Wij hebben op ons bedrijf 9 melkkoeien waarvan de melk allemaal verkaast wordt tot een heerlijke echte boerenkaas. Wij maken bijna allemaal kilokaasjes, met verschillende kruiden er aan toegevoegd.

Enkele kruiden zijn komijn, fenegriek, brandnetel en nog vele andere. Naast de kruidenkazen zijn er natuurlijk ook de jonge, belegen, oude en heerlijke brokkelkaas.

De kazen zijn allemaal bij ons op het erf verkrijgbaar en in de zomer op diverse zomermarkten

Bent u op zoek naar een echt leuk en oirgineel Texels Souvenir na uw vakantie op Texel? Of wilt u graag uw vrienden verrassen met een heerlijke barbecue met Texels Lamsvlees? Dan bent u bij Hoeve Vrij & Blij aan het juiste adres. Op onze boerderij hebben wij naast onze mooie Boeren camping, vakantiehuis en schapenhouderij ook een prachtige Boerenwinkel. Hier kunt u alle producten van onze boerderij en leuke, unieke geschenken vinden.

U bent hier op de boerderij van Jan en Rianne, bekend van het tv-programma Boer zoekt vrouw

Wees welkom en beleef Hoeve Vrij & Blij!

De boerderijwinkel
Iedereen is tijdens de aspergetijd welkom in de boerderijwinkel op het erf aan Ongeren 5, tussen Den Burg en De Waal. Alle producten van het eigen bedrijf zijn er te koop. Maar er is meer. Eieren van de scharrelkippen op het erf, pannen, schalen en schilmesjes voor de asperges, sauzen en soepen.
U kunt er terecht voor recepten en al uw vragen over de bereiding van asperges.

Theo en Nico Boersen hebben dit bedrijf samen als broers opgestart. Zij zijn begonnen met aardbeienteelt op de grond in 1994 aan de Schorrenweg op Texel, waar zij tevens zijn opgegroeid.

Een aantal jaren later zijn de eerste tafels gemaakt, zodat ze staand aardbeien kunnen plukken. Om het seizoen waarin aardbeien geplukt kunnen worden te verlengen, is er in 2008 een kas gebouwd.

Aan het begin van ons bedrijf vindt u een zelfbedieningskraam, waar je deze overheerlijke zomerkoninkjes kunt verkrijgen. Ook bieden zij ambachtelijk gemaakte jamproducten uit eigen keuken.

Om het nog leuker te maken hebben zij een klein speelplaatsje en kunnen de ouders onder genot van een (warm) drankje en een ijsje, die natuurlijk ook voor de kinderen zijn, op adem komen van de geweldige tijd op Texel.

NOVALISHOEVE: NATUUR – PUUR – ZORG
Novalishoeve is een bijzondere boerderij op Texel. De stallen, de productieruimten en de tuin zijn een ware ontdekkingsreis voor je zintuigen. Overal op het erf staan de deuren voor je open. Nieuwsgierig? Kom langs en ontdek hoe biologisch boeren in zijn werk gaat. De natuur drukt haar stempel op alles wat we doen. Zaaien, oogsten, melken. In het sfeervolle dagcafé proef je het beste van het land. Van graan tot fruit; we verwerken alles in heerlijke producten. Het ambachtelijke werk ligt in handen van jongeren met een zorgvraag. Ze verwerken natuurlijke ingrediënten met liefde en aandacht. En dat proef je!

Vanaf het jaar 2000 kwam Wezenspyk volledig in handen van Anton en Janine, omdat broer Marcel op een andere boerderij verder ging. Vader Marius had al enkele jaren eerder, het stokje overgedragen. Het bedrijf ontwikkelde door en in 2007 kwam er een melkrobot op het bedrijf, een bezienswaardigheid, de tweede melkrobot op Texel. Er werden 70 koeien gemolken. Toen ging de uitbreiding snel: in 2009 werd de tweede melkrobot aangeschaft voor de groeiende veestapel maar de ligboxenstal bleek toch te klein om verder te groeien. Door fokkerij werden de koeien steeds groter en de boxen en loopruimten werden te smal. In die zelfde tijd bestond ook de wens om een nieuwe kaasmakerij te bouwen. en rijtoer & kaasproeverij

Er is een kaascafé en een schapenmuseum.

Boerderijtoer & kaasproeverij:
Gehele jaar op zaterdag: Aanvang: 11:00 uur
April t/m oktober iedere dinsdag en vrijdag: Aanvang 14.00 uur

Tip ons een stalletje!

De regiokaart van Texel is momenteel nog minimaal gevuld met adressen. Wilt u meewerken aan een gevulde kaart? Word voorfietser door u aan te melden via de  ‘Landelijk’-pagina. Of stuur uw tips via het formulier ‘Tip ons een stalletje’, liefst met een foto van het stalletje of de boerderij, kwekerij of kleine winkel erbij.

* Alle adressen onder voorbehoud. Het kan gebeuren dat je voor een dichte deur komt of een stalletje er niet staat of leeg is. Dan heb je natuurlijk meteen nog een paar kilometer meer te fietsen met een doel: jouw dagelijkse eten langs de weg ontdekken…

** Alle overige informatie is ook onder voorbehoud en kan verouderd zijn. Deze informatie is door de voorfietser en meefietsers verzameld sinds augustus 2017. Onder andere door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de seizoenen anders lopen dan in de profielpagina van het stalletje vermeld staat. Hier hebben wij geen grip op en hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.

*** Heeft u een stalletje, staat deze nog niet op de kaart en wilt u een gratis vermelding? Klik dan op Tip ons een stalletje! en geef uw informatie door.

**** Heeft u een stalletje, staat deze wel op de kaart, maar wilt u deze verwijderd hebben? Stuurt u dan een e-mail naar info@fietsenvoormijneten.nl.  

 

Zuivelboerderij Texel is in 2018 begonnen met het maken van verse zuivelproducten van de eigen melk, voor de lokale horeca en verkoop in eigen winkel.