Bij Hof van Gunterstein kunt u terecht voor vlees, eieren, een lekker stuk boerenkaas, honing of een bos vers geoogste bieten uit de groentetuin, in de hofwinkel kun je terecht voor heerlijke verse biologische producten rechtstreeks van de boerderij. Daarnaast verkoopt men een keur aan eerlijke biologische producten, zoals vers desembrood, mosterd, en koffie & thee.

Vijf generaties terug, in 1861, begon Albertus Schulp met het telen van appels en peren in zijn hoogstamboomgaard langs de rivier de Vecht. De liefde voor het fruit en de kennis gingen van vader op zoon. In 1995 begon Albert Schulp met het verwerken van fruit tot vruchtensap. Sindsdien staat Schulp synoniem voor puur fruit en inmiddels worden de sappen door het hele land verkocht.

Ze verwerken uitsluitend Hollandse appels en peren, bij voorkeur van fruittelers uit de eigen regio (Groene Hart). Ook voor de dubbelsappen wordt zo veel mogelijk gebruikt gemaakt van Hollands fruit (bijvoorbeeld aardbeien uit de Betuwe).

Zo houden ze hun foodmiles beperkt en ondersteunen ze de fruitteeltsector in eigen land. Voor vrijwel het gehele assortiment geldt dat het volledige proces (van persen tot en met afvullen) in eigen huis plaatsvindt.

In Oud-Maarsseveen en Tienhoven is al tientallen jaren geen winkel meer te vinden. Dorpswinkel Kastanjehoeve wordt een winkel voor de vergeten boodschappen en land- en tuinbouwbenodigdheden. Daarnaast gaat het ook om de sociale functie van een winkel, namelijk het ontmoeten van elkaar. Met een groot assortiment een waardevolle aanvulling.

Aan Spengen 23a te Kockengen staat een klein stalletje waar jam te koop is.

Aan de Gageldijk 8a te Maarssen vind je de plattelandswinkel De Gagel. Vanuit hun eigen moestuin verkopen ze groente en fruit. Daarnaast verkopen zij zuivelproducten, eieren en vlees. Een complete winkel om zeker een keer te gaan buurten.

Aan het Zandpad 25 te Breukelen heeft men appels en peren te koop

In de tuinwinkel worden seizoensgroenten, zaden, servies, jam een mooi gebonden boeket verkocht, maar ook biologische kazen, thee en in het seizoen honing van eigen bijen! Speciale aandacht geven we aan rouwwerk, een stuk of krans wordt in nauw overleg met de opdrachtgever gemaakt. Elk stuk is uniek.

Rondom de tuinwinkel vind je een mooie presentatie van planten en kruiden. Mooi opgemaakte manden staan klaar of worden op bestelling gemaakt.

De boomgaarden van Drogenbroek’s fruit – ofwel ‘Boer Erik’ – zijn gelegen in Loenen aan de Vecht, midden in de prachtige Gooi- en Vechtstreek. Als sinds 1980 worden er in de boomgaarden van familie Van Drogenbroek op een duurzame manier appels, peren, kersen, aardbeien, frambozen, bramen, rode bessen en pruimen geteeld. Dat betekent dat er zo veel mogelijk met natuurlijke vijanden tegen o.a. plagen wordt gewerkt en zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van kunstmatige gewasbescherming.

Landwinkel Drogenbroek bevindt zich voor de boomgaard, die ruim 16 hectare groot is. Het is erg leuk om als u boodschappen komt doen eens een wandeling te maken door de boomgaard, zeker als u dit een aantal keer per jaar doet. U ziet dan zelf alle stadia van hoe het fruit groeit en bloeit – van de tere bloesem tot bijvoorbeeld de uiteindelijke prachtige appel! Meldt u wel van te voren even in de Landwinkel dat u een wandeling wilt maken.

Tip ons een stalletje!

De regiokaart van de Vechtstreek is momenteel nog minimaal gevuld met adressen. Wilt u meewerken aan een gevulde kaart? Word voorfietser door u aan te melden via de  ‘Landelijk’-pagina. Of stuur uw tips via het formulier ‘Tip ons een stalletje’, liefst met een foto van het stalletje of de boerderij, kwekerij of kleine winkel erbij.

* Alle adressen onder voorbehoud. Het kan gebeuren dat je voor een dichte deur komt of een stalletje er niet staat of leeg is. Dan heb je natuurlijk meteen nog een paar kilometer meer te fietsen met een doel: jouw dagelijkse eten langs de weg ontdekken…

** Alle overige informatie is ook onder voorbehoud en kan verouderd zijn. Deze informatie is door de voorfietser en meefietsers verzameld sinds augustus 2017. Onder andere door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de seizoenen anders lopen dan in de profielpagina van het stalletje vermeld staat. Hier hebben wij geen grip op en hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.

*** Heeft u een stalletje, staat deze nog niet op de kaart en wilt u een gratis vermelding? Klik dan op Tip ons een stalletje! en geef uw informatie door.

**** Heeft u een stalletje, staat deze wel op de kaart, maar wilt u deze verwijderd hebben? Stuurt u dan een e-mail naar info@fietsenvoormijneten.nl.  

De Groene Griffioen is een biologische educatie- en kaasboerderij in Weesp. Ze hebben een kaasmakerij, boerderijwinkel en prachtige zaal die men verhuurd. Op de boerderij hebben ze eigen vee rondlopen: zo’n 55 koeien, 40 stuks jongvee, een stier en wat kippen!

Biologisch betekent in harmonie met dier, mens en milieu. Bij hen op de boerderij alleen maar voer van biologische herkomst (zo veel mogelijk van eigen land), zo lang mogelijk koeien in de wei, koeien met horens, geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen op het land. Geen preventieve medicatie (zoals antibiotica). Voortplanting met een echte stier. Meer ruimte in de stal en door de compoststal met houtsnippers minder schadelijke (en stinkende) gassen in de lucht.