Na een succesvolle fietstocht in Zevenbergen vorig jaar, wordt opnieuw ‘n Bietje Gezond de Polder rond georganiseerd; en dit keer in Fijnaart e.o.
Deze gezellige en interactieve fietstocht voor het hele gezin, daagt kinderen en ouders uit ingrediënten te verzamelen voor een gezond gerecht!
De gezinnen ontvangen bij de start een strippenkaart, een fietsroute en een boodschappenlijstje en fietsen langs streekwinkels en andere leuke plekken in de omgeving. Voor kinderen valt er van alles te beleven onderweg. U kunt kiezen uit 2 routes; een route van 8 km en een route van 17 km.
Startpunt: AWF Appelaarseweg 43
Starten kan van 10.00 u tot 14.30 u
Kosten deelname gezinnen: 5,- per kind (ouder(s) gratis)
Deelname zonder kinderen: 5,- per volwassene. Betalen bij de start.
Inschrijven kan tot 12 juni a.s. via de volgende link:
We kijken met trots terug op een zeer succesvolle gezinsfietstocht. Wat een mooi aantal deelnemers: 139 waarvan 94 volwassenen en 45 kinderen, van 1 tot 80 jaar. Gelukkig was het niet zo warm als de voorgaande jaren. We hadden wel wat motregen maar dat mocht de pret niet drukken. Er waren twee routes uitgestippeld door de polders van Fijnaart, gemeente Moerdijk. Een route van 9 kilometer en een van 19 kilometer welke langs verschillende streekwinkeltjes en mooie rustplekjes liep. De deelnemers kregen een Bietje Gezond rugtasje mee met een strippenkaart voor allerlei boerderijspelletjes en een boodschappenlijstje om ;n Bietje Gezond recept te maken. De kersverse nieuwe burgemeester fietste ook mee en kon zo kennismaken met de inwoners van Fijnaart en de ondernemers op de route. Samen met Petra Wevers, voorfietser van regio West-Brabant, Waterpoort en Goeree-Overflakkee fietste met hem mee op een futuristische elektrische fiets. Ook kwam het Brabants Buske nog TV-opnamens maken van het grote laarzen parcours en de kaasmakerij van Torenpolderkaas en een rondje op de trekker bij de oldtimers (51 deelnemers) carrousel.
Zie ook de TV-opname en een mooi artikel in BN/DeStem. 

Geitenkaasboerderij De Klaverrand is een kleinschalige geitenkaasboerderij. Zij maken al hun producten op ambachtelijke wijze op hun boerderij. Door hun duurzame manier van werken produceren hun tevreden geiten de lekkerste melk. Dit proef je terug in de kaas van Klaverrand!

Bij Bastiaansen aan de Galgestraat 10 te Oudenbosch vind je kalebassen, pompoenen en kerstbomen. Het grootste deel van hun pompoenen is eetbaar en uit origineel zaad. Vraag de naam van de pompoen en men kent ze ook allemaal bij naam. Biologisch gekweekt en onbespoten.

Aan de Dorpsweg 56 te Sommelsdijk kom je een kraam tegen met eieren en Schulp Fruitsappen. Via de webshop is er ook een mogelijkheid om geschenkpakketten te bestellen.

Bij Annelies Koster zijn biologische courgettes, komkommers en later bonen verkrijgbaar.

Houd je van champignons? Teel ze nu zelf, gewoon op je aanrecht. Een pot met kant-en-klaar product, alleen nog watergeven en oogsten. Verser kan niet. Lekker!!!

Ze verkopen hier oesterzwammen en pompoenen uit de Auvergnepolder.

Potters Kaeswinkeltje, Brasserie Kaeswinkeltje

Hier kunt u terecht voor kaas, vleeswaren, vers brood, belegde broodjes, schep ijs en coffee to go.

Munt en Zo

Hier kunt u terecht voor plasticvrij duurzame producten zoals o.a. thee, kruiden en fairtrade chocolade

Vis-van-Job

Job is een Zeeuwse visser in hart en nieren. Zijn gehele leven vist hij al op de Zeeuwse stromen met de ‘zegen’ op Harders en Zeebaars.

In het voorjaar is men begonnen met verkoop van vis, broodjes vis, visschotels en verschillende soorten cadeaus die allemaal af te leiden zijn naar het begrip VIS.

Hier kunt u op afspraak terecht voor Zeeuwse Bottarga.

De Postbaan

Zelfbedieningsverkoopkraam met nieuwe aardappelen Frieslanders, pompoenen en nieuwe gele uien.