Welkom op de website van Slagerij Ab de Visser

Welkom op onze website! Zowel in onze winkel als hier op onze website kun je iets meer van ons verwachten. In onze winkel kun je terecht voor het beste vlees en de lekkerste vleeswaren. Op deze site geven we je een ‘kijkje in onze keuken’ en maak je kennis met onze passie voor het slagersvak. Je zal zien dat we altijd iets meer te bieden hebben.

Bij ons bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Als slagerij worden wij namelijk per jaar gekeurd op onder andere hygiëne en deskundigheid.

Over de slagerij

Na diverse werkgevers begon Jac. de Visser samen met zijn vrouw in 1966 een slagerij in Middelburg Zuid, toen nog een kleine wijk in aanbouw ten zuiden van het kanaal.

Na eerst 2 jaar in een noodwinkel gebivakkeerd te hebben werd in 1968 een winkel geopend in het nieuwe winkelcentrum Welsinge een winkel met voor die tijd een zeer moderne toonbank, eigen werkplaats voor de productie van vleeswaren en maaltijden en uitbeen ruimte.

Door de groei van de wijk en door dat steeds meer Middelburgers maar ook mensen van omliggende dorpen onze winkel wisten te vinden werd na 10 jaar een filiaal betrokken in winkelcentrum Dauwendaele.

De vestiging in Zuid werd na verloop van tijd verkocht zodat mijn vader en ik ons toe konden leggen op de als maar groeiende klanten kring in Dauwendaele waar ik momenteel nog steeds gevestigd ben.

Veel is in die 50 jaar veranderd oa inrichting, medewerkers en assortiment, maar één ding is altijd gebleven, namelijk het willen verkopen en bereiden van zelfgemaakte specialiteiten, eerlijk en lekker vlees.

Vlees dat wij ook graag zelf eten.

Graag tot ziens in de winkel Ab de Visser.

PS. moeilijk om ons te bezoeken? Vraag dan naar onze bezorgservice.

Boerderijzuivelbereiders zijn enthousiaste kaasmakers en zuivelaars op traditionele boerenbedrijven die naast het bedrijven van de veehouderij ook zuivel verwerken. De melk wordt op de boerderij verwerkt tot lekkere producten met een eigen recept. Het kaasmaken is een vak wat vaak van generatie op generatie wordt overgedragen. De verschillende boerderijzuivelbedrijven hebben eigen ideeën maar zoeken elkaar natuurlijk ook op in de “Bond van Boerderijzuivelbereiders” en gezamenlijk zijn er drie keurmerken in de markt met een eigen protocol en controle.

Welkom bij Fruitteeltbedrijf van den Bosse
Op onze site vindt u de producten die zij zelf telen en de producten die zij verkopen in hun boerderijwinkel. Ook vindt u hier de achtergrond en de werkzaamheden van ons bedrijf.

Het bedrijf is continu in beweging en innovatie staat hoog in het vaandel om hun klant zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn! Men wil de klant een kwalitatief goed en betrouwbaar product aanbieden, zodat zij écht kunnen genieten van de gezonde producten die de natuur ons geeft! Dit proberen zij te bereiken door onder andere zoveel mogelijk producten uit onze eigen Zeeuwse streek te verkopen.

Bezoek ook hun winkel!

Welkom bij Zuivelhoeve en mini-camping Aagtekerke

Als je binnendoor van Aagtekerke naar Domburg rijdt, moet je halverwege de Brouwerijweg even op de rem. Je rijdt hier in een flauwe bocht rond ’Zuivelhoeve Aagtekerke’, waar wij iedereen graag persoonlijk welkom heten. De rauwe melk van onze koeien verwerken wij tot authentieke kazen, die verkocht worden in de boerderijwinkel op ons erf. Daarnaast verkopen wij diverse producten van collega-boeren uit de omgeving. Schuif eens aan voor een bakje koffie met appeltaart op terras en geniet van een ontspannen ‘boerenmoment’. Kinderen krijgen alle ruimte, zij mogen een kijkje nemen bij de koeien en zich uitleven op de trampoline. Wie wil blijven, kan logeren in de weilanden achter de stallen…

Kaasmakerij

In de weilanden rondom de Zuivelhoeve grazen 12 melkkoeien. Samen leveren zij zo’n 280 liter melk per dag, wat door ons wordt verwerkt tot smaakvolle boerenkaas. Kaas heb je niet van de één op de andere dag. Het is een proces dat vakmanschap eist én tijd vergt. Tijdens het melken van de koeien gaat de melk rechtstreeks naar een grote houten tobbe in de kaasmakerij. Na het toevoegen van stremsel en zuursel, verandert de melk in een dikke brei. Wanneer het weiwater wordt afgetapt, blijft er een klonterige massa over: de wrongel. Deze losse korrels worden vervolgens in een kaasvorm samengeperst tot kaas. Na een uitgebreid pekelbad gaat de kaas op de plank om te rijpen. Dan volgt een streng bewaakt proces van keren, reinigen en plastificeren. Alleen onder perfecte condities verandert de kaas tijdens het rijpingsproces van smakeloze wrongel in overheerlijke boerenkaas!

Vanwege de strenge hygiëne-eisen mogen wij helaas geen gasten ontvangen in de kaasmakerij. Bezoekers kunnen door het grote raam een glimp opvangen van de werkzaamheden. Wie meer wil weten, mag altijd vragen stellen. Wij maken van onze recepten geen geheim!

Rond de klok van 17:00 uur worden de koeien gemolken. Kom gerust een kijkje nemen of loop eens binnen in de stallen. Wij hebben het hele jaar door kalfjes staan…

Kom gerust (sfeer) proeven op de Zuivelhoeve…. Graag tot ziens!

In het gehucht “Hoogelande” dicht bij Middelburg in Zeeland staat melkveehouderij bedrijf van Leo en Jomien van Eenennaam. Zij hebben momenteel zo`n 60 melkkoeien in de stal. Zestig wandelende melkfabriekjes, die hen dagelijks trouw emmers vol kostbare melk leveren. Gras en mais erin, melk eruit, rechtstreeks naar de 400-literketels in de zuivelkamer. Daar, in hun moderne machines produceren zij vele liters zuivel per week.

In 1998 zijn Leo en Jomien begonnen met het verzuivelen van een gedeelte van de melk van hun eigen runderen. Op ambachtelijke wijze verwerken ze de melk van de koeien tot vloeibare zuivel. Allereerst zijn ze gestart met de ouderwetse standyoghurt. Dat is de dikke yoghurt die men vroeger maakte.

In de loop der jaren is het assortiment aardig uitgebreid. Alle producten worden bereid van verse melk (direct van de koe) en alles is gepasteuriseerd voordat het in de fles verdwijnt!

Zij verkopen de producten in hun eigen boerderijwinkel. Maar het grootste gedeelte wordt op andere kaasboerderijen, supermarkten en boerderijwinkels verkocht. Verse  zuivel die ze zelf in hun koelwagen bij hun afnemers afleveren.

En dat zijn er nogal wat: 25 (boerderij)winkels en supermarkten, verspreid over heel Zeeland, hebben hun producten op de schappen.

Je merkt dat mensen toch weer op zoek zijn naar de smaak van vroeger. Puur natuur. En zo willen ze het zelf ook.

Harry en Heleen Provoost hebben naast hun Landwinkel een fruitbedrijf waar ze appels en peren telen. Heleen kunt u vooral vinden in de Landwinkel en Harry in de boomgaard.

In de Landwinkel verkopen ze fruit van eigen bedrijf (appels en peren) aangevuld met een breed assortiment ambachtelijke boerderij en streekproducten van andere collega’s.

De landwinkel met de boomgaarden (25ha) zijn gelegen op de scheiding van Walcheren en Zuid Beveland. Deze polders zijn nog relatief jong en de laatste is in 1950 ingepolderd. Deze polder kenmerkt zich door de jonge zeeklei en is rijk aan kalk en andere unieke mineralen die onmisbaar zijn voor de groei van fruitbomen en waar natuurlijk heerlijke vruchten van kunnen groeien.

In onze boomgaarden telen wij kersen, appels, peren, pruimen en aardbeien. Deze vruchten worden met zorg geplukt, bewaard en verpakt voor de verkoop.

Naast ons fuitteeltbedrijf hebben wij een Landwinkel waar naast AGF ook de heerlijkste streekproducten verkrijgbaar zijn zoals verschillende soorten jam, vruchtensappen bier, wijn, broodmeel, kaas en nog veel meer.

Tip ons een stalletje!

De regiokaart van de Walcheren is momenteel nog minimaal gevuld met adressen. Wilt u meewerken aan een gevulde kaart? Word voorfietser door u aan te melden via de  ‘Landelijk’-pagina. Of stuur uw tips via het formulier ‘Tip ons een stalletje’, liefst met een foto van het stalletje of de boerderij, kwekerij of kleine winkel erbij.

* Alle adressen onder voorbehoud. Het kan gebeuren dat je voor een dichte deur komt of een stalletje er niet staat of leeg is. Dan heb je natuurlijk meteen nog een paar kilometer meer te fietsen met een doel: jouw dagelijkse eten langs de weg ontdekken…

** Alle overige informatie is ook onder voorbehoud en kan verouderd zijn. Deze informatie is door de voorfietser en meefietsers verzameld sinds augustus 2017. Onder andere door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de seizoenen anders lopen dan in de profielpagina van het stalletje vermeld staat. Hier hebben wij geen grip op en hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.

*** Heeft u een stalletje, staat deze nog niet op de kaart en wilt u een gratis vermelding? Klik dan op Tip ons een stalletje! en geef uw informatie door.

**** Heeft u een stalletje, staat deze wel op de kaart, maar wilt u deze verwijderd hebben? Stuurt u dan een e-mail naar info@fietsenvoormijneten.nl.  

Buiten terras, Fruitteler, IJs eten, Oogstfeest, Open dagen, Overnachten, Pakketten, Restaurant, Streekproducten

Iedere dag verse mosselen.