10 juni Goyse Thuismarkt

Aanvang: 10 juni 2023 11:00

Einde: 10 juni 2023 16:00

Locatie: Wickenburghseweg 40, 't Goy, Nederland

Kosten: geen - je kunt vanalles kopen en beleven

Aanstaande zaterdag 10 juni 2023 is Fietsen voor mijn Eten aanwezig met een kraam op de Goyse Thuismarkt in ’t Goy (bij Houten)

Fietsen voor m’n eten is een consumentenplatform en een informatiebron om jouw dagelijkse eten bij elkaar te sprokkelen op de fiets. Op een landkaart vind je alle adressen van stalletjes langs de weg, boerderijen, kwekerijen, marktkramen en kleine winkeliers waar je eten kunt kopen.

In de regio Kromme Rijnstreek is Voorfietser Christie de Vrij actief bezig om de streek in kaart te brengen en anderen te motiveren om vaker de fiets te pakken voor de boodschappen, zoveel mogelijk rechtstreeks van de bron waar het geproduceerd wordt. Het platform draait volledig op vrijwilligers en vrijwillige sponsorbijdragen vanuit consumenten, voedselproducenten en maatschappelijke organisaties.

Meer informatie over de Fietsen voor m’n eten in de Kromme Rijnstreek is te vinden op de website: www.fietsenvoormijneten.nl/regio/kromme-rijnstreek. Er is ook een zeer actieve Facebookgroep met 4500+ leden waar tips en fietsverhalen gedeeld worden: Fietsen voor m’n eten – Kromme Rijnstreek.

Zaterdag 10 juni maken we graag kennis met meer geïnteresseerden. We vertellen je wat het platform inhoudt en wat je zoals kan kopen in deze mooie regio. Er zijn gemak zakken te koop met een heerlijke Kromme Rijn asperge maaltijd (inclusief saus, krieltjes en eitjes en het recept) in samenwerking met Goys Genieten. Ook kun je heerlijke aardbeien kopen uit de regio, fruitmandjes met streekfruit en je kunt meeloten naar een mooi kookboek Bij de Boer met verhalen en recepten van Trotse Boeren.

  • Proef Krijntjes appelflap
  • Koop de Kromme Rijnasperge gemakzak € 10,50
  • Koop een fruitmandje met streekfruit €6,50 groot en € 5 klein
  • Proef en koop  aardbeien uit de streek
  • Doe mee met de loterij voor mooi kookboek met streekproducten

De kraam staat op de Wickenburghseweg 40 (Goys Genieten / Blue Zone plein). Zien we je daar? Je kunt hier ook lekker struinen naar tweede handskleding en andere leuke spullen, leuke kadoartikelen socren, een fika gebruiken hartig of zoet, je kinderen laten schminken en zelfs kijken of meedoen aan een leuke activiteit van Goys Genieten zoals de small group of yoga.

Maak even een mooie fietstocht door ’t Goy en ontdek ook alle andere kramen en activiteiten van de Goyse Thuismarkt! Zie poster!

Tot zaterdag!

 

Informatie voor de media:

Initiatiefnemer Marja van der Ende: info@fietsenvoormijneten.nl, 06-43095590

Voorfietser Christie de Vrij: krommerijnstreek@fietsenvoormijneten.nl, 06-44622231