Aan de Nieuwe Oosterstraat 1c in Leeuwarden vind je de winkel Jouw Dagelijkse Kost. Een winkel waar men lokale en duurzame boodschappen verkoopt en dat alles verpakkingsarm.
Cat-regio: Noordwest-Friesland
Hoofdplaatsen: Achtkarspelen, Dantumadiel, Noardeast-Fryslân en Tytsjerksteradiel.
Patisserie en chocolaterie. Verschillende Friese specialiteiten.
Genieten! Wat is er nu lekkerder dan af en toe even een moment stil te staan en te genieten? Banketbakkerij de Korenbloem Schaafsma werkt aan deze momenten. Dit doen ze door de mooiste en beste ingrediënten om te toveren tot heerlijke verleidingen. Iedere dag zetten de top bakkers zich vol passie in om jou te laten genieten.
Voor iedere gelegenheid is er wel iets lekkers te vinden. Heerlijk gebak of chocola voor bij de koffie of thee? Lekkere broodjes en broden voor een heerlijke lunch? Kom eens langs in één van onze winkels of bestel lekker gemakkelijk vanuit huis in onze webshop.
IJssalon Margje 24 biedt een ruime keus ambachtelijk ijs aan, in 24 smaken. Gemaakt door de melk van eigen koeien.
House of Taste, Groothandel en speciaalzaak voor Horeca, Detaillist, Foodservice en Particulier. Proef & Beleef
De Molkerei staat voor ambachtelijke geitenkaasdelicatessen van het Wad en voor de productie van gevulde hapjes met geitenkaas en roomkaas. Premium kwaliteit, veel smaak, pure ingrediënten, aandacht voor mens en omgeving zijn de basis, van waaruit ons team werkt.De Molkerei staat voor ambachtelijke geitenkaasdelicatessen van het Wad en voor de productie van gevulde hapjes met geitenkaas en roomkaas. Premium kwaliteit, veel smaak, pure ingrediënten, aandacht voor mens en omgeving zijn de basis, van waaruit ons team werkt.
Wij zijn een oud familie bedrijf. Onze specialiteiten zijn oranjekoek, roggebrood, allerhande soorten koek en een heel groot assortiment brood.
De regiokaart van Noordwest-Friesland is momenteel nog minimaal gevuld met adressen. Wilt u meewerken aan een gevulde kaart? Word voorfietser door u aan te melden via de ‘Landelijk’-pagina. Of stuur uw tips via het formulier ‘Tip ons een stalletje’, liefst met een foto van het stalletje of de boerderij, kwekerij of kleine winkel erbij.
* Alle adressen onder voorbehoud. Het kan gebeuren dat je voor een dichte deur komt of een stalletje er niet staat of leeg is. Dan heb je natuurlijk meteen nog een paar kilometer meer te fietsen met een doel: jouw dagelijkse eten langs de weg ontdekken…
** Alle overige informatie is ook onder voorbehoud en kan verouderd zijn. Deze informatie is door de voorfietser en meefietsers verzameld sinds augustus 2017. Onder andere door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de seizoenen anders lopen dan in de profielpagina van het stalletje vermeld staat. Hier hebben wij geen grip op en hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.
*** Heeft u een stalletje, staat deze nog niet op de kaart en wilt u een gratis vermelding? Klik dan op Tip ons een stalletje! en geef uw informatie door.
**** Heeft u een stalletje, staat deze wel op de kaart, maar wilt u deze verwijderd hebben? Stuurt u dan een e-mail naar info@fietsenvoormijneten.nl.
Ons (h)eerlijk vlees is afkomstig van zwartbonte Fries Hollandse runderen. Het voordeel van deze dubbeldoelkoeien is, dat ze betrekkelijk veel vlees en melk leveren. De koeien zijn robuuster, waardoor zij minder ziektegevoelig zijn. Het vlees is zeer smaakvol en mals, en …. om dit aloude ras in stand te houden, moet je het ook eten. Door samenwerking met Mts. Osinga-Pranger is er een regionale keten opgezet voor de verkoop van rundvlees van het oude Friese ras. Zo weet de consument wat hij eet. Naast rundvlees is er lamsvlees, wilde ganzenvlees en kippenvlees. Bekijk het aanbod hier op de website.
In de winkel vindt u daarnaast een ruim aanbod aan groente en fruit.
Het kleine afhaalpunt is onderdeel van de zorgboerderij.
Ze werken met zelfbediening en verkopen er hun eigen producten zoals aardappels, biologische eieren, jam en openhaardhout.
BioMelktap is een activiteit van biologische melkveehouderij Langhout en Beemer. Via BioMelktap willen zij u kennis laten maken met hun rauwe melk en ambachtelijk vlees.