In onze winkel vind je producten uit het Voedselbos, maar ook tickets voor evenementen. Tijdens het oogstseizoen (vanaf ongeveer half juni) kan je oogst komen kopen op het land, en op andere dagen staat er een zelfbediening straatkraam bij Tielerweg 56C.

Op dit akkerbouwbedrijf van Arjen en zoon Rens Van de Giessen telen ze aardappels met de rassen Frieslander, Agria, Bildstar en uien. Als je in de nieuwbouw van Gorinchem-Oost woont, kun je het bedrijf zien aan de oostkant denk ik. De automaat is altijd open en gevuld met aardappelen, gesneden aardappelparten met schil en friet, walnoten, fruitsappen, kaas van Zuivelboerderij Noordam Hellouw, grillworst Black Angus Vervoorn en eieren van De Eierboerderij aan de Nieuwe Steeg in Herwijnen. Andersom verkopen zij weer de aardappels van Van de Giessen.
#frietkar Je kan er voor een feest of evenement een frietkar huren van hun versgesneden frietaardappelen met/zonder schil.
#theetuin Moeder Van de Giessen heeft er van mei t/m oktober een theetuin met bijv. koffie/thee, zelfgebakken wafels met aardbeien uit de streek.

Pipowagen met boerderijautomaten

Heerlijke aardbeien, frambozen, verse eieren of een lekkere jam of sap? In onze fruitautomaat vind je verse en lekkere lokale producten dicht bij huis!

Imkerij De Heerlijkheid Trompenburg is gevestigd in het dorp Poederoijen gelegen in het uiterste westpuntje van de Bommelerwaard nabij het bekende Slot Loevenstein. Bij de imkerij hoort een grote moestuin met boomgaard. In het imkerwinkeltje is een keur aan bijenproducten te koop.

Houdt u van een lekker stukje eerlijk vlees, dan bent u bij Biologische boerderijwinkel Schuttershof aan het goede adres.Zij verkopen namelijk rund- en varkensvlees van hun dieren die hier hun hele leven op de boerderij zijn geweest. Kipvlees heeft men ook, dat komt van een collega bioboer.

Met enige regelmaat brengen ze dieren naar de biologische slager.

Daarnaast kunt u er terecht voor een ruim assortiment aan biologische (streek)producten, kruidenierswaren, boerenkaas en cadeau-artikelen.

In 2018 is Jan van den Bergh zijn kaas gaan maken. Het is een mooie toevoeging aan zijn melkveebedrijf. Het is leuk om met het ‘witte goud’ bezig te zijn en de lekkerste kaas te produceren.

Sinds 2020 hebben ze hun kaasmakerij op het eigen bedrijf. Twee keer per week maakt hij kaas van dagverse melk van hun eigen koeien. Hij melk zijn koeien, de melk gaat in de tobbe en vervolgens start het proces van kaasmaken. Ze verhitten de melk niet waardoor de authentieke smaak blijft bestaan. Zo produceert Jan dus rauwmelkse boerenkaas. Een uniek product wat vraagt om een nauwkeurige verwerking. Een uitdaging dus!

HB Kaas en Meer in Kesteren is ontstaan uit de passie van Henrien Boorsma jr. Aangenaam! Zij komt uit een echte ondernemersfamilie. Al meer dan drie generaties is ondernemen een vanzelfsprekendheid bij de Boorsma’s. Maar zij is de eerste die de foodbranche toevoegt. Delicatessen, kazen, noten, wijnen, chutneys, olijf- en andere oliën,  het Bourgondische gevoel wat daarmee samengaat had me onmiddellijk te pakken.

Voor Bakker Arjan Huibers komt er een droom uit als hij bakkerij De Greef in Kesteren kan overnemen. Vanwege de beperkte ruimte in zijn andere zaak heeft men steeds het brood van een andere bakker betrokken. Het is natuurlijk een ideaal van de bakker om alles zelf te bakken, ook het brood. Naast brood verkoopt de bakker tevens banket. “We combineren het beste van twee werelden”, zegt de bakker. Ze hebben natuurlijk hun eigen banket, waarover zowel particulieren als horecabedrijven in de regio gelukkig erg enthousiast zijn. Niet voor niets werd onze tompouce in 2017 door het Nederlands Bakkerij Centrum met goud bekroond. Daar zijn ze bij Huibers nog steeds trots op. Deze tompouce is dan ook in Kesteren te koop.

Bij Boerderij Zonneveld is het genieten. Kakel verse eieren van eigen kippen, ijs gemaakt van eigen melk en nog veel meer producten van boerderij. Loop gerust even langs de kippen, koeien en de kalfjes.