Hier kun je terecht voor groentes, kruiden, eieren van eigen kippen en wat de grond verder in het seizoen voortbrengt.

Ieder jaar kweekt men bij Puur van ‘t Land diverse soorten pompoenen en sierkalebassen, de soorten zijn zeer gevarieerd.

In het landelijke Kromme Rijn gebied in Cothen ligt zorgboerderij Abrona de Bossewaard. Op deze zorgboerderij met seizoenscamping maakt Abrona dagelijks het verschil voor mensen met een verstandelijke beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. Op het terrein van de Bossewaard bieden zij de mogelijkheid om lekker tot rust te komen met een hapje en een drankje in hun mooie binnentuin. Hun cliënten helpen u graag met uw bestelling!

Een gevarieerd assortiment te koop van eieren, peren, tomaten, openhaardhoutzakken, eigengemaakte kaarten, bloemenzaad tot schijven hout.

De familie Blitterwijk waren 1 van de eerste die groentes en fruit uit eigen tuin verkochten. Alles komt vers van het land. Soms gaan ze het ter plekke plukken en is dan ook heerlijk vers

Ons Dorpje Overeind is een open dorpje en toegankelijk voor iedereen, voel je welkom. Diverse mensen en kinderen leven hier samen en zorgen goed voor elkaar, de natuur en de aarde. Ze verkopen: Verse eieren, stekjes, groente, fruit, potjes van Schalkwijkse klei, tasjes. Alles van het eigen erf.

Omdat het zo leuk is om te fietsen met een doel en om nieuwe producten en aanbieders in je eigen regio te leren kennen, gaan we zomerstempelen in de Kromme Rijnstreek!!


Ga er lekker op uit in de zomermaanden!

Om het fietsen nog leuker te maken, heeft Fietsen voor mijn Eten Kromme Rijnstreek een leuke actie bedacht. Je kunt de hele maand augustus en september meedoen aan de Zomer Stempel Actie.  Wat houdt dat in?

Het idee is dat je op de fiets de Kromme Rijnstreek gaat ontdekken en gaat fietsen voor je eten!

Je kunt op je eigen moment erop uit trekken en fietsen naar alle ondernemers en stalletjes die lokale producten verkopen in de Kromme Rijnstreek. Er zijn 10 ondernemers die meedoen aan de Zomer Stempel Actie en zij hebben een speciale actie voor jullie bedacht, alleen geldig voor de mensen die meedoen aan de Stempel Actie. De acties variëren van het kopen van boerenvla en yoghurt, het uitproberen van lokaal gebrouwen biertjes, genieten van tapas van ijs, maar ook korting op je groente- en fruitaankopen naar keuze en het smullen van gerookte paling!!

Lijkt het je leuk?
Ga dan vanaf donderdag 5 augustus op pad en haal de mooie stempelkaart bij één van de deelnemers ! Je kunt de Stempelkaart ook downloaden, maar gebruik de kaart die je ontvangt bij je eerste aankoop, die blijft wat langer netjes, dan je eigen printje. Stempelen kan tot en met donderdag 30 september (tijd genoeg!).

Het leuke is dat je kunt sparen voor producten. Als je namelijk 8 stempels hebt verzameld op de stempelkaart (dus bij 8 van de 10 ondernemers je actieproduct hebt gekocht), dan mag je een mooi product uitzoeken, zie hieronder.  Elke deelnemer kan 1x meedoen, de volle kaart lever je in tot en met zaterdag 9 oktober zolang de voorraad strekt. Je kunt kiezen uit twee toffe producten.

Producten bij een volle kaart:

 • Een mooi en praktische beach/picknickglas voor onderweg! Stop deze fles in je tas als je gaat fietsen en bij je picknickstop prik je hem in het zand voor een lekker drankje! Die valt niet om! Of neem hem mee naar het strand. Dit mooie glas kun je ophalen bij Studio Leev in Houten (zolang de voorraad strekt). Burgemeester Wallerweg 14, Houten
 • Waterfles aangeboden door Entree Makelaars: de fles is van glas (duurzaam) en wordt geleverd met een hoes in de kleuren grijs, rood en blauw, op te halen bij Landrust – Molenspoor 2 in Werkhoven (zoals de voorraad strekt).

Alle acties en verhalen over de ondernemers kun je terugvinden in de Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/fietsenvoormijnetenkrommerijn

Deze bedrijven nemen deel (adressen staan vermeld op de stempelkaart). Je kunt starten waar je wil en al deze deelnemers hebben de stempelkaart voor je.

Openingstijden van de deelnemers:

Tip scan de QR code als je aan het fietsen bent om te kijken bij welke aanbieder je terecht kunt / om de openingstijden te checken.

Augustus: dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00, vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 17.00, zondag van 12.30 tot 17.00.  September: vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 17.00

Dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.30 en zaterdag van 09.00 tot 16.00

Donderdag t/m zondag:  08.00-17.00

Vrijdag t/m zondag: 09.30 – 19.30 en op zomerdagen soms ook andere dagen

Dinsdag – vrijdag: 09.00-17.00, zaterdag: 09.00-16.00

Donderdag – vrijdag: 09.00-17.00, zaterdag: 09.00-15.00

Maandag t/m zaterdag: 08.00 – 20.00

Maandag t/m zondag: 09:30 – 21.00

Zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00

Maandag t/m zondag: 08.00 – 18.00

Veel plezier!

Sponsors:
Deze actie is mogelijk gemaakt door deze bedrijven die Fietsen voor mijn Eten sponsoren:

Social media:

Volg ons ook op diverse platformen en doe actief mee!!

W: www.fietsenvoormijneten.nl/regio/kromme-rijnstreek

F: www.facebook.com/groups/fietsenvoormijnetenkrommerijn

I: www.instagram/fvme_krommerijnstreek

 

De voorwaarden:

 • Alleen geldig in de maanden augustus en september
 • Koop alle actieproducten (8 van de 10), verzamel de stempels en verdien een mooi cadeau, deze worden op deze website bekend gemaakt met de ophaal adressen
 • Uiteraard kunt u ook een paar adressen bezoeken op de fiets (zonder voor de cadeaus te sparen)
 • U kunt elk actieproduct slechts 1x kopen in de maand augustus en september, tenzij anders vermeld
 • U kunt per gezin 2 volle stempelkaarten inleveren
 • Maak een verhaal op de FB groep of social media met #fietsenvoormijneten
 • Voor vragen of opmerkingen: krommerijnstreek@fietsenvoormijneten.nl

Veel fiets- en eetplezier en geniet van de ritjes!! Koop lokaal – blijf vitaal.

 

Aan de Tureluurweg 10 te Bunnik kunt in het kersenseizoen terecht voor kersen. Een aanrader.

Zomer(s) Fiets Festijn Kromme Rijn – nog 1 weekend kriskras door de Kromme Rijnstreek!

Vier weken lang toffe zomer arrangementen van high tea, picknick, een lunch met lokale ingrediënten of een borrelplank. Maar je moet er wel voor fietsen! Fietsen voor mijn Eten Kromme Rijnstreek  heeft weer een serie leuke zomerse fietstochten uitgezet in samenwerking met horeca uit de streek. Laten we hopen op vele mooie weekenden en plan vast een lekker uitje met je moeder, partner, een stel vriendinnen of je gezin. Het wordt vast verrassend leuk want wij hebben hele leuke en bijzondere partners gevonden!

De Kromme Rijnstreek is een prachtige regio om te fietsen. Fietsen voor mijn Eten heeft een zevental arrangementen voor je gemaakt. Wat denk je van een picknick in Amelisweerd met een mand vol lekkere, veel zelfgemaakte hapjes? Of een heerlijk ambachtelijk gemaakt kersenijsje met verse kersen uit eigen boomgaard? Of strijk je liever neer op een terras in een prachtig dorpje voor een salade met RijnRund biefstuk? Ook kun je kiezen voor een koffie met kersenvlaaitje in de boomgaard in Cothen, een ice coffee van een dominee of een borrelplank met een lokaal biertje! Je fietst kriskras door de Kromme Rijnstreek langs de boomgaarden en de Kromme Rijn, je ziet vee in de weilanden en prachtige vergezichten met knotwilgen en de deelnemende horeca ondernemers is blij je te ontvangen op hun terras of in hun boomgaard of tuin – en het is kersentijd, dat is helemaal een feest.

Voor elk gezelschap is een passende route. Kijk goed wat je aanspreekt. Elke tocht heeft 2 of 3 horecastops en vaak is er een toilet. Sommige stops bieden ook speelgelegenheid voor kinderen. We hebben ook  leuke tips en acties van landwinkels en stalletjes voor de deelnemende fietsers in de routes gestopt! Er zijn arrangementen op vrijdag, zaterdag en zondag in de genoemde periode.

De afstanden staan vermeld bij de arrangementen, je fietst zelf naar de start en van het eindpunt naar huis, die kilometers komen er dus nog bij: hou daar rekening mee. Kom je met de auto, dan fiets je terug naar het beginpunt. Per arrangement zijn 12 plekken beschikbaar, wacht dus niet te lang!

We wensen je heel veel plezier! Fietsen voor mijn Eten Kromme Rijnstreek

Download je zomers fiets festijn flyer

Deze (horeca)bedrijven nemen deel:

Bij ons in ’t Goy, ‘t Goy
Theetuin het Waalse erf, Tull en ‘t Waal
Wapen van Werkhoven, Werkhoven
Het Wapen van Odijk, Odijk
Landwinkel en Schenkerij De Kersenhut, Cothen
Theetuin de Winkel, Cothen
Plattelandwinkel de Achterdijk, Bunnik
Barista de Dominee, Schalkwijk
Natuur Geluk, Bunnik

Lijkt het je leuk?
Bekijk hieronder de arrangementen, maak je keuze en bestel de tickets in de ticketshop. Boeken kan via de linkjes die bij de arrangementen staan, het aantal deelnemers geef je aan in de ticketshop. Voor de picknicks is 2 personen het minimum, de anderen arrangementen kun je ook boeken voor 1 persoon. Voor kinderen hoef je geen ticket te kopen, die kunnen zelf iets kiezen ter plekke en dat reken je bij de horeca af.

Je koopt vooraf een ticket en als je aankomt bij je stop, dan meld je je met je naam als deelnemer aan het Zomer(s) Fiets Festijn. Bij je eerste stop krijg je een paar leuke items voor onderweg. Je kunt niet afwijken van de horeca die in jouw arrangement is opgenomen. Wel kun je eventueel iets anders of extra’s bestellen tegen bijbetaling. De routes en nog meer tips voor leuke stalletjes onderweg ontvang je via de mail een paar dagen voorafgaand aan de fietstocht!

De gerechten zijn zoveel mogelijk met lokale ingrediënten bereid.

vrijdag zaterdag zondag Prijs
3 Dorpen lunch route x x € 26
3 Dorpen lunch route S x € 26
Boomgaard route (lunch & borrel) x x € 17
High tea route x x € 26
Picknick route Bunnik – Cothen (met kersen) x € 30
Picknick route Schalkwijk – Bunnik (met kersen) x € 30
Picknick route Bunnik – Cothen x € 24
Toren borrel route x x € 17

De arrangementen en je tickets kopen

3 Dorpen lunch route
€ 26 pp en te boeken op vrijdag en zaterdag
 • 25 km
 • Landwinkel en Schenkerij De Kersenhut: Kopje koffie, thee of cappuccino met een kersenvlaaitje
 • Wapen van Odijk: Salade met biefstuk van het RijnRund – speciaal voor FvmE ontwikkelde salade
 • Bij ons in ‘t Goy: Sundae extra softijs met kersen of kersen schepijs met verse kersen

Boek dit arrangement hier

Toren borrel route (vol op 18 juli)
€ 17 pp en te boeken op zaterdag en zondag
 • 17,5 km
 • vanaf 13.00, koffie en borrel
 • Barista de Dominee, Schalkwijk: Ice koffie of espresso met een mini blue berry hug of koffie met de guilty raspberry taart
 • Wapen van Werkhoven: Borrelplankje met lokale kaas/worst en zelfgemaakte bitterballen van rundvlees uit de streek met een lokaal biertje of lekker glas wijn of fris

Boek dit arrangement hier

3 Dorpen lunch route S
€ 26 pp en te boeken op zondag
 • 20 km
 • Theetuin de Winkel, Cothen: Koffie of thee met oma’s appeltaart of boerencake
 • Het Wapen van Odijk: Salade met biefstuk van het RijnRund
 • Bij ons in ’t Goy: Sundae extra softijs met kersen of kersen schepijs met verse kersen

Boek dit arrangement hier


Boomgaard route (lunch & borrel)
€ 17 pp en te boeken op vrijdag en zaterdag
 • 16,5 km
 • Landwinkel en Schenkerij De Kersenhut: Broodje à la Kersenhut: Gildekornbol met zachte geitenkaas, serranoham, kersenchutney en kersenmosterd. Voor de kids, mini pancake met fruit € 3
 • Wapen van Werkhoven: Borrelplankje met lokale kaas/worst en zelfgemaakte bitterballen van rundvlees uit de streek met een lokaal biertje of lekker glas wijn of fris

Boek dit arrangement hier

 

High tea route
€ 26 pp en te boeken op vrijdag en zaterdag
 • 17 km
 • High tea start rond 14.30 bij het Waalse Erf in Tull en ‘t Waal, maar ga gerust al eerder fietsen!
 • Theetuin het Waalse erf: een heerlijke High Tea met hartige en zoete huisgemaakte hapjes en diverse soorten losse thee. Je kunt hier tot 17.00 blijven tafelen!
 • Bij ons in ’t Goy: Sundae extra softijs met kersen of kersen schepijs met verse kersen. Open tot 19.30.

Boek dit arrangement hier

 

Picknick route Bunnik – Cothen met kersen
€ 30 pp en te boeken op vrijdag
 • 16 km
 • aankomst voor de picknick in Bunnik tussen 11.00 en 14.00
 • Plattelandwinkel de Achterdijk: U krijgt een pondje kersen in de winkel met een bolletje ijs naar keuze om lekker op het terras op te eten. Het ijs maken ze zelf van eigen fruit. Trampolines staan klaar voor kinderen en er is ook een automaat voor fruit en groente
 • Natuur Geluk: Picknickkist gevuld met lekkers, (tafel)kleed, servies en overige benodigdheden. Even een afspraak maken over aankomsttijd, ophalen en eventueel extra’s voor kinderen.
 • Theetuin de Winkel, Cothen: Koffie/thee of glaasje fris met oma’s appeltaart of boerencake

Boek dit arrangement hier

 

Picknick route Schalkwijk – Bunnik met kersen
€ 30 pp en te boeken op zaterdag
 • 23 km
 • aankomst voor de picknick in Bunnik tussen 11.00 en 14.00
 • Barista de Dominee, Schalkwijk: Ice koffie of espresso met een mini blue berry hug of koffie met de guilty raspberry taart
 • Plattelandwinkel de Achterdijk: U krijgt een pondje kersen in de winkel met een bolletje ijs naar keuze om lekker op het terrras op te eten. Het ijs maken ze zelf van eigen fruit. Trampolines staan klaar voor kinderen en er is ook een automaat voor fruit en groente.
 • Natuur Geluk: Picknickkist gevuld met lekkers, (tafel)kleed, servies en overige benodigdheden. Even een afspraak maken over aankomsttijd, ophalen en eventueel extra’s voor kinderen

Boek dit arrangement hier

 

Picknick route Bunnik – Cothen 
€ 24 pp en te boeken op zondag
 • 16 km
 • aankomst voor de picknick in Bunnik tussen 11.00 en 14.00
 • Natuur Geluk: Picknickkist gevuld met lekkers, (tafel)kleed, servies en overige benodigdheden. Even een afspraak maken over aankomsttijd, ophalen en eventueel extra’s voor kinderen
 • Theetuin de Winkel, Cothen: IJscoupe met 3 bolletjes vanille roomijs, vers fruit en slagroom

Boek dit arrangement hier

 

Social media:

Volg ons ook op diverse platformen en doe actief mee!!

W: www.fietsenvoormijneten.nl/regio/kromme-rijnstreek

F: www.facebook.com/groups/fietsenvoormijnetenkrommerijn

I: www.instagram/fvme_krommerijnstreek

 

De spelregels:

 • Je kunt niet wisselen van arrangement als je eenmaal een ticket hebt gekocht
 • Ga je op pad met kinderen? Koop dat alleen tickets voor de volwassenen, voor kinderen kun je ter plekke iets bestellen
 • Je koopt een ticket met een arrangement, wijk je daarvan af, dan kunnen meerkosten in rekening worden gebracht.
 • Niet overal zijn drankjes inbegrepen, deze worden extra in rekening gebracht, net als extra bestellingen
 • De horeca gelegenheden weten van je komst, maar ze kunnen geen plek op het terras garanderen ivm meerdere deelnemers die zelf hun tijdstip kunnen kiezen. Wacht dan even geduldig of neem je koffie mee als to go en zoek eventueel een andere plek om te zitten
 • Hou met je fietstocht altijd het weer in de gaten en zorg dat je daarop voorbereid bent met je kleding
 • Hou je aan de geldende verkeersregels, fiets veilig
 • Hou je aan de nog geldende Corona maatregels
 • Meld je bij de horecagelegenheid met je naam zodat ze weten dat je meedoet aan het arrangement van Zomer(s) Fiets Festijn
 • Maak een leuke foto van je fietstocht, je stops en je belevenissen en post deze op social media met #zomersfietsfestijn #fietsenvoormijneten #krommerijnstreek
 • Geniet van je fietstocht en de heerlijke horecastops

CORONA REGELS VOOR HORECA

Bijna alle beperkingen voor de horeca vervallen vanaf 26 juni. Vanaf dat moment gelden dezelfde regels voor binnen als buiten op het terras. Ook mogen horecagelegenheden volgens de reguliere openingstijden weer open. En vervalt het maximum  aantal personen per tafel. Er geldt nog een aantal voorwaarden:

Zonder coronatoegangsbewijs:

 • Een vaste zitplek is verplicht. Dit mag ook een zitplek aan de bar zijn en ook zelfbediening is weer toegestaan.
 • Bezoekers houden 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Bezoekers worden gevraagd zich te registreren en en mee te werken aan de gezondheidscheck.
 • In alle eet-en drinkgelegenheden mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. Dit geldt binnen en buiten.
 • Entertainment zoals tv-schermen en luide muziek is toegestaan. Bezoekers moeten dan wel op hun vaste zitplek blijven zitten.
 • De beperkingen voor de openingstijden van horecagelegenheden vervallen. Dit houdt in dat horecagelegenheden weer volgens hun reguliere openingstijden open kunnen. Dit geldt ook voor de beperking op de afhaaltijden.

Voor vragen of opmerkingen: krommerijnstreek@fietsenvoormijneten.nl
Lees verder als je meer wil weten over Fietsen voor mijn Eten.

Veel fiets- en eetplezier en geniet van de ritjes!! Koop lokaal – blijf vitaal.

Sponsors
Fietsen voor mijn Eten Kromme Rijnstreek bedankt de volgende sponsoren:

 

Bij het restaurant op Oud Amelisweerd hebben ze de winkelverkoop uitgebreid: vers desembrood, granola, taart, quiche, jams, panettone, speculaas, kruidkoek, enz. Natuurlijk ook ons Veldkeuken kookboek en andere leuke cadeau ideeën.