Gezellig boerderijwinkeltje waar van alles is.

Leuke kraam met wisselend aanbod

Verkoop van lekkere producten van onbespoten groente en fruit aan de Achteresweg 1 te Arriën

Welkom bij de voedselkast Witharen! Hier kunt u houdbare producten meenemen, ruilen of neerzetten. Er wordt nog steeds veel voedsel weggegooid dat nog zeer goed eetbaar is. Voor mensen die het niet zo breed hebben is dit voedsel vaak onbereikbaar en verdwijnt het in de vuilnisbak. Dat vinden wij zonde. Zo is het idee ontstaan voor deze voedselkast.

Bij Oonse Boerderieje kunt u terecht voor al uw streekproducten, kwaliteitsvlees, kaas en
cadeau artikelen.

Het vlees verwerken zij zelf en wordt vacuüm verpakt en diep gevroren verkocht.
Zij verkopen rundvlees van eigen runderen, varkensvlees van het wroetvarken, beter leven-kip en
lamsvlees van de eigen lammeren en lammeren uit Raalte. Tevens verkopen zij pan-klare vleesproducten, bbq- en gourmetschotels én authentieke vleesproducten.
Al het vlees is diervriendelijk én antibiotica-vrij.

Hun kaas is echte boerenkaas, dit is een rauwmelkse kaas.
Deze zijn in verschillende soorten verkrijgbaar.

Langs het Ommerkanaal vindt u aan de westkant van het kanaal op nr 27 een prachtig stalletjes met groente, jams, eieren ect.

Welkom bij Twenteland Eieren!
Wij zijn familie Wegdam uit Hengevelde en hebben een pluimveebedrijf met daarnaast een eigen pakstation. Door deze unieke combinatie zijn wij sterk in het leveren van dagverse eieren.

Al bijna 100 jaar staan wij voor kwaliteit en service! Passie voor onze kippen en aandacht voor onze klanten staat hierbij voorop. Onder het motto, natuurlijk, dagvers! leveren wij onze eieren.

Natuurlijk, omdat wij aan de ene kant staan voor duurzaamheid, aandacht en zorg voor milieu, natuur en dier en aan de andere kant omdat wij het vanzelfsprekend vinden dat onze klanten dagverse eieren krijgen, alleen de beste kwaliteit is goed genoeg!

Melktap met in de zomer wat verse groentes uit eigen tuin zolang de voorraad strekt.

Zuivel en rundvlees bedrijf

De boerderij Wagyukoe wordt gerund door de boerenfamilie Nijhof, Wilfried, Yvonne en de kinderen Imco en Romee. In 1989 hebben zij in Delden een oud boerderijtje gekocht en gerenoveerd. Na deze klus geklaard te hebben zijn ze in 1990 begonnen met het fokken en mesten van vleesvee. Daarnaast ging Wilfried elke week naar de veemarkt in Doetinchem en soms in Zwolle om dieren aan te kopen of juist te verkopen.
Unieke koe vinden

Hun voorkeur ging uit naar een unieke koe, een eerlijke koe, een mooie koe om te zien en een koe die tevens gemakkelijk is in de omgang. Op een goede dag kwam de dierenarts bij hun op bezoek om te vertellen dat hij een ras had gevonden wat aan hun wensen voldeed, de Wagyu-koe. Ze zijn zich hier in gaan verdiepen en kwamen al snel tot de conclussie dat het een exclusief ras is waarvan er in Nederland nog maar enkele bedrijven zijn. Daarnaast is het nauwlijks mogelijk dieren aan te kopen. Plots zagen ze een advertentie in het vakblad de Boerderij waarin een aantal Wagyu-kalveren werden aangeboden. In januari 2007 hebben ze hier 2 vrouwlijke kalfjes gekocht van 2 weken oud. Dit was het begin van de Wagyu-story.

Vervolgens duurt het jaren voor je een bepaalde omvang hebt. Er werden in het begin meer stierkalfjes geboren dan vrouwelijke kalfjes, ze konden moeilijk 100% Wagyu-sperma bemachtigen, soms sterft er een kalfje, allemaal zaken waardoor het enige tijd duurt. Ook werd langzamerhand duidelijk dat de Wagyu-koe een heel andere koe is dan de gemiddelde koe, ze gedraagt zich anders, ze heeft andere voeding nodig, de afkalftijd duurt langer en zo kunnen ze nog wel even doorgaan. Kortom, ze hebben veel zelf moeten ontdekken en zelf oplossingen moeten bedenken.