Bij deze dagbesteding en zorgboerderij aan de Noorddijk aan de rand van Groningen kunt u terecht voor groenten en verse scharreleieren.

Welkom op de pagina van Melktap Trimunt.
Trimunt is een gehucht in de gemeente Westerkwartier (Groningen) grenzend aan de A7. De naam Trimunt verwijst naar In Tribus Montibus, het klooster wat er in de Middeleeuwen heeft gestaan.
Zo kreeg de melktap ook de naam Trimunt. Dé mogelijkheid om zelf je verse (rauwe) melk bij de boer te tappen. Bij Melktap Trimunt wordt de biologische melk van het melkveebedrijf van Familie de With aangeboden. Op het bedrijf worden zo’n 70 melkkoeien gehouden en 25 stuks jongvee tussen de 0 en 2 jaar. Hierbij probeert men de natuurlijke kringloop zoveel mogelijk te stimuleren. Zoveel als mogelijk lopen de koeien van het voorjaar t/m het najaar buiten in kruidenrijk grasland. Zo halen ze hun eigen eten op en brengen ze hun mest op het land, waar het weer als voedsel voor het bodemleven dient. In de winterperiode staan de dieren op stal en krijgen ze voer te eten wat eerder in het jaar van het land is geoogst en opgeslagen.
In de tap kunt u, uw eigen melk tappen. Er zijn 2 mogelijkheden op de tap 0,75 liter en 2 liter. Voor beide hoeveelheden is een petfles te koop, deze is herbruikbaar. Ook is er een glazen 1 liter fles verkrijgbaar.
Daarnaast verkoopt men Trimunter kaas, kefir, yoghurt, chocolademelk en ijs, producten bereid met onze eigen biologische melk. Verder zijn er biologische producten zoals eieren van eigen Vrederlinger kippen, pannenkoekenmix en streekhoning te koop.

Boerenkaas en zuivelverkoop.

Verkoop Vlees en rauwe melk

Verkoop van lamsvlees, soms ook rundvlees.

Bij Boer’n Jonker vind je Natuurlijk Gezond Westerkwartier Kaas, vlees en melk. Boer’n Jonker is gevestigd aan Jonkersvaart 80 te Jonkersvaart. En wilt wat bij hen bestellen, app of bel hen even van te voren dan zorgen ze dat uw bestelling klaar staat al u deze komt halen.

Bij Schapenhouderij de Wieren produceert men op een verantwoorde manier, midden in de natuur, heerlijk lamsvlees en dat proeft u! Daarnaast kunt bij hen terecht voor rundvlees ook dat is van eigen vee.
Men is iedere dag open behalve op zondag. Er is bijna altijd iemand aanwezig. Wilt u het zeker weten? Dan graag even bellen/mailen/appen van tevoren.

Anne Jakob & Berdien Buist zijn de vierde generatie die het melkveebedrijf in Den Horn draaiende houdt . Er lopen voornamelijk rode bont koeien rond.

Sinds 2019 maakt Hoeve Zuidwending zelf kaas van de melk van eigen koeien. Jong, Belegen of Kruidenkaas.

In het Groningse vind je in Ten Boer de melktap van de familie Bijman.
Erwin Bijman is een trotse boer, die samen met zijn vrouw Carla en zijn ouders Jan en Roelanda hun melkveehouderij runt. Elke ochtend en avond worden zijn 120 koeien gemolken. De melk van deze koeien gaat rechtstreeks naar een grote tank waar het wordt gekoeld. Het tappunt staat rechtstreeks verbonden met de tank, zodat wat je tap ‘kakelvers’ kan worden afgenomen. U bent van harte uitgenodigd om er uw rauwe melk te komen tappen.

En bent u er toch? dan kunt gelijk een doos eieren meenemen.

Puur Schaap is een kleinschalige melkschapenhouderij in Woltersum. Er wordt gewerkt met ‘Friese melkschapen’ een zeldzaam landbouwhuisdierras. Zij willen dit ras graag in stand houden en ze werken op het gehele bedrijf natuurvriendelijk. Ze gebruiken geen kunstmest of overbodige medicijnen. Het riet in de slootkant laten ze staan zodat dit voor jonge hazen en (weide)vogels bescherming kan bieden.
Daarnaast willen ze een gezonde veestapel en zij zijn met hun bedrijf dan ook zwoegervrij gecertificeerd. Ook voor het maken van de kaas hebben ze de hygiëne hoog in het vaandel staan. In 2019 is dit door de COKZ (Stichting Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel) beloond door een certificering welke door een jaarlijkse inspectie wordt onderhouden. Daarnaast zijn ze aangesloten bij de Bond van Boerderijzuivelaars
Ze houden zich hoofdzakelijk bezig met het maken van verschillende soorten schapenkaas.
Van ‘harde’ (goudse) tot zachte kaas. Daarnaast verwerken ze andere producten zoals wol en vlees op ambachtelijke wijze en verkopen dit alles in de regio. Kleinschaligheid, biologisch werken en produceren is hun missie. Op de markt en aan huis leveren zij direct aan de klant zonder overbodige tussenschakels.
Wie zijn Zij?
Anneke Oostra en Leo Dijkstra
Zij wonen sinds 2007 op de boerderij waar zij altijd hobbymatig paarden en schapen hebben gehouden. De schapen konden het overgebleven gras van de paarden mooi kortmaaien. Toch kriebelde het om meer met de schapen te doen. Wol, vlees en melk zijn prachtige pure producten maar daarvoor heb je een specifiek ras nodig.
Toen ze de overstap maakten naar Friese melkschapen zijn ze begonnen met melken en kaas maken. Kaas maken doe je niet zomaar daar komt veel bij kijken. Ruim drie jaar zijn ze hiermee bezig geweest en nu zijn ze trots op hun eigen kaas die voldoet aan hun eisen en de overheidskwaliteitscriteria.