Bij op Zuuver koop je lekkere biologische producten van het seizoen. Van begin tot eind bij jou in de buurt geproduceerd. Gewoon in Twente!
De dieren bij Zuuver leven zoveel mogelijk van geboorte tot en met de slacht op hun eigen boerderij. Zo min mogelijk gereis met hun beesten. Dat scheelt een heleboel stress. En juist dat smaakt veel beter!
De ouderkippen, hanen en hennen van de Simpenbergher Boskip, leggen de eieren voor onze kuikens gewoon op Zuuver. We broeden die zelf op Zuuver uit en zo groeien de kuikens op bij Zuuver.

Ook de biggen die onze zeugen werpen, worden gewoon bij op Zuuver geboren. Ze groeien er op en worden nu nog zo dicht mogelijk in de buurt geslacht: bij een biologisch gecertificeerde slagerij.

Een zuiver biologisch gebeuren en dat proef je. Je bent er van harte welkom!!

Aan de Enschedesestraat 187 te Haaksbergen vind je een volledig geautomatiseerde eierautomaat van het Pluimveebedrijf Aarnink. Zij verkopen er biologische 3-ster eieren.

Vanaf 1999 is men bij Kleinsman begonnen met het verkopen van vlees op markten in Twente. Daarnaast zijn zij vanaf 2001 ook een eigen partyservice begonnen. Het vlees is afkomstig van onze eigen boerderij, dus alles is in hun eigen handHet verkopen van een (h)eerlijk stukje vlees voor een betaalbare prijs afkomstig van de eigen boerderij in Bentelo, dus alles in eigen hand.

Dit doen ze niet alleen thuis in de winkel maar ook op de markten in Hengevelde, Goor en Delden. Een bijzonder gezellige markt is wel de Streekmarkt Twente te Delden elke eerste zaterdag van de maand. Veel klanten komen speciaal voor de eigen gemaakte droge worst, schinken of seizoensproducten zoals beenham voor bij de asperges, komt de R in de maand dan is er bak- en bloedworst en vanuit eigen keuken bereide erwtensoep.

Een zeer geslaagde activiteit was ook de “Lente in Lentelo” weekenden die eind mei gehouden werd, dit krijgt zeker het komende jaar een vervolg. In de zomer- en wintermaanden zijn zij extra druk met het verzorgen en op locatie leveren van de vele barbecues, deze kan uitgebreid worden met stokbrood, salades, sauzen, barbecuepan. Alles wat u maar wilt. In de wintermaanden zijn het vooral de stamppotbuffetten.

In de voormalige koestal van de karakteristieke rietgedekte Saksische boerderij kunt u heerlijk uitrusten en genieten van verschillende soorten koffie, thee, chocolademelk, soep, limonade met iets lekkers erbij en diverse soorten ijs.

Deze landwinkel op de boerderij is in het aspergeseizoen 7 dagen per week geopend voor de verkoop van asperges en aanvullende artikelen, zoals speciale beenham, eieren, saus/soep en aspergewijnen.

Naast het runnen van een locatie voor overnachtingen, vergaderingen en besloten partijen bakken ze ook heerlijke krentenwegge volgens oud familie recept, brouwen ze hun eigen Scheepsrecht bier en verkopen ze streekproducten uit Twente in hun streekwinkel.

Hier in het prachtige glooiende Twentse landschap. In het mooie Beuningen heeften familie Zanderink, hun koeien lopen. Aan de voet van het Hakenberg en aan de rand van het Lutterzand met zijn meanderende Dinkel. Het gebied is heel bosrijk en weilanden, wat veelal begrenst word met oude houtwallen.
Dit gebied is ontstaan in de ijstijd tussen 238.000 en 126.000 jaar geleden. Een grote ijs gletsjer kwam vanuit Scandinavië hierheen geschoven. Deze stuwde verschillende soorten grond, zoals leem met zich mee. De ijs gletsjer stopte hier, waardoor deze bulten grond achter bleven. Het hoogste punt is het Tankenberg met 85 meter hoog. Deze ligt aaneengesloten aan het Hakenberg. Wat ook kenmerkend is, is dat in de grond verschillende zwerfkeien liggen.Deze stenen zijn in de omgeving overal te vinden. Ook zijn deze stenen gebruikt als markegrenzen. Bij hun is in een houtwal in december 2019, door stichting de Dree Marken, een markesteen gevonden. Dit was van de vroegere grens tussen Beuningen en De Lutte.  Markestenen zijn tussen 1300 en 1500 gelegd.De koeien lopen in kruidig rijke weiden, in dit prachtige Twentse landschap. De grond bevat veel mineralen. Het heeft een goed voedingstoffen- bindend vermogen. Alles wat gegeven word, komt terug.
Er zijn veel verschillende koeien rassen in Nederland. De familie Zanderink heeft tientallen jaren geleden gekozen voor het ras Blonde d’ Aquitaine. Dit is een ras, afkomstig uit Frankrijk en staat bekend om hun geweldige vleeskwaliteit. Meer uitleg en het ontstaan van dit ras, is elders op de site beschreven.

Leo en Yvonne Nijhuis hebben besloten om hun 26 melkkoeien en de 11.000 vleeskuikens in te ruilen voor vleesvee en een nieuwe tak leghennen.Bij het bedrijf ligt 17 hectare grond, voldoende voor de nieuwe biologische leghennen-tak.

Holtweg 4
Beuningen

De ambachtelijke boerenkaas en andere zuivelproducten worden gemaakt van de melk van hun eigen koeien. Je vindt er in hun winkel ook boerenkaas, diverse smaken uit elk seizoen, karnemelk (op de manier en met de smaak van vroeger), boter, yoghurt en vruchtenyoghurt, kwark en vruchtenkwark, en vanillevla. Ook is er eigen (h)eerlijke pasta en deegwaren: met keurmerk, te koop.

Elke eerste zaterdag van de maand zijn zij van de partij op de Streekmarkt in Delden.

Op een tafel aan de Kanaalweg in Bornebroek verkoopt men potten honing.