook een bankstorting doen (details daarvoor vind je dan in de laatste bevestiging).
 • Let op: consumpties bij de start en onderweg op de lunchlocatie zijn voor eigen rekening. Zorg dat je een bankpas of contant geld daarvoor bij je hebt.

Fotografie J.O. Voogt

Meenemen:

 • Voldoende kleingeld en een bankpas om allerlei lekkers langs de weg te kopen.
 • Een stevige fiets met fietstas(sen) en/of fietsmand.
  Heb je geen fiets tot je beschikking? Dan kan deze ook gehuurd worden bij Fietsverhuur Westland, bij Enjoy Bicycle Tours of bij je eigen accommodatie als je deze streek als toerist bezoekt. Dit kun je zelf van tevoren regelen.
 • Regenkleding indien regen voorspeld.
  Voorfietser Marja laat zich alleen tegenhouden bij onweer, hagel en vanaf windkracht 8…
 • Een bewaarbakje met plastic zak eromheen, om de overgebleven soep in te doen die na afloop verdeeld wordt.
 • Verdere details volgen in de laatste bevestiging.

Foto BoereGoed

Nog vragen? Stuur een mail naar info@fietsenvoormijneten.nl.

Aanmelden (LET OP: per persoon 1 formulier invullen):
* velden met een sterretje verplicht invullen
** na verzending ontvang je een automatische bevestiging. Geen bevestiging ontvangen? Check eerst je spambox en stuur anders een berichtje naar info@fietsenvoormijneten.nl of de aanmelding is aangekomen.
*** geef je deze fietstocht kado aan iemand anders of kom je met een groep? Dan vul je wel per persoon 1 formulier in, met steeds je eigen e-mailadres in het daarvoor bestemde veld.

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is dit evenement afgelast. Meer weten? Lees deze mail aan de deelnemers…
Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en nieuwe fietstochten die we organiseren zodra we weer kunnen gaan, meld je dan aan voor de nieuwsbrief…