Tussen de Sallandse Heuvelrug en de Regge ligt een prachtig melkveebedrijf/ kaasmakerij met boerderijwinkel. Met melk, afkomstig van 60 koeien, wordt (h)eerlijke boerenkaas bereid: Zunakaas.

Zunakaas is een ambachtelijk bereide boerenkaas, gemaakt van verse en onbewerkte melk. Door de ambachtelijke bereidingswijze van Zunakaas blijft al het goede van koemelk behouden. Dit zorgt voor een karakteristieke en romige smaak. Zunakaas is met passie en zorg bereid en dát proeft u terug in de kaas!

U kunt pinnen in de boerderijwinkel en in de zelfbediening.

Tip ons een stalletje!

De regiokaart van Reggedal is momenteel nog minimaal gevuld met adressen. Wilt u meewerken aan een gevulde kaart? Word voorfietser door u aan te melden via de  ‘Landelijk’-pagina. Of stuur uw tips via het formulier ‘Tip ons een stalletje’, liefst met een foto van het stalletje of de boerderij, kwekerij of kleine winkel erbij.

* Alle adressen onder voorbehoud. Het kan gebeuren dat je voor een dichte deur komt of een stalletje er niet staat of leeg is. Dan heb je natuurlijk meteen nog een paar kilometer meer te fietsen met een doel: jouw dagelijkse eten langs de weg ontdekken…

** Alle overige informatie is ook onder voorbehoud en kan verouderd zijn. Deze informatie is door de voorfietser en meefietsers verzameld sinds augustus 2017. Onder andere door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de seizoenen anders lopen dan in de profielpagina van het stalletje vermeld staat. Hier hebben wij geen grip op en hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.

*** Heeft u een stalletje, staat deze nog niet op de kaart en wilt u een gratis vermelding? Klik dan op Tip ons een stalletje! en geef uw informatie door.

**** Heeft u een stalletje, staat deze wel op de kaart, maar wilt u deze verwijderd hebben? Stuurt u dan een e-mail naar info@fietsenvoormijneten.nl.  

Een biologische winkel met een ruim assortiment. Gespecialiseerd in verschillende meel producten.

Op de boerderij maken zij zuivel. En dat doen ze recht uit het hart. Van de romigste kwark tot de zachtste yoghurt, van de smeuïgste boter tot de overvloedigste melk en nog veel meer. Alles wordt op ambachtelijke wijze gemaakt. Hoe? Zij vinden het welzijn van hun koeien het allerbelangrijkst, want een tevreden koe geeft de beste kwaliteit melk. En die kwaliteit, daar is het om te doen.

In de winkel vindt u naast zuivel ook vlees, kaas, honing, meel en bijvoorbeeld de lekkerste granola van Tante Luus die in combinatie met hun yoghurt of kwark echt hemels is. Rij gewoon bij hen het erf op en u ziet de winkel vanzelf.

Vrijloopkaas “De Weldaad”.

De koeien krijgen alleen regionaal geteeld voer. Zo is de herkomst goed te traceren en belasten ze het milieu minimaal. Bovendien is het voer GMO vrij.

Van de melk die er geproduceerd wordt maken ze  heerlijke vrijloopkaas. De zorg die ze besteden aan de voeding, het welzijn en de ambachtelijke bereiding op basis van rauwe melk komt tot uiting in de natuurlijke smaak van de kaas. Een weldadig onderkomen voor hun dames uit zich uiteindelijk in een weldaad voor de tong.

De kaas is op de boerderij te koop, en bij Puur Vechtdal (Balkerweg 36 Ommen).

Boerderij Suydbroek is gelegen aan de voet van de Sallandse Heuvelrug, in de streek Suydbroek in een mooi wandel en fietsgebied.
John en Marisca Hutten hebben ruim 30 jaar melkkoeien gehouden, maar sinds april 2020 is er geleidelijk overgeschakeld naar het houden van vleesvee.
Ze zijn trots op hun koeien en het vlees wat zij verkopen in de boerderijwinkel. Daarnaast verkopen ze ook andere streekproducten rechtstreeks van lokale ambachtelijke bereiders; zoals zuivel, kaas, mosterd, eieren en pannenkoekenmeel.

Delicatessenwinkel met ambachtelijke versproducten zoals kaas, worst, olijven, noten, wijn, lunch, koffie/thee, high tea, geschenk- en kerstpakketten.

Speciaalwinkel met heerlijke delicatessen waaronder Kaas, Huisgebrande Noten, Speciale Wijnen, diverse Chocola, internationale lekkernijen. Kerst en relatiegeschenken

Gezellige koffie/lunchroom met Italiaans gebrande koffie, speciale koffie’s, thee, High tea, huisgemaakte taarten, heerlijk belegd brood, tosti’s, huisgemaakte soep en smoothies

Diverse streekproducten waaronder Zuna kaasjes en Reggezuivel uit Notter en Nijverdalse honing en Twentse worst.

Volle Melk
De volle melk van Regge zuivel is puur natuur. Het enige wat ze doen is de dagverse melk pasteuriseren,. De melk wordt niet gehomogeniseerd waardoor de melk nog wat oproomt: er ontstaat zo een romig laagje op de melk. Dit kun je er prima doorheen schudden of je kunt de room eraf gieten en op andere wijze gebruiken.
Karnemelk
De karnemelk wordt door hen op traditionele wijze gekarnd. Het heeft daardoor een volle, zachte, licht zure smaak terwijl het toch een “mager” product is. Karnemelk ontstaat door de melk na pasteurisatie aan te zuren met speciaal daarvoor bestemde melkzuurbacteriën. Hierna wordt de melk ongeveer 20 uur met rust gelaten om te fermenteren. Vervolgens wordt de zure melk gekarnd in de karnton en ontstaan de vetbolletjes die de boter vormen. Na het aftappen van de karnemelk, blijft de boter in de ton achter. Het resultaat is een heerlijke karnemelk met een heel laag vetpercentage (ca. 0.5 %) en de echte boeren roomboter!
Yoghurt:
De yoghurt die men bij Regge zuivel maakt is een biogarde-achtige roeryoghurt die mild is van smaak. Yoghurt ontstaat door na het pasteuriseren melkzuurbacteriën (yoghurtcultuur) aan de melk toe te voegen en deze ongeveer 16 uur te laten fermenteren. Tijdens dit proces wordt een deel van de lactose uit de melk omgezet in melkzuren. Geleidelijk wordt het een dikke massa en ontstaat de yoghurt. Een zuur product dat hierdoor langer houdbaar is, met veel lichaamseigen bacteriën, wat goed is voor de darmen. Na de verzuring wordt de yoghurt geroerd, in flessen verpakt en gekoeld.
Het vetgehalte ligt ongeveer tussen de 3,8 en 4,2 procent en het eiwitgehalte rond de 3,5 procent. We standaardiseren onze melk niet waardoor de yoghurt, afhankelijk van het seizoen en de voeding van onze koeien, soms wat kan wisselen in dikte.
Vruchtenyoghurts
Ze hebben ook enkele soorten vruchtenyoghurt in ons assortiment, bereid met volledig natuurlijke vruchtenmengsels, dus zonder conserveermiddelen of synthetische kleurstoffen/aroma’s. Onze vruchtenyoghurts bevatten een kleine hoeveelheid toegevoegde suiker (ca. 7 gram per 100 gram).
De smaken die we hebben zijn: Aardbeien, Vanille-fruit en Boomgaardvruchten (appel, peer abrikoos, perzik, pruim), maar regelmatig hebben we ook andere smaken,dus laat u verrassen!
U kunt de yoghurt natuurlijk ook combineren met hun naturel yoghurts. Of eet de naturel yoghurt met verse vruchten, muesli of noten voor een lekker en voedzaam ontbijt!

In 2001 zijn wij gestopt met melken en overgestapt op het houden van rose kalveren. Daarvoor is de oude melkstal omgebouwd tot kalverstal en in 2002 is er een nieuwe stal bijgebouwd. In 2010 is een derde stal in gebruik genomen. In totaal zijn er op ons bedrijf zo’n 360 kalveren aanwezig. Daarnaast verbouwen we ons eigen mais en gras, wat we weer gebruiken voor het voeren van de kalveren. Naast mais en gras krijgen ze ook een speciaal samengesteld mengsel van brok.

Op een rustige plek aan het riviertje de Regge in de buurtschap Rectum tussen de plaatsen Wierden, Enter en Rijssen in het mooie Twentse land hebben wij in 2004 de perfecte plek gevonden om onze wijngaard te beginnen op 10 meter boven NAP.