Van Ginkel fruitteeltbedrijf in Achterveld is een bedrijf dat zich bezighoudt met de teelt van blauwe bessen, pruimen en – als de zomer meezit – vijgen. De nadruk ligt op de bessenteelt, want die hebben zij op de grootste schaal aangeplant. Het oogstseizoen van de blauwe bessen loopt van ruwweg begin juli tot eind augustus. Dit kan per jaar licht verschillen.

Bij Jorisbrood draait alles om natuurlijke smaakontwikkeling, goede spijsvertering en maximale voedingswaarde. Om dit te bereiken krijgt ons brood ruim de tijd zich te ontwikkelen. De broden worden bereid met twee traditionele Franse bakmethoden: pain au levain (zuurdesem) en poolish (voordeeg).

In boerderijwinkel de Engelsehof kunt u terecht voor allerlei heerlijke authentieke en boeren producten.
De meeste producten maken zij zelf, zoals van de verse melk van hun eigen koeien of de eieren van hun eigen kippen.
De boerderij en boerenlandwinkel de Engelsehof zijn gevestigd in het landelijke gebied van Barneveld.

In 2002 begonnen de beide initiatiefneemsters, Theresia Kamphuys en Juliette Stout ondersteund door Emile van Leeuwen op een kale akker in de buitenvelden van De Glind (gem. Barneveld) met het planten van de eerste bessenstruiken. De tuin kreeg een vijfhoekige vorm en in het midden een warm en open hart: de bloemencirkel. De oppervlakte werd verder verdeeld in verschillende blokken, beplant met een groot scala aan verschillende bessen en groeide uit tot een heus bessenparadijs. In de loop van de tijd ontwikkelde de oorspronkelijke “zorgtuin” zich naar de “belevingstuin” van nu. De tuin wordt mede gedragen door een enthousiaste groep vrijwilligers.

Op de biologische kaasboerderij Brandrood, gelegen op het prachtige Landgoed Kernhem in Ede, maakt men van de melk van het zeldzame Nederlandse Brandrode Rund een bijzondere pure kaas. Een uniek ambachtelijk biologisch product van het type Gruyère. Een harde kaas met een natuurlijke, gewassen korst en een uitgesproken smaak. Zacht nootachtig met een stevige nasmaak.

Met het ontwikkelen van deze kaas is een manier gevonden om het oeroude Brandrode Rund werkelijk eer aan te doen! In hun Brandrood kaas proef je het karakter en de robuuste, warme maar stoere zachtheid van dit ras dat men bij Brandroodkaas zo graag in stand wil houden op hun unieke locatie.

Geniet van deze bijzondere Brandrood kaas en help zo ook mee hun levend erfgoed in stand te houden. Een aanwinst op elke kaasplank, een bepalend of complementerend onderdeel van uw gerecht, of gewoon heerlijk op ruig boerenbrood.

Bij de boerderij aan de Esvelderweg 2 bis te Kootwijkerbroek verkoopt men aardappelen en eieren.

In de boerderijwinkel verkopen ze naast hun eigen Kromhoekster Kip ook diverse andere streekproducten. Wat dacht u van lamsvlees, rundvlees, varkensvlees, zuivel, eieren, jam, honing en ijs uit de streek?

U bent nu aanbeland op de website van de familie Kooloos en sinds december 2011 houden ook zij biologische leghennen. In hun stal kunnen 15000 hennen en buiten hebben zij 6 hectare uitloop tot hun beschikking. Deze familie beleeft veel plezier aan de hennen, en hopen dit, onder andere door middel van samenwerking als zijnde de coöperatie, nog vele jaren te kunnen blijven doen. U kunt er terecht voor uw verse eitje.

Verkoop van verse melk

Verkoop van eieren en tokkelroom