Melkveebedrijf Dorrestijn heeft een boerderij winkeltje waar ze kaas, sappen en eieren verkopen. Daarnaast hebben ze soms ook seizoensproducten. Dit aanbod is niet altijd hetzelfde en wisselt regelmatig.

Iedere week spreken de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een lokale ondernemer dankzij hun samenwerking met Christie de Vrij van Fietsen voor mijn Eten – Krommerijn Streek. Deze week hing de altijd vrolijke Marcel Wouters aan de telefoon om te praten over het pas geboren stiertje: Raket.

In het begin van dit radioseizoen hadden de Dj’s Marcel al eens aan de telefoon om te spreken over een pas geboren kalfje die toen vermoed was naar Fietsen voor mijn Eten voorvechtster Christie de Vrij. Omdat de naam van de dieren bij RijnRund altijd een R beginnen kreeg het kalfje toen de naam ‘Ristie’ mee. De stier die afgelopen april geboren is heeft de naam: ‘Raket’ mee gekregen en Marcel legt graag uit waarom. “Waar de meeste kalveren nadat ze de weide in mogen rustig aan achter hun moeder aan lopen, liep dit kalf direct als een raket de weide in” Aldus Marcel die hierdoor niets anders kon dan het kalfje de naam ‘Raket’ mee geven.

De dieren die vanuit RijnRund in de uiterwaarden van de Krommerijn mogen grazen, worden met de grootst mogelijke zorg gehouden. Ondanks dat Marcel het woord ‘verwennen’ niet in de mond wil nemen is hij er trots op dat hij de runderen zo diervriendelijk mogelijk weet groot te brengen. “Uiteindelijk wordt het vlees maar als je zo’n beest goed verzorgd hebt dan betaald dat zich terug in goede kwaliteit vlees” aldus Marcel die aangeeft dat dit toch uiteindelijk is wat hij het liefst heeft. Omdat Marcel zijn vee goed in de gaten houd en de dieren stress vrij opbrengt proeft je als consument de kwaliteit terug in het vlees.

Ga voor meer informatie over RijnRund naar www.rijnrund.nl of bezoek Marcel en de runderen die grazen in de uiterwaarden in de buurt van Tull & ‘t Waal maar luister als echte liefhebber het hele interview dat Marcel Wouters afgelopen zaterdag gaf terug via deze link:

Iedere week bellen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een lokale ondernemer. Deze week spraken Jasper & Steffie dankzij hun samenwerking met Fietsen voor mijn Eten met onderneemster Jamielee Dirkx. Het is Jamielee die ten tijden van Corona begonnen is met een moestuintje in de tuin waarbij ze de groenten verkocht aan de dijk en sinds de afgelopen Hemelvaart officieel een eigen streekwinkel begonnen is in Wijk bij Duurstede.

Tijdens de Covid-19 lockdown is Jamielee uit verveling begonnen met het groeien van groenten in haar eigen moestuin. “Het begon gewoon met een paar zaadjes” aldus Jamielee die enthousiast verteld over het plezier dat ze beleefde aan het groeien van de courgettes en pompoenen. Omdat het haar zo goed af ging en er veel groentes uitkwamen, besloot Jamielee deze producten te gaan verkopen op een standje aan het erf en van aan de dijk werd op deze manier de fundamenten voor een streekwinkel gelegd. Het erf waar ook een dierenhotel gevestigd was dat eerst ten tijde van de corona periode leeg stond maar ook na de corona periode moeilijk opgang kwam omdat mensen bijvoorbeeld minder op reis gingen.

Uiteindelijk is de familie van Jamielee om tafel gaan zitten waar ze besloten om de krachten te bundelen en de streekwinkel te beginnen. Een winkel waar niet alleen de eigen producten verkocht worden want Jamielee heeft door samenwerkingen met lokale ondernemers oog voor het fruit, melk en graan uit de omgeving. Ook wordt er honing die op het erf zelf gemaakt wordt verkocht in de winkel, maakt Jamielee zelf jam en is het kleine moestuintje waar ooit mee begonnen is flink uitgebreid. Daarnaast verkoopt de winkel ook ambachtelijk gemaakte producten die niet uit de regio komen zoals mosterd.

Ga voor meer informatie over de nieuwe streekwinkel naar bijdijkzicht.nl of bezoek de winkel aan de Rijndijk 2a in Wijk bij Duurstede en luister hier het hele interview terug dat Jamielee afgelopen zaterdag gaf tijdens Enthousiasper en hoor ook van haar hoe ze het hebben van een eigen winkel ervaart via onderstaande link:

Molen-oz-DSC03842x.jpgIn onze  korenmolen wordt al meer dan 150 jaar door windkracht op molensteen en op ambachtelijke wijze de volgende producten gemalen zoals; tarwe, spelt, rogge en boekweit. Deze producten worden tevens volgens al oude recept  gemengd tot brood – pannenkoek- cake- en koekmixen. Zonder toevoeging  en gebruik van conserveringsmiddelen. Daarnaast is de molen voor bezoekers tijdens de openingstijden en volgens afspraak voor groepen en schoolklassen te bezichtigen

Iedereweek bellen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een lokale ondernemer dankzij de samenwerking met de Fietsen voor mijn Eten organisatie. Deze week spraken Jasper & Steffie met ondernemer Merel over haar Merels IJs waarmee ze menig een in onze regio blij heeft weten te maken. Maar hoe zit dat nou precies met haar ijs en waar is het te koop? Jasper & Steffie zochten het uit!

Het ijs van Merel is zo bijzonder omdat ze haar ijs vooral met ingrediënten uit de buurt maakt. Zo verwerkt ze veel lokaal geteeld fruit in haar ijs, komt de melk van lokale melkveebedrijven en het gebruik van deze eerlijke ingrediënten proef je terug in het ijs. Wanneer Merel gevraagd wordt wat haar geheime ingrediënt is dan kan je ze niet anders zeggen dan dat dit de liefde moet zijn waar vanuit ze haar ijs maakt. “Wanneer het niet door mijn goedkeuring heen komt dan leg ik het niet in de winkel” legt Merel duidelijk uit over hoe ze de hoge kwaliteit van haar product weet te waarborgen.

Merel verkoopt twee soorten ijs namelijk sorbet ijs en roomijs. Zoals de naam al doet vermoeden is roomijs gemaakt van de room van de melk en is het sorbetijs gemaakt op waterbasis waarbij veel gebruik wordt gemaakt van fruit. Voor de bijzondere smaken moet je als liefhebber ook zeker bij Merels IJs zijn! “Ik heb wel eens rozekoekenijs gemaakt en tompoezenijs voor koningsdag” vertelt Merel vol enthousiasme over de bijzondere smaken die ze verkocht heeft. De favoriete smaak van Merel hangt een beetje af van het moment. Op warme dagen eet ze het liefst fruitsmaken en op wat koudere dagen eet ze het liefst roomijs!

Alle liefhebbers van vers en lokaal gemaakt ijs kunnen vrijdag tot zondag tussen 12:00 en 18:00 langskomen bij Merel op het Langbroekseveld, weiland tussen langbroekerdijk A105 en A107, 3947 BK in Langbroek of kunnen een kijkje nemen op haar website www.merelsijs.nl en voor de echte diehard ijsfan is ook het hele interview terug te luisteren via onderstaande link:

 

 ·

Vind je het leuk om kaarsen te maken of om cadeautjes te verkopen? En heb je naast je visuele beperking een matige tot ernstige verstandelijke beperking? Kom dan eens kijken of onze kaarsenmakerij of onze kadoshop ’t Ogenblikje iets voor je is.

Wil je een puur stukje rundvlees eten, weten waar het vandaan komt en vindt je dierenwelzijn belangrijk ?
Koop het rechtstreeks bij de boer.
Wij hebben een (h)eerlijk verhaal en dat proef je!

Iedere week bellen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een lokale ondernemer tijdens het item: Fietsen voor mijn Eten. Deze week bespraken Jasper & Steffie samen met Yvonne van Leeuwen de start van het nieuwe kersenseizoen! 

Normaalgesproken begint het kersenseizoen net iets later in het jaar maar omdat er een hele grote kas achter het huis van Yvonne staat die vol staat met kersenbomen kan er hier net wat eerder dan bij andere kersenboomgaarden geplukt en gegeten worden. “In deze koude kas, die dus niet gestookt of verwarmd wordt, staan een paar duizend kersenbomen” laat Yvonne enthousiast weten die verder eerlijk toegeeft dat er wel een klein verschil in smaak zit tussen kersen die buiten groeien en binnen groeien. Ondanks dat je de kersen nooit tegelijk proeft en het daarmee lastig te vergelijken is proef je volgens Yvonne dat de kersen die buiten groeien iets meer zonlicht ervaren dan de kersen die binnen groeien. Beide kersen zijn van goede kwaliteit maar de kersen die buiten groeien zijn gewoon net ietsje lekkerder.

Op dit moment worden de Merchant kersen geplukt maar dit is al de derde soort die er uit de kas gehaald wordt dit seizoen! Hiervoor lagen de Burlat en de Earlise kersen in de schappen bij Yvonne. Het verschil tussen deze verschillende soorten kersen zit zich dan vooral in de mooie kleuren, de smaak en de houdbaarheid van de kersen. De ene kers is iets sappiger waarbij de ander weer wat groter is. “Iedere kers heeft z’n eigen karakter” aldus Yvonne die laat weten dat de Merchant kers die ze nu verkoopt lekker sappig, groot en stevig is. Ideale kersen dus om uit het vuistje te eten na een mooie fietstocht die gevonden kan worden via de website van Fietsen voor mijn eten.

Afhankelijk van het weer loopt het kersenseizoen door tot begin augustus en zijn deze kersen vers van het land (of de kas) te kopen bij Yvonne aan de Wickenburghseweg 7 in ’t Goy. Het verkooppunt valt tegenwoordig extra goed op door het mooie kleine rode karretje waar vanuit de kersen verkocht worden! Door de aanschaf van deze rode caravan val je goed op maar sta je ook op een droge plek de kersen te verkopen laat Yvonne vol trots weten. De caravan staat natuurlijk naast de acht meter hoge paal waar zo’n honderd klompen aan hangen. Kom gerust langs bij Yvonne in ’t Goy op zaterdag of feestdagen om bij haar persoonlijk kersen te kopen en voor kersenliefhebbers die op andere dagen graag van dit heerlijke fruit willen snoepen is er een zelfbedieningskar die op het erf staat.

Luister het hele interview terug dat Yvonne afgelopen zaterdag gaf tijdens de uitzending van Enthousiasper via onderstaande link en pak direct de tip van Yvonne mee over het speciale evenement dat aankomend weekend georganiseerd gaat worden in ’t Goy!

Bij het kersenmeisje is het kersenseizoen inmiddels geopend!

Omdat het zo leuk is om te fietsen met een doel en om nieuwe producten en aanbieders in je eigen regio te leren kennen, gaan we zomerstempelen in de Kromme Rijnstreek!!


Ga er lekker op uit in de zomermaanden!

Om het fietsen nog leuker te maken, heeft Fietsen voor mijn Eten Kromme Rijnstreek een leuke actie bedacht. Je kunt vanaf vrijdag 17 juni tot en met zaterdag 27 augustus meedoen aan de Zomer Stempel Actie.  Wat houdt dat in?

Het idee is dat je op de fiets de Kromme Rijnstreek gaat ontdekken en gaat fietsen voor je eten!

Je kunt op je eigen moment erop uit trekken en fietsen naar alle ondernemers en stalletjes die lokale producten verkopen in de Kromme Rijnstreek. Er zijn 10 ondernemers die meedoen aan de Zomer Stempel Actie en zij hebben een speciale actie voor jullie bedacht, alleen geldig voor de mensen die meedoen aan de Stempel Actie. De acties variëren van het kopen van boerenijs, het proeven van limonade, het kopen van biologische kaas in een heuse hooiberg, tot koffie drinken met een notenreep, plak bananenbrood of appeltaartje, je krijgt korting op je groente- en fruitaankopen, gaat op pad voor heerlijke aardbeien en ontvangt een gratis sapje en wat denk je van het smullen van gerookte paling (op het terras of voor thuis)!!

Lijkt het je leuk?

Ga dan vanaf vrijdag 17 juni op pad en haal de mooie stempelkaart bij één van de deelnemers ! Je kunt de Stempelkaart ook downloaden, maar gebruik de kaart die je ontvangt bij je eerste aankoop, die blijft wat langer netjes, dan je eigen printje. Stempelen kan tot en met zaterdag 27 augustus (tijd genoeg!).

Het leuke is dat je kunt sparen voor producten. Als je namelijk 8 stempels hebt verzameld op de stempelkaart (dus bij 8 van de 10 ondernemers je actieproduct hebt gekocht), dan mag je een mooi product uitzoeken, zie hieronder.  Elke deelnemer kan 1x meedoen, de volle kaart lever je in tot en met zaterdag 3 september zolang de voorraad strekt. Je kunt kiezen uit deze toffe producten. TIP: ga eerst naar het kersenmeisje, want zij heeft binnenkort geen kersen meer!

Producten bij een volle kaart:

  • Oma’s cakemix met een mini advocaatje (ook van oma) af te halen bij IJsboerderij Vrederust
  • Een heerlijke chocolade verrassing van Mabon – chocolade notenrepen in een mooi doosje (af te halen bij Landrust)
  • Een  stukje oude kaas bij Bioboerderij Miltenburg, bel en je wordt via de intercom geholpen.

 

                  

Alle acties en verhalen over de ondernemers kun je terugvinden in de Facebookgroep:

F: www.facebook.com/groups/fietsenvoormijnetenkrommerijn

Deze bedrijven nemen deel. Je kunt starten waar je wil en al deze deelnemers hebben de stempelkaart voor je.


Persbericht:

Gebruik gerust dit Persbericht ZomerStempelen met FvmE voor verdere promotie en kijk op onze social media kanalen voor posts over elke ondernemer.
www.facebook.com/groups/fietsenvoormijnetenkrommerijn  en www.instagram/fvme_krommerijnstreek

 

==============================================================

Kersenmeisje (helaas zijn er geen kersen meer – hier kun je geen stempel meer krijgen)

Bij aankoop van een pond kersen, een puntzak van 250 gram kersen cadeau.
Deze actie is eenmalig geldig, dus niet bij elk pond kersen. En let op:
Alleen op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Zolang we kersen hebben, deze zijn nu op!

Yvonne van Leeuwen-Vreeswijk
Wickenburghseweg 7
3997 MT ’t Goy
T: +31 (0)30 601 13 74
yvonnevreeswijk@gmail.com

==============================================================

IJsboerderij Vrederust

2 bolletjes voor €2,- + stempel ipv €2,60
Bij volle kaart kun je hier een leuk cadeau krijgen, zie hierboven.
Ma-woe 9.00 tot 17.00
Do-vrij 9.00 tot 19.00
Za 9.00 tot 20.00
Zondag gesloten

Jacolien Mandersloot
Gooyer Wetering 10
3972 MB Driebergen – Rijsenburg
T: +31 (0)6 11 84 17 43
E: ijsboerderijvrederust@outlook.com

==============================================================

Abrona de Bossewaard

Bij aankoop van 2 koppen koffie, krijg je een versnapering (notenreep, plak bananenbrood of
appeltaartje) gratis.
Wij zijn het hele jaar van maandag t/m vrijdag open van 9.30 uur tot 17.00 uur.

Patricia van Roekel
Ossenwaard 93945 PG Cothen
T: +31 (0)6 50 1 5 92 34
E: bossewaard@abrona.nl

==============================================================

BioBoerderij Miltenburg

Bij aankoop van een stuk kaas, ontvangt u een sticker, deze zit op het stuk kaas en kunt u op uw stempelkaart plakken.
Altijd geopend (automaat)

Yvonne Miltenburg
Overeind 33
3998 JB Schalkwijk
bioboerderij33@gmail.com
+31 (0)64 4452147

==============================================================

Rokerij Lens

1 euro korting bij Rokerij Lens
Op uw totale aankoop en eenmalig. Wij bieden ambachtelijk gerookte paling, palingfilet, Noorse
zalm, wilde ganzenborstfilet, wildhamburgers en wildrookworst aan. Allemaal lokale en duurzame
producten.
Donderdag – zondag:  08.00-17.00

Jasper Lens
Groenewoudseweg 16
3945 BC Cothen
+31 (0)6 52 29 06 06
info@rokerijlens.nl

==============================================================

Oosterom’s Zomerfruit ‘t Zomerkoninkje

1 doos aardbeien 500 gram met een klein flesje sap voor € 3,95
Vrijdag en zaterdag van 9:00 tot 16:00

Carina Oosterom
Waalseweg 44a
3999 NT Tull en ’t Waal
+31 (0)6 30 01 82 68
richard@zomerkoninkje.com

==============================================================

FRIET-FABRIEK

Ambachtelijke Friet: Snacks met aardappels van boerderij Rijnveld
Actie: Broodje kroket/frikandel of een frietje met saus voor €2,50
Wo-za: 12.00–20.00
Zo: 15.00–20.00

Gordi Nap
Maat 1 (bij Praxis en Action)
3891 AN Houten
Info@Friet-Fabriek.nl
+31 (0)6 55 77 28 49

==============================================================

Fruitteeltbedrijf Landrust

Bij aankoop van € 5 aan heerlijk fruit ontvangt u een flesje fruitsap.

Do en vr: 09:00-17:00
Za: 09:00-15:00

Hans van der Wind
Molenspoor 2
3985 SH Werkhoven
landrust@landrust.com
+31 (0)343 56 13 52

==============================================================

Bij Dijkzicht

Bij aankoop van een confituur, een flesje zelfgemaakte siroop en bij aankomst een glaasje limonade.
Do-zo: 9.00 – 17.00

Jamie Lee en Rob Dirkx
Rijndijk 2a
3962 MX Wijk bij Duurstede
+31 (0)681 436 349
info@bijdijkzicht.nl

==============================================================

Melkveebedrijf Lokhorst

In de automaat kunt u kaas en appelsap krijgen, op de flessen sap zit een sticker van fietsen voor mijn eten, die u op de stempelkaart bij nummer 10 kunt plakken.

Dagelijks open van 08.00-21.30 uur, met uitzondering van zondag.

Lydia Oskam
Tolakkerlaan 1
3704 JA Zeist
+31 (0)658 941670
lydiaoskam@gmail.com

==============================================================

Veel plezier!

Sponsors:
Deze actie is mogelijk gemaakt door deze bedrijven die Fietsen voor mijn Eten sponsoren:

 

Social media:

Volg ons ook op diverse platformen en doe actief mee!!

W: www.fietsenvoormijneten.nl/regio/kromme-rijnstreek

F: www.facebook.com/groups/fietsenvoormijnetenkrommerijn

I: www.instagram/fvme_krommerijnstreek

 

De voorwaarden:

 • Alleen geldig in van 17 juni tot en met 27 augustus 2022
 • Koop alle actieproducten (8 van de 10), verzamel de stempels en verdien een mooi cadeau, deze staan op deze website vermeld met de ophaaladressen
 • Uiteraard kunt u ook een paar adressen bezoeken op de fiets (zonder voor de cadeaus te sparen)
 • U kunt elk actieproduct slechts 1x kopen in de aangegeven periode, tenzij anders vermeld
 • U kunt per gezin 2 volle stempelkaarten inleveren
 • Maak een verhaal op de FB groep of social media met #fietsenvoormijneten of #zomerstempelen
 • Voor vragen of opmerkingen: krommerijnstreek@fietsenvoormijneten.nl

Veel fiets- en eetplezier en geniet van de ritjes!! Koop lokaal – blijf vitaal.

koffie, thee, gebak, koek, moestuingroenten en planten