Zuivel en rundvlees bedrijf

Melktap met in de zomer wat verse groentes uit eigen tuin zolang de voorraad strekt.

Ons Boer’n erf is een zelfbedienings boerderijwinkel die bestaat uit een melktap en een boerderijautomaat. Met daarin eigengemaakte zuivelproducten en nog veel meer!

De koeien bij Erve Scholten hebben alle ruimte om lekker rond te grazen. Juist dat maakt de melk zo lekker. Proef zelf maar! Met hun melktap tap je verse melk… rechtstreeks van de boerderij. Onbewerkt, vol van smaak én boordevol gezonde voedingsstoffen. Lekker om te drinken, maar ook goed te gebruiken in de keuken. Wat dacht je van boerenpannenkoeken, warme pudding of een mok cappuccino?

Dus ga er maar eens goed voor zitten. Niets is zo lekker als een beker verse melk na een stevige wandeling of fanatieke fietstocht. Geniet ervan. En vergeet niet om een flesje (of meer) mee te nemen naar huis!

Heeft u ooit van een specifieke bedrijf gehoord met alleen maar producten die met pindakaas te maken hebben. In Enschede hebben ze zo’n bedrijfje. Robert van Dijk runt er zijn Pindakaaspot.
Bij de Pindakaaspot gebruikt men alleen Amerikaanse pinda’s! Dat zijn pinda’s met een hoge oliezuur/linolzuur verhouding. Gezonder dus, smaken beter en zijn langer houdbaar.
De pindakaas wordt vers en Ambachtelijk gemaakt. Er worden géén suikers en extra olie toegevoegd. (olie komt vrij tijdens het malen van de pinda’s)
U kunt er niet alleen pindakaas bestellen, maar ook allerlei attributen die met pinda’s te maken hebben.

De boerderij Wagyukoe wordt gerund door de boerenfamilie Nijhof, Wilfried, Yvonne en de kinderen Imco en Romee. In 1989 hebben zij in Delden een oud boerderijtje gekocht en gerenoveerd. Na deze klus geklaard te hebben zijn ze in 1990 begonnen met het fokken en mesten van vleesvee. Daarnaast ging Wilfried elke week naar de veemarkt in Doetinchem en soms in Zwolle om dieren aan te kopen of juist te verkopen.
Unieke koe vinden

Hun voorkeur ging uit naar een unieke koe, een eerlijke koe, een mooie koe om te zien en een koe die tevens gemakkelijk is in de omgang. Op een goede dag kwam de dierenarts bij hun op bezoek om te vertellen dat hij een ras had gevonden wat aan hun wensen voldeed, de Wagyu-koe. Ze zijn zich hier in gaan verdiepen en kwamen al snel tot de conclussie dat het een exclusief ras is waarvan er in Nederland nog maar enkele bedrijven zijn. Daarnaast is het nauwlijks mogelijk dieren aan te kopen. Plots zagen ze een advertentie in het vakblad de Boerderij waarin een aantal Wagyu-kalveren werden aangeboden. In januari 2007 hebben ze hier 2 vrouwlijke kalfjes gekocht van 2 weken oud. Dit was het begin van de Wagyu-story.

Vervolgens duurt het jaren voor je een bepaalde omvang hebt. Er werden in het begin meer stierkalfjes geboren dan vrouwelijke kalfjes, ze konden moeilijk 100% Wagyu-sperma bemachtigen, soms sterft er een kalfje, allemaal zaken waardoor het enige tijd duurt. Ook werd langzamerhand duidelijk dat de Wagyu-koe een heel andere koe is dan de gemiddelde koe, ze gedraagt zich anders, ze heeft andere voeding nodig, de afkalftijd duurt langer en zo kunnen ze nog wel even doorgaan. Kortom, ze hebben veel zelf moeten ontdekken en zelf oplossingen moeten bedenken.

Bij op Zuuver koop je lekkere biologische producten van het seizoen. Van begin tot eind bij jou in de buurt geproduceerd. Gewoon in Twente!
De dieren bij Zuuver leven zoveel mogelijk van geboorte tot en met de slacht op hun eigen boerderij. Zo min mogelijk gereis met hun beesten. Dat scheelt een heleboel stress. En juist dat smaakt veel beter!
De ouderkippen, hanen en hennen van de Simpenbergher Boskip, leggen de eieren voor onze kuikens gewoon op Zuuver. We broeden die zelf op Zuuver uit en zo groeien de kuikens op bij Zuuver.

Ook de biggen die onze zeugen werpen, worden gewoon bij op Zuuver geboren. Ze groeien er op en worden nu nog zo dicht mogelijk in de buurt geslacht: bij een biologisch gecertificeerde slagerij.

Een zuiver biologisch gebeuren en dat proef je. Je bent er van harte welkom!!

Aan de Enschedesestraat 187 te Haaksbergen vind je een volledig geautomatiseerde eierautomaat van het Pluimveebedrijf Aarnink. Zij verkopen er biologische 3-ster eieren.

Vanaf 1999 is men bij Kleinsman begonnen met het verkopen van vlees op markten in Twente. Daarnaast zijn zij vanaf 2001 ook een eigen partyservice begonnen. Het vlees is afkomstig van onze eigen boerderij, dus alles is in hun eigen handHet verkopen van een (h)eerlijk stukje vlees voor een betaalbare prijs afkomstig van de eigen boerderij in Bentelo, dus alles in eigen hand.

Dit doen ze niet alleen thuis in de winkel maar ook op de markten in Hengevelde, Goor en Delden. Een bijzonder gezellige markt is wel de Streekmarkt Twente te Delden elke eerste zaterdag van de maand. Veel klanten komen speciaal voor de eigen gemaakte droge worst, schinken of seizoensproducten zoals beenham voor bij de asperges, komt de R in de maand dan is er bak- en bloedworst en vanuit eigen keuken bereide erwtensoep.

Een zeer geslaagde activiteit was ook de “Lente in Lentelo” weekenden die eind mei gehouden werd, dit krijgt zeker het komende jaar een vervolg. In de zomer- en wintermaanden zijn zij extra druk met het verzorgen en op locatie leveren van de vele barbecues, deze kan uitgebreid worden met stokbrood, salades, sauzen, barbecuepan. Alles wat u maar wilt. In de wintermaanden zijn het vooral de stamppotbuffetten.

In de voormalige koestal van de karakteristieke rietgedekte Saksische boerderij kunt u heerlijk uitrusten en genieten van verschillende soorten koffie, thee, chocolademelk, soep, limonade met iets lekkers erbij en diverse soorten ijs.