Na zijn middelbare opleiding landbouw in Roermond met succes te hebben voltooid, startte Maurice Spee als akkerbouwer/vollegrond groenteteler in 1989 in Ubachsberg zijn bedrijf in een oude boerderij aan de Oude Schoolstraat. Ubachsberg is het hoogst gelegen kerkdorp van Nederland en staat bekend om zijn prachtige wandelroutes , vergezichten en natuurgebieden. In 1993 werd de commanditaire vennootschap “Maurice Spee Agricultuur C.V.” opgericht met Maurice als beherend vennoot. Bart Spee is vanaf 1995 in de onderneming werkzaam als medevennoot.
De naam werd toen gewijzigd in “Gebr. Spee Agricultuur C.V.”
Naast de typische akkerbouw gewassen zoals granen en aardappelen werden er ook tuinbouwgewassen geteeld. De teelt bestond uit koolsoorten, voornamelijk bloemkool, radichio rosso, prei, knol- en bleekselderij.

Kaas, vers gebrande noten, wijn, olijfolie, olijven. Ambachtelijk gemaakte mosterd, chutneys, jams en overige heerlijke delicatessen.

De kaasspecialist in Heerlen met meer dan 50 soorten kazen uit binnen- en buitenland. Naast onze heerlijke kazen vindt u in onze winkel tal van heerlijke lekker…

Over Scholtissenhof
Hoeve Scholtissenhof is een typisch Limburgse carréboerderij uit de 15e eeuw.
De hoeve staat bekend om het heerlijke zelfgemaakte ijs, maar ook om de huisgemaakte wafels en de uitgebreide lunchkaart.

Hier kunt u genieten in authentieke sfeer, op het terras of in een van de gezellige binnenruimtes.
Breng ook zeker een bezoek aan ’t Winkeltje, waar de lekkerste streekproducten en de mooiste decoratie-accessoires te koop zijn!

Opa Bekkers
In 1929 ging opa Bekkers met paard en wagen lang de deuren. Nu bakken Marcel en Ellen Bekkers met dezelfde passie, bevlogenheid en liefde als hun voorgangers dagelijks talrijke bijzondere broodsoorten, vlaaien en seizoensgebonden lekkernijen. De geschiedenis van dit bijzondere familiebedrijf in een notendop:
1929 Opa en oma Bekkers starten Bakkerij Aroma op de Lindenheuvel in Geleen
1932 Bakkerij Aroma verhuist naar de huidige locatie aan Op de Heugden in Schaesberg
1975 Van vader op zoon: Wiel en zijn vrouw Betsij nemen de bakkerij over
1994 Zoon Marcel en dochter Lilian komen bij hun ouders in de zaak
2000 Van generatie op generatie: Marcel en Lilian nemen de bakkerij over van hun ouders
2009 Marcel en zijn vrouw Ellen nemen het familiebedrijf over

Het begin.
In 1997 namen wij de beslissing om het roer van ons bedrijf helemaal om te gooien. We waagden de sprong om ons rundveehouderij en akkerbouwbedrijf in te ruilen voor een nieuw avontuur: het telen van zoete kersen.
Spannende tijden braken aan: een geheel nieuwe bedrijfstak die nieuwe kennis en expertise vereiste. En zo begon het proces van verdiepen in de teelt: cursussen, bijeenkomsten, vergaderingen en heel veel leren. Met vallen en opstaan en na steeds weer bijschaven van onze kennis, hebben we ons gespecialiseerd in het telen van zoete kersen. Wij zijn trots op het feit dat we gegroeid zijn naar een telersfamilie met passie en liefde.

De groenteman is tegenwoordig niet meer de groenteman die hij vroeger was… hij is een specialist geworden. Een gepassioneerde vakman die werkt met verse, mooie en lekkere producten waar hij echt alles over kan vertellen.
Voor eerlijke en pure producten gaat u natuurlijk naar de groenteman. Daarnaast is hij een echte inspiratiebron en adviseur op het gebied van groente, fruit, salades en maaltijden. Voor al uw vragen over AGF producten kunt u bij hem terecht! Bij welke andere winkel maakt het personeel nog zoveel tijd voor u vrij?