De eierautomaat  staat in de garage naast het huis.
U heeft de keuze uit:
Witte eieren.
Bruine eieren.
XXL eieren / Dubbeldooier.

Zij verkopen eerlijk vlees van hun eigen vee , zodat ze weten wat voor voeding het dier krijgt . Het vlees bevat geen antibiotica en smaakversterkers! Al een aantal jaren verkopen zij verse rundvleespakketten maar door de grote vraag is dit ook uitgegroeid in een boerderijwinkel waar u kleinere porties diepgevroren vlees kunt kopen.

Eierverkoop aan de weg . U kunt hier lokale producten kopen .

Bij Weidekost houden ze ongeveer 60 melkkoeien die ze weiden in kruidenrijkgrasland. Daarnaast hebben ze ook een aantal buitenvarkens. U kunt bij hen terecht voor rundvlees, vlees van buitenvarkens en voor verse melk.

In de ijsmakerij naast de boerderij wordt op ambachtelijke wijze ijs van biologische melk gemaakt.

Sil Oostendorp is een natuurlijke groente- en graanteler sinds 2012. Op dit moment bewerkt hij ongeveer 10 hectare land, waarop meer dan 50 soorten groenten en verschillende granen worden geteeld, waaronder spelt. Sil teelt zijn groente en graan zonder gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen. Het grote deel van het werk op het land doet hij met zijn werkpaarden: Okon, Gil, Driek en Iss. Daarnaast is er natuurlijk veel handwerk te doen op het land.

Als jonge boer is hij gemotiveerd begonnen aan dit leven en is hij telkens op zoek naar het directe contact met zijn consumenten.
Zijn motto is: ‘Weet wat je eet’. Dat is voor hem persoonlijk ontzettend belangrijk, zeker in deze tijd waar je als consument vaak voor de gek wordt gehouden.

Dus wees welkom zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur op de biologische boerenmarkt in Frederiksoord

De boer een hand kunnen geven en de groenten zien groeien, dat is voor Sil een doel.

Aan de Beilerweg 33 te Beilen kunt u rechtstreeks bij de boer uw kan vullen met verse melk. Neem wel zelf even een kan of fles mee.

De WolleSik is een kleinschalig boerenbedrijf waar geiten en schapen worden gehouden. Diervriendelijkheid en duurzaamheid staan hoog in het vaandel. De dieren kunnen bijvoorbeeld het jaar rond naar buiten en de lammeren blijven de eerste 8 tot 10 weken bij de moeder.

Van de geiten- en schapenmelk worden heerlijke ambachtelijke kaasjes en andere zuivelproducten gemaakt.

De bokjes en rammetjes worden op het bedrijf grootgebracht. Ze hebben een onbezorgd leven in de wei voor ze naar de slacht gaan. Ze zijn dan bijna een jaar oud. Het vlees is te koop in de boerderijwinkel.

Op De WolleSik wordt volgens de regels van de biologische landbouw gewerkt.

Elke 2e en 4e zaterdag van de maand is het open Zaterdag. Naast kaas en lamvlees zijn er dan ook biologische groente te koop en zijn de rondleidingen gratis. Bovendien is er koffie/thee of sap en wat lekkers.

Aan de Pesserveldweg nr. 6 te Pesse runt de familie Woltinge hun dienstverleningsbedrijf. De werkzaamheden bevatten o.a.
– Onkruidbestrijding en gewasbescherming
– Vloeibare kunstmest spuiten met 7-gaats spuitdoppen
– Zaaiwerkzaamheden, d.m.v. pneumatische zaaicombinatie
– Verkoop van graszaad en vloeibare kunstmest
– Ploegen met vorenpakker en overige grondbewerkingen

Daarnaast kunt u bij hen terecht voor uw uien, maar ook voor een mooi stukje Rosé vlees

Voordat Zantinge zijn schuur vol met kippen betreedt, klopt hij eerst zachtjes op de deur. ‘Anders schrikken ze. Je moet een bepaalde feeling hebben met deze dieren, want bij een onverwachte beweging schieten de kippen alle kanten op.’ Wanneer de pluimveehouder de schuifdeuren heeft geopend, wordt het uitzicht gevuld met duizenden kippen.

38.000 vrije uitloop-kippen heeft Albert Zantinge (56) in zijn pluimveehouderij in het Drentse Drijber. Om die allemaal in het gareel te houden is een speciale aanpak vereist. Mirjam Nienhuis (42), is vijf dagen in de week aan het werk voor Zantinge, ze weet wat er wordt gevraagd.