✔Vlees van eigen BLACK ANGUS koeien – 100% traceerbaar ✔Koeien worden grasgevoerd ✔Pure producten – geen toevoegingen ✔Streekproduct uit het Groene Hart ✔Geliefd vanwege de smaak ✔Met liefde voor de natuur grootgebracht

Fruit

Geeft het je rust om af en toe te komen werken in de moestuin en vind je het leuk om te leren hoe je met verse producten een maaltijd kookt? Of om wat tijd door te brengen met dieren?

Kom gerust bij ons langs!

Schapenboerderij Lopikerwaard is een kleinschalige boerderij in Lopik. Op de boerderij worden al bijna 40 jaar schapen gehouden, voornamelijk voor hun vlees.

Sinds 2022 worden er ook schapen gemolken en wordt hun prachtige wol verwerkt tot breiwol en lontwol. Alle melk wordt op de boerderij verwerkt tot schapenkaasjes en alle wol is verkrijgbaar in de boerderijwinkel, waar ook fruit uit eigen boomgaard en andere lokale producten te koop zijn zoals fruitsap, jam, honing enz.

In het fruitkraampje worden appels en peren verkocht. Daarnaast ook bepaalde maanden per jaar andere producten zoals walnoten en zelfgemaakte jam.

Kaatje brengt elke woensdagochtend kraakverse groente & fruit van boeren uit de regio naar hartje Utrecht. Geteeld zonder gif en kunstmest en met zorg voor bodem en natuur. Op woensdagmiddag is al dit lekkers te koop in onze pop-up winkel in De Alchemist in Utrecht Zuidwest. Je kunt een abonnement nemen op een groentebox en we hebben ook losse groenten en fruit. Heerlijk, duurzaam en betaalbaar!

Op de fiets over de Noord IJsseldijk, kom je een grote kersenboomgaard tegen. Vroeger waren hier langs de dijk wel 10 kersenboomgaarden. Gelukkig is deze met maar liefst 1400 kersenbomen en verschillende rassen overgebleven. De Summit is bijvoorbeeld een bijzondere hartvormige kers. Ook telen ze hier de Merchant, tamelijk vroeg rijp in het seizoen.

De oogst duurt in deze boomgaard meestal zes weken: van half juni t/m juli, afhankelijk van de soorten kersen en natuurlijk van het weer. Je kunt de verschillende soorten kersen proeven, eten en kopen. Er is zitgelegenheid met schaduw.

Voor elk wat wils: seizoen gebonden fruit (aardbeien, frambozen, bessen, bramen, vijgen, pruimen, appels, peren), bloemen en diverse moestuingroente en bloemen uit eigen tuin.

Bij de bloemenwagen van Ruysch Bloemen kun je terecht voor kleine en grote boeketten met onbespoten, turfvrije, natuurlijk geteelde bloemen uit de volle grond. Wil je een boeket bestellen, zoek je bloemen voor een gelegenheid of wil je een keer zelf plukken? Dat kan ook! Kijk daarvoor op de website.

Iedere week spreken de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een lokale ondernemer dankzij hun samenwerking met Christie de Vrij van Fietsen voor mijn Eten – Krommerijn Streek. Deze week hing de altijd vrolijke Marcel Wouters aan de telefoon om te praten over het pas geboren stiertje: Raket.

In het begin van dit radioseizoen hadden de Dj’s Marcel al eens aan de telefoon om te spreken over een pas geboren kalfje die toen vermoed was naar Fietsen voor mijn Eten voorvechtster Christie de Vrij. Omdat de naam van de dieren bij RijnRund altijd een R beginnen kreeg het kalfje toen de naam ‘Ristie’ mee. De stier die afgelopen april geboren is heeft de naam: ‘Raket’ mee gekregen en Marcel legt graag uit waarom. “Waar de meeste kalveren nadat ze de weide in mogen rustig aan achter hun moeder aan lopen, liep dit kalf direct als een raket de weide in” Aldus Marcel die hierdoor niets anders kon dan het kalfje de naam ‘Raket’ mee geven.

De dieren die vanuit RijnRund in de uiterwaarden van de Krommerijn mogen grazen, worden met de grootst mogelijke zorg gehouden. Ondanks dat Marcel het woord ‘verwennen’ niet in de mond wil nemen is hij er trots op dat hij de runderen zo diervriendelijk mogelijk weet groot te brengen. “Uiteindelijk wordt het vlees maar als je zo’n beest goed verzorgd hebt dan betaald dat zich terug in goede kwaliteit vlees” aldus Marcel die aangeeft dat dit toch uiteindelijk is wat hij het liefst heeft. Omdat Marcel zijn vee goed in de gaten houd en de dieren stress vrij opbrengt proeft je als consument de kwaliteit terug in het vlees.

Ga voor meer informatie over RijnRund naar www.rijnrund.nl of bezoek Marcel en de runderen die grazen in de uiterwaarden in de buurt van Tull & ‘t Waal maar luister als echte liefhebber het hele interview dat Marcel Wouters afgelopen zaterdag gaf terug via deze link: