Bakkerij van den Berg is een familiebedrijf waar ambacht, passie, kwaliteit, samenwerken, klantvriendelijkheid en keuze centraal staan. Nog iedere dag gebruiken zij recepturen die stammen uit eind 1870 met hoogwaardige ingrediënten. Alle producten worden op ambachtelijke wijze gemaakt én dat proeft u terug in hun heerlijke producten.

Bij Natuurlijk gezond verkoopt men van (bijna allemaal) onverpakte verse groenten en fruit van originele teelt. De Harde kaas komt van Bio kaas van de Kinderdijk met plantaardig stremsel. Verder vindt u er een klein aantal volle zuivelproducten. Verse eieren van kippen die echt buiten lopen.

U kunt er ook terecht voor biologische levensmiddelen bestaande uit enkel het pure product van o.a. de merken La BIO IDEA, Terrasana, Green Age, Fiordifrutta. En waar geen onnodig suiker aan toegevoegd zijn.

Verder Biologisch gedroogd fruit en noten, verschillende soorten peulvruchten (los te koop) en diverse (biologische) kruiden en specerijen van het Blauwe Huis, maar ook specifieke producten zoals Möllers Levertraan, CBD olie en droge worst van Brandt&Levie.
Verse Aloë Vera en heerlijke rauwe honing van de Imker.

In 1992 is De Bonte Koe uit liefde voor chocolade ontstaan. De uit Ierland afkomstige Carmel Klein Kelly begon samen met haar zwager Cees Klein een chocolade-atelier aan de Lange Haven in Schiedam. De Bonte Koe werd gevestigd in een oude jeneverstokerij, waar de jeneverdampen plaatsmaakten voor cacaogeuren. In eerste instantie richtte de Bonte Koe zich op de markt van relatiegeschenken, maar op verzoek van de Schiedammers werd er een winkel ingericht met heerlijke bonbons en bouchées.

Binnen De Bonte Koe is een nieuwe generatie op de voorgrond getreden. Connor Klein, zoon van Carmel Klein, loopt al sinds zijn kinderjaren rond door het familiebedrijf. Connor heeft een nieuwe creatieve invalshoek en zorgt ervoor dat iedereen die een winkel van De Bonte Koe betreedt, zich in een chocolade walhalla waant.

Bij Elderflour bakt men langzaam gegist desembrood met bloem van hun lokale molens. Op woensdag en zaterdag is de bakkerij geopend voor brood, koffie, overheerlijke koekjes, scones, ciders en lokaal gemaakt keramiek. Wees er op tijd bij want de verkoop gaat snel en op = op.

Een heerlijke en eerlijke warme bakker in het Winkelcentrum De Korf. Je ruikt al van ver het vers gebakken ambachtelijke brood en banket.
Kom binnen!

Een echte ambachtelijke slager pur sang dat is waar Fred van Laar voor staat. In de overzichtelijke winkel wordt een eerlijk stuk vlees op ambachtelijke wijze bewerkt.

Daarnaast vind je hier verse vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij, kant- en- klare maaltijden, vleespakketten, hapjesschotels en ook voor cadeaubonnen kan je hier terecht.

In de gezellige winkelhoofdstraat in Bergambacht vind je de ambachtelijke winkel van Arjan van der Eijk met allerlei heerlijks om ter plekke op te eten of om mee te nemen.

Binnen in de winkel vind je zelfs een kleine lunchroom met 14 zitplaatsen voor broodje of kopje koffie/thee met wat lekkers.

Als je het niet weet, moet je misschien even zoeken naar het Kaaswinkeltje van Vonk maar wat een leuk plekje. ‘Het Kaaswinkeltje’ is al jaren een begrip in Stolwijk en ver daarbuiten.

Je kunt door de ramen binnen in het winkeltje zelfs het pakhuis zien waar de kazen op natuurlijke wijze doorrijpen tot de gewenste leeftijd.

Bij Wijnkoper Huub Oostendorp vind je wijnen, gedistilleerd en likeuren. Bovendien kun je hier terecht voor de heerlijkste omfietswijnen.

In een historisch pand aan de Westerkade 24 is de delicatessenwinkel Magazijn Houtman & Menkveld gevestigd. Hier kunnen zowel food professionals als amateur koks hun hart ophalen aan de authentieke Italiaanse producten van La Prosciutteria. Bovendien kun je bij  Magazijn Houtman & Menkveld als enige plek in Rotterdam terecht voor de bijzondere kazen van Fromagerie L’Amuse van Betty Koster die in onze hoofdstad al wereldberoemd is.