Aan de Hollandseweg, bij het zijpad Honingblokpad zijn kwarteleieren te koop!

Sinds 1991 is slagerij Keijzer&Van Santen de unieke natuurslagerij in Wageningen. In de werkruimte maken we op ambachtelijke wijze onze vleeswaren en worsten. Hier wordt het vlees voorbereid, uitgebeend en gesneden.

De Renkumse Molen is in 1858 gebouwd als beltmolen op het hoogste punt tussen het Heelsums- en Renkums Beekdal in. Rond 1911 is de molen verhoogd tot stellingmolen. In 1944 raakte de molen tijdens Operatie Market Garden zwaar beschadigd. Sindsdien stond de molen zonder wieken in het dorp tot de restauratie in 2013. Nu is de skyline van Renkum weer compleet!

In de historische moestuin van koning Willem III op Landgoed Oranje Nassau’s Oord ligt De Ommuurde Tuin. In het Renkumse beekdal wordt de tuin omsloten door de prachtige oude muur. In de tuin wordt al jaren lang groente en fruit verbouwd. Er zijn momenteel 400 verschillende eetbare gewassen te vinden. Zeker een keer de moeite waard om deze tuin een keer te bezoeken!

In eigen brouwerij wordt door Stefan en Dennis sinds 2013 bier gebrouwen! De basismout is afkomstig van lokale bieren wat het biertje super lokaal maakt! Het biertje is te drinken in Café Rad van Wageningen, te koop in lokale winkels en te bestellen via de webshop.

Dagelijks worden in het seizoen biologische witte en groene asperges geoogst in Wageningen. In een gerenoveerde boerderij tussen Wageningen en Bennekom worden deze asperges verkocht.

Bij de ingang van een moestuintje met prachtig uitzicht over het Rijngebied vind u courgettes. Door het jaar heen staat er verschillende groente/fruit.

Aan de Karmelitessenlaan 8 te Schaarsbergen staat een flink stalletje. Op deze locatie verkoopt men honing en eieren. Daarnaast heeft men veel eigengemaakte spullen te koop, alsmede boeken.

Op Stadsboerderij de Korenmaat houden ze in álles rekening met de natuur. De boerderij wordt namelijk biologisch beheerd. Dat betekent dat ze hun voedsel duurzaam verbouwen; met respect voor mens- en dier en in harmonie met de natuur. Ze hopen dat een bezoek aan de boerderij ook jou inspireert om te genieten van onze mooie natuur en er bewust mee om te gaan.

De boerderij heeft verschillende fruitgaarden. In de Permacultuurtuin en de Kindertuinen kunnen bezoekers van alles leren over (moes-)tuinieren. De groenten uit de tuinen (en andere lekkernijen van de boerderij) worden verkocht in de boerderijwinkel.

De Witte Watermolen is een van de oudste gebouwen van Arnhem en maalt al koren sinds de 15e eeuw. Daarmee is Molenplaats Sonsbeek feitelijk het oudste industrieterrein van Arnhem.

De bijzondere molen wordt aangedreven door het water van de Sint Jansbeek en produceert zo meel op 100% duurzame wijze. 

In de Molenschuur kun je terecht voor allerhande bak- en meelproducten zoals broodbakmix, cakemix en meel. Heerlijk om je eigen brood mee te bakken of verse pasta te maken.