Melkveehouderij Eikelenboom heeft melkkoeien, schapen, veel aandacht voor de (boeren)natuur EN maakt op ambachtelijke wijze kaas van de melk van eigen koeien. De zelfgemaakte kaas is verkrijgbaar in diverse smaken in het boerderijwinkeltje, waar je voor de deur kunt parkeren. Kaas kado geven? Dat is een goed idee!

Aan de Smitsweg nr. 94 te Hellevoetsluis vind je het bedrijf Moree. U kunt bij hen op zaterdag terecht voor aardappelen, groente, fruit en eieren.

Simon & Iris van Leeuwen hebben samen met hun dochtertje het melkveebedrijf Van Leeuwen. Dit bedrijf heeft 130 melkkoeien en 40 schapen. De koeien lopen in een ruime duurzame stal en zodra het weer het toelaat grazen ze in de mooie weides aan de Drieëndijk. De dames worden twee keer per dag gemolken in de 2x 18 swing over melkstal. Als de koeien op stal zijn hebben ze de beschikking over een koeborstel voor een heerlijke massage. Ook liggen de koeien in zachte en comfortabele diepstrooisel boxen van biobedding. Dit product maken Simon & Iris zelf door middel van een scheider. Als de koeien binnen zijn kunnen ze altijd vers voer eten. Kwaliteit van voer vinden de boer en boerin heel belangrijk. ‘Als zij goed zijn voor de koeien zijn de koeien goed voor hen’, is hun motto. Het resultaat is een heerlijke smaakvolle melk.

Simon en Iris vinden het leuk om de burger bij hun boerderij te betrekken. Het is geen geheim wat zij doen. Ze willen graag aan jou laten zien waar melk vandaan komt en wat er moet gebeuren om de koeien melk te laten geven.  Een rondleiding of kinderfeestje beleven is bij hen dus mogelijk. U kunt er ook voor kiezen om een koe of kalfje te adopteren.

Fruitkwekerij Briggeman is in handen van Johan en Karin Briggeman. In 1986 namen zij het fruitteeltbedrijf aan de Lageweg van de ouders van Johan over. Het fruitbedrijf is terug te vinden aan de Tussenweg 2a te Vierpolders.

Op het bedrijf, dat drie hectare groot is, worden o.a. sierappeltjes geteeld voor de bloemenveiling Royal FloraHolland. Daarnaast teelt men er siersnijheesters. Op een ander stuk van het bedrijf gaat het om fruit dat wordt verkocht in hun seizoenswinkel.

In juli begint men met het oogsten van Opal pruimen, daarna gevolgd door de Victoria. Dagelijks oogst men de pruimen om de smaak optimaal te laten zijn. Men neemt daarmee wel een risicovol, omdat dit ten koste kan gaan van de bewaarbaarheid. De smaak moet echter top zijn en dan is risico nemen ondergeschikt.

Jaarlijks wordt er ongeveer 60.000 kg fruit verkocht wordt aan trouwe klanten. Sommige van hen komen al meer dan 40 jaar bij hen over de vloer. Dat de klanten trouw zijn, is vorig jaar gebleken. Toen in dat jaar de oogst voor het grootste gedeelte verhageld was, hebben onze klanten gewoon hun fruit gekocht. Dat is geweldig en geeft je energie om door te gaan met een zeer vriendelijk geprijsde winkeltje.

De Vier Ambachten produceert appelcider en rode, witte, rosé en mousserende en portachtige wijnen. In september en oktober zijn ook verse tafeldruiven, vijgen en appels verkrijgbaar. Het Domein verwerkt ook het eigen fruit tot jam en gelei.

In de Wolvenpolder te Hekelingen/Spijkenisse vind je de boerderij Wolvenstee. De boerderij is gelegen aan het fietspad langs natuurgebied de Wolvenpolder en recreatiegebied de Uitwaayer. Bij deze boerderij verkoopt men dagelijks de seizoensgroente, maar ook voor een goede aardappel of ui kan je er terecht.

De Vogelhof in Vierpolders is een knusse tuin met tropische vogels, kippen en pauwen. Op de vele zitjes kun je genieten van zelfgebakken cake of koek met koffie, thee of een glaasje fris.
In het winkeltje kun je zelf geteelde groente en fruit kopen.

Lekkere groenten, heerlijke aardappelen en verse eieren haal je bij Boerderijwinkel Zevenbergen. En ze hebben nog veel meer. Van kaas tot fruit en van bier tot hamburgersaus. Allemaal van eigen bodem, van Voorne Putten, Goeree Overflakkee of de Hoeksche Waard.

Sinds juni 2020 heeft Anuschka een winkeltje aan huis waar zij heerlijke stroopwafels en stroopkoeken vers uit de bakkerij verkoopt.
Eenmaal geproefd wilt u niets anders meer.
Ook verkoopt zij kruimels met of zonder stroop en Hollandse souvenirs.

Bij De Vlierstee bent u altijd verzekerd van biologische kwaliteitsproducten voor een bijzonder scherpe prijs. U kunt bij hen terecht voor een ruim assortiment natuurlijke levensmiddelen; waaronder droogwaren, groenten, fruit, brood, gebak. Daarnaast heeft De Vlierstee een heel assortiment  schoonmaakartikelen en tuin- en plantverzorgingsproducten. De Vlierstee biedt eveneens diverse groente-, fruit- en versabonnementen aan. Hun natuurvoedings- en dieetwinkel is gevestigd in een oude boerderij in Vierpolders. Voor extra gemak kunt u gebruik maken van hun bezorgdienst.