Aan de Stoutenburgerlaan verkoopt Annelieke haar zelf gemaakte jams en chutneys! Op de melkveehouderij van haar en haar man staan verschillend fruitbomen en hebben ze een groente- en fruit tuin. Genoeg ingrediënten dus om zelf jams en chutneys te maken.

Aan de Kersweg nr. 26 te Amerongen vindt u een inloop stalletje waar u met contant geld uw scharreleieren kunt kopen.

Aan de Koenestraat te Amerongen vindt u op nr. 7 heel veel lekker voor o.a. op het brood, Jams, honing en andere broodversierders. Daarnaast kunt u bij Dita’s Lekkernijen ook fruit- en vruchtensappen vinden. Het stalletje is bijna het gehel jaarrond open.

Bij Landwinkel De Hooierij kan je terecht voor groente van eigen land, fruit, zuivel, vers vlees van eigen erf, lekkere sapjes, jam, kaas en nog veel meer! Zij zijn jaarrond open, m.u.v. twee weken in augustus.

Op het Landgoed Vollenhoven vind je de moestuin. Vanaf half mei is men weer druk in de weer met de moestuinpakketten. Een half jaar lang kunt u elke week genieten van het seizoen!  Groenten, vruchten, kruiden, inmaak: het pakket bevat een variëteit aan bekende en minder bekende producten uit de moestuin. Alles krakend vers, zeer gevarieerd, milieuvriendelijk en duurzaam geteeld zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen!

Voor slechts € 4,50 per persoon  per week kunt u een abonnement nemen en genieten van wat de moestuin en het landgoed te bieden hebben. Wekelijks zult u naast gangbare groenten als sla en boontjes, ook minder bekende gewassen, zgn. vergeten groente, aantreffen zoals raapsteel, snijbiet en aardpeer. Ook andere landgoedproducten zoals appelsap en vlierbloesemsiroop kunt u verwachten. Via de email ontvangt u regelmatig een bijbehorend recept en een update over het reilen en zeilen in de tuin. En… één keer per maand kunt u in de moestuin zélf komen oogsten.

Een mooie bijkomstigheid is dat dankzij uw hulp, deze historische moestuin kan blijven bestaan.

Naast groente kunt u er ook terecht voor een stukje vlees of kaas. Jersey rundvlees en Remeker kaas. Het vlees van de jersey koe is net even anders dan van het Hollands rund. Het vlees is gemarmerd en heeft een uitgesproken smaak. Daarnaast is het vlees van de dieren bijzonder omdat men ze zo veel mogelijk buiten houdt en de dieren dus veel bewegen. Het vlees is hierdoor dieprood van kleur en heeft een geconcentreerde smaak. De Jersey koe produceert daarnaast melk dat van hoogwaardige kwaliteit is. Hier wordt kaas de kaas van gemaakt die eveneens te koop wordt aangeboden.

Van gangbare melkkoeien naar vleeskoeien en schapen en van vleeskoeien en schapen naar biologische melkgeiten. In de afgelopen jaren heeft men bij de Biologische Melkgeitenhouderij Zuylenstein verschillende keuzes gemaakt om een toekomstbestendig bedrijf neer te zetten, waar zj als familie van kunnen leven en vooral ook van kunnen genieten. Daarbij heeft men ook al aan de volgende generatie gedacht. Zij willen hun kinderen dezelfde keuze geven als die zij zelf ooit gehad hebben, namelijk het voorzetten van een mooi familiebedrijf.

De plannen voor de laatste ontwikkelingen dateren uit 2014. Nieuwe generatie doet intrede in het bedrijf, nieuwe ideeën en inzichten brengen hen gezamenlijk op het idee om een bedrijfsplan voor melkkoeien uit te schrijven. Gauw daarna verdween het melkquotum voor koeien en kwamen de fosfaatrechten om de hoek kijken. Investeren in fosfaatrechten zou voor hen een extra investering betekenen in een ‘luchtbel’, totaal geen zekerheid en dus voor Levi en Lisette niet interessant en te risicovol. Opgedane ervaring van hen in de geitensector, vele bedrijfsbezoeken en gesprekken wekten onze interesse zodanig dat de plannen eind 2015 zijn gewijzigd naar het houden van biologische melkgeiten. En zo kunt u bij hen biologische geitenproducten bij hen afnemen.

Eerlijk, natuurlijk en lokaal, dat is wat men op Proefland wil zijn, doen en uitdragen. Hun dieren scharrelen met elkaar in de buitenlucht en hebben genoeg ruimte om zich heen.  Het vlees van hun varkens en koeien is van goede kwaliteit, doorregen, rijk aan vitamine en smakelijk.

Ben je dus opzoek naar een eerlijk & smaakvol stuk vlees?

Dan ben je bij Proeflokaal aan het juiste adres.
Daarnaast kun je bij hen ook andere lokaal gemaakte producten vinden, zoals kaas van Kaasmakerij Huig vd Graaf, mosterd uit Langbroek, Stevez’ Perencider, eieren, jam, zoetigheid en meer!

Nieuwsgierig geworden? De winkel is elke week geopend op zaterdag tussen 10:00 – 15:00 uur.  Mocht je dan niet kunnen; bestel via de webwinkel, of mail ons via info@proef.land

Aan de rand van Zeist, op de rivierklei van de Kromme Rijn, groeien de overheerlijke appels en peren van fruitteler Jan van der Grift. Het hele jaar door geeft Jan met passie aandacht aan de fruitbomen, om zo elk najaar de beste en smaakvolste appels en peren te kunnen oogsten.
Iedere zaterdag wordt een deel van de fruitoogst rechtstreeks aan u verkocht in Jan’s fruitschuur aan de Tiendweg 38 in Zeist.
Ook doordeweeks kunt u terecht bij Jan’s fruitschuur! Jan’s fruitkar staat maandag tot en met zaterdag aan de weg op de kruising van de Tiendweg en Bunsinglaan in Zeist. Hier vind je twee- en vijf kilo zakjes appels en peren! Makkelijk mee te nemen tijdens een fietstocht door de prachtige omgeving, of onderweg van werk naar huis.

Hardenbroek ligt aan de Langbroekerwetering en maakt daarmee deel uit van de serie kastelen en buitenplaatsen aan de wetering. Het landgoed is 160 ha groot en bestaat uit langgerekte bos- en weidepercelen tussen de Langbroekerdijk en de Graaf van Lynden van Sandenburgweg. Op dit landgoed staat een stalletje met honing, jams, dahlia’s en serviesgoed.

In Leersum aan de Amerongenwetering nr.1 vind je het fruitbedrijf Van Arkel. Je kunt er terecht voor fruit en aardappelen.