In 2013 startte vleeswinkel van der Weerd aan de Wolfshagenweg 2 te Hasselt een vleeswinkel: een bedrijf dat inspeelt op de behoefte te weten wat je eet. Een bedrijf dat vlees van eigen boerderij verkoopt, juist aan particulieren.

Smaak & kwaliteit staan bij hen hoog in het vaandel. Dus wilt u een lekker stukje vlees voor een eerlijke prijs, kom dan snel kijken en overtuig uzelf!

In de winkel wordt het vlees verkocht in kleinverpakking, diepgevroren en vacuüm verpakt. U hoeft geen kilo’s af te nemen en u kunt het thuis zo in de diepvries leggen.

Geitenmelk

John en Laura Schrijver uit Lemelerveld runnen een biologisch kippenbedrijf waar elke dag verse biologische eitjes worden geproduceerd. Op hun bedrijf is plaats voor 12.000 Biologische leghennen die alle dagen lekker naar buiten mogen. De 5 hectare grond waar alles gebeurd is zo ingericht dat de kippen de hele dag vertier hebben. Er staan veel bomen in allerlei soorten. Zo probeert de familie Schrijver ook de biodiversiteit hoog te houden.

Zij vinden het een hele creatieve uitdaging om de grote kippenweide zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo maken zij b.v van al het snoeihout weer takkenrillen waar van alles in huisvest. Maar ook dient als schuilplek voor de kippen. De fruitbomen in de uitloop dienen als extraatje dus al het fruit wat er van af komt is een lekkernij voor de kippen.

In de stal hebben hun kippen veel ruimte tot hun beschikking waar alle dagen biologisch voer en vers drinkwater in overvloed is. Daarnaast kunnen de dames ook scharrelen in de overdekten wintergarden die een vloer heeft van vers stro en luzerne en ook drinkwater. Daar is het altijd droog maar wel lekker fris De graantap is daar aanwezig en ook genoeg pikblokken voor hun natuurlijke behoeften. Kortom een goede situatie voor een beste kip met een prachtig ei.

Eierautomaat.

Het bedrijf bestond al in 1969 in Lutten. Het was een akkerbouwbedrijf. Er is toen een stal gebouwd voor 5000 batterijkippen.
In 1979 kon er in Lutten niet gebouwd worden en is er een stal voor 17:000 batterijkippen in Heemserveen gebouwd. In 1996 kwam de eerste scharrelstal en in 1999 zijn ze gestopt met batterijkippen. Langzaam zijn ze uitgebreid naar het huidige aantal van 83.000 kippen en zijn ze met het bedrijf in Lutten in 2005 gestopt.
Ze hebben 48000  scharrelkippen en 35000 vrije uitloop kippen. De vrije uitloop kippen kunnen in de loop van de morgen naar buiten om daar rond te scharrelen. Als het `s avonds donker word gaan ze  zelf weer naar binnen. De kippen komen op het bedrijf als ze 17 weken oud zijn, dan leggen ze nog géén eieren dat gaan ze doen als ze 21 weken oud zijn. Een kip is 14 maanden op hun bedrijf en in die periode leggen ze ongeveer 360 eieren per kip.
De kippen krijgen de hele dag door vers drinkwater, ze drinken 200 ml per dag.
Het voer wordt hen meerdere keren per dag aangeboden ze eten 120 gram voer per dag.

Vrije-uitloop eieren

De producten die Jorink, de Echte bakker in hun bakkerij volgens eigen recept maken, worden het hele jaar door beoordeeld door het Nederlands Bakkerij Centrum. Hierbij wordt een strenge kwaliteitsnorm gehanteerd. Wordt de norm niet gehaald, dan mogen we het logo niet meer dragen.
Niet elke bakker kan zich zo maar Echte Bakker noemen. Om Echte Bakker te worden, heb je een flinke dosis passie voor het vak nodig en we moeten aan strenge eisen voldoen. Al die ingrediënten heeft bakker Jorink in huis. Daarom zijn ze ook ontzettend trots dat ze het logo Echte Bakker aan hun bakkerij mogen voeren.

Pluimveebedrijf met 27.000 biologische leghennen. Sinds begin 2012 is het dak van 1 stal voorzien van zonnepanelen die de helft van het jaarlijkse energieverbruik opwekken.

Groente, kruiden en vruchten wordt 3x per week vers geoogst en in de verkoopkraam aangeboden. Vrijwilligers doen er alles aan om steeds een gevarieerd aanbod te hebben. Alles is biologisch. Er worden ook eieren en honing verkocht.

In het Vechtdal bij Collendoorn lopen Bonte Bentheimer varkens te scharrelen, door de vele ruimte ontwikkelen ze musculair vet. dit maakt het vlees zo mals en lekker. Bovendien is het vlees 100% antibiotica vrij. Je kan tijdens de openingsuren ook met deze sociale en lieve varkens knuffelen. Voor meer informatie ga naar onze facebook pagina.