In dit stalletje aan huis kun je de lekkerste zelfgemaakte producten kopen, zoals eigengemaakte jams, chutney’s, sappen, honing, eieren en soms ook planten uit eigen tuin die ‘over’ zijn.
Cat-regio: Zuidoost-Drenthe
Hoofdplaatsen: Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen.
Boerenerfwinkel, ambachtelijk specialist, ei-pakstation en automaat verkoop.
De boerderij ligt aan tussen Erica en Nieuw Amsterdam.
In 1998 zijn ze met de teelt van asperges begonnen. Hun land ligt op de uitloop van de Hondsrug, een perfecte plaats om asperges te telen.
De asperges hebben volgens hun vaste klanten een zachte, iets zoete smaak. Bepalend voor deze smaak is onder andere de manier waarop ze onze asperges verzorgen. Het oogsten van de witte asperges is puur handwerk. Ze halen de asperges met een speciaal steekmes uit de grond.
In ons boerderijwinkeltje kunt u heerlijke verse eieren kopen, allen van eigen boerderij. De biologische eieren komen van de kippen in Klijndijk, dezen ziet u dagelijks buiten lopen. De vrije uitloop eieren komen van de andere locatie, gevestigd in Witteveen. Deze kippen komen ook buiten.
Ook zitten er dubbeldooiers in het assortiment.
Ook bieden we uien aan, geteeld op eigen land.
Alle producten komen dus van eigen bedrijf, en zijn heerlijk vers.
Kortom; diervriendelijke, duurzame verse producten voor een net prijsje!
Uw boodschappen dagelijks aan huis dus geen gesjouw met zware boodschappentassen en altijd vers.
In deze boerderijwinkel verkopen ze naast het eigen varkensvlees ook rund- en kippenvlees, eieren, groente en fruit.
De Til
Van melkveebedrijf ontwikkelden zij naar een zoogkoeien bedrijf (kalfjes bij de koe) tot de huidige vorm waarin ze van 2 melkveehouders de stierkalfjes van Belgische wit blauwe koeien adopteren zodat deze niet in de kalvermesterijen terecht komen maar een mooi leven hebben op de boerderij. Ook adopteren ze te lichte of gehandicapte kalfjes van andere melkveehouders. Normaal worden deze kalveren niet ouder dan 8 tot 12 maanden en komen niet buiten. De kalfjes die bij de Til komen, gaan 2 seizoenen naar buiten en mogen langzaam groeien en worden geslacht voor hun derde levensjaar. De dieren krijgen geen mais want dat werkt cholesterolverhogend, maar hooi, kuilvoer en voederbieten en als ze buiten lopen eten ze natuurlijk gewoon gras. In 2014/2015 zijn ze een winkel begonnen waar ze behalve eigen vlees ook kippenvlees en varkensvlees verkopen van andere boeren en daarnaast zuivel, kazen en seizoensgroenten. Je kan het allemaal bij de Til bestellen en zij rijden dan een rondje langs de verschillende boeren waarna de klant het in de winkel van de Til kan afhalen. De visie achter de Til is; lokaal eten, weten wat je eet en dat de klant een gezond product krijgt. Ook vinden ze het contact met de klant belangrijk dus daarom hebben ze ook bewust geen webshop. Klanten zijn van harte welkom om rond te kijken op het erf en in de stal.
U kunt bij hen terecht voor Drents (h)eerlijk ossenvlees, Sallaandsvarkensvlees, Hooglander 2 sterren kip, Biologische eieren, zuivel en groente op bestelling, Rauwe melk kaas, aardappelen.
Vleesautomaat Valthe staat in Borger-Odoorn in Drenthe.
Ze verkopen vlees van eigen vee.
Bedrijfsreportage Oving: Het getok van een tevreden kip is zo prachtig
Ze zijn de vierde generatie op de boerderij in het Drentse Odoornerveen, Bert en Mariska Oving. Berts overgrootouders bouwden de boerderij in 1905 en begonnen er een eenvoudig gemengd bedrijf. Ze zouden zich nu ruim 100 jaar later de ogen uitwrijven. Alleen al bij het zien van een robot die trays met eieren stapelt.
Investeren
Om aan het Beter Leven 2 sterren keurmerk te voldoen, verrees er een overdekte uitloop, 25 procent van het staloppervlak. Tot het najaar van 2019 bleven ze volgens dat keurmerk produceren, daarna stopten ze ermee. ‘Om aan de nieuwe richtlijnen te voldoen moest de overdekte uitloop vergroot worden. Dat betekende weer een flinke investering. En ze hadden al de traditionele beunstal vervangen voor een modern volièresysteem en in 2018 een gebouw gerealiseerd voor de sortering en opslag van eieren en een hygiënesluis. Bovendien waren ze getroffen door de fipronil-crisis, wat hen heel veel geld heeft gekost. Het vergroten van de overdekte uitloop konden ze niet meer opbrengen.’
Welkom bij Annie’s Zuivelhoeve,
Sinds 28 augustus 2020 heeft Oosterhesselen er een nieuwe winkel bij een Zuivelboerderij bij. Op Annie’s Zuivelboerderij genieten 125 Jersey koeien van een heerlijk bestaan. Zij worden op een biologische wijze gemolken. De verkregen melk wordt op een ambachtelijke wijze verwerkt tot verschillende zuivelproducten. In de gloednieuwe winkel vindt u er o.a kaas, vlees en zuivel van Jersey koeien. U kunt bij Annie’s zuivelboerderij ook terecht voor een borrel- pannenkoeken- of vers-vleespakketten.
Naast de openingstijden zoals vermeld op de website is de zelfservice open van acht uur ’s morgens tot acht uur ’s avonds. Op zondag is de zelfservice gesloten.