In ons tuinhuis vind u diverse soorten honing, wij bieden u de gelegenheid om de honing te proeven zodat u weet wat u koopt.
Daarnaast verkopen wij ook verse vrije uitloop eieren van ons eigen pluimvee bedrijf en diverse soorten streekproducten.

allerlei landbouwproducten en tuinplanten

Onbespoten groenten, fruit, aardappels, eieren, kruiden, jam, gelei confituur, op bestelling zuivel e.d.

Kippenfluisteraar Dik Verbeek heeft in Vaassen legkippen in een mooie Ronde Stal. Deze stal is gebouwd volgens de hoogste eisen qua dierwelzijn en milieu. Daarom hebben ze 3 sterren Beter Leven én zijn ze Planetproof. De kippen kunnen de hele dag lekker buiten scharrelen en in de zandbak stofbaden. Er is zelfs een schommel! Zo kunnen ze voluit hun natuurlijke gedrag laten zien. U kunt elke dag de kippen komen bekijken (niet op zondag) en van het uitzicht genieten. En natuurlijk kunt u dagverse eieren kopen.

Liever zelf winkelen wanneer het jou uitkomt? Een aantal boeren hebben een gezamenlijk initiatief opgestart en bieden hun waren aan via een kast.
De kast is een samenwerking met verschillende buren en is gevuld met onze aardappelen en daarnaast eieren, peren en diverse andere producten die op dat moment over zijn uit hun moestuinen en van hun fruitbomen.

De kast staat op de hoek van de Eeuwhorstweg en de Veluwsedijk, op de grens van Emst, Vaasen en Nijbroek.

Huisverkoop van Eieren via een automaat

In deze boerderijwinkel verkopen ze kip, rund- en varkensvlees, rauwe verse melk, zuivelproducten, eieren en boerenkaas.

Aan de Gatherweg 36 te Vaassen vind je de pluimveehouderij Groothedde. Voor verse vrije uitloopeieren en scharreleieren kunt u bij hen terecht.

De winkel Imkerij de Werkbij Veluwe vind je in een prachtig fietsgebied. Aan de overkant van de weg is een openbare natuurbelevingstuin De Gatherhof, hier kun je van wo-za gebruikmaken van het Rustpunt in de BEE-Buzz. In de winkel kun je terecht voor minimaal 20 soorten imkerhoning en verzorgingsproducten van het merk Propolia. Je kunt ook (ruwe) bijenwas kopen en bijenwaskaarsen. Er is een boekenkast met allerlei boeken over bijen en natuur, net als spullen die imkers nodig hebben. Tenslotte kan ieder die glazen potjes of flessen nodig heeft hier terecht, er is ruime keuze!

En wilt u een kijkje nemen in de natuurbelevingstuin ‘de Gatherhof’. Deze is altijd toegankelijk.

Bij tuinderij Doorn kweekt men komkommers, tomaten, paprika’s, pepers en aubergine’s. Dit doet men duurzaam en milieubewust.

Tuinderij Doorn heeft een boerderijwinkel en een groent-o-maat.

Bij hun eigenbedrijf streven zij er naar om een zo schoon mogelijk product op te leveren. Daarmee bedoelt men een milieubewust product, waarbij de plant beschermd wordt door natuurlijke, biologische middelen. Binnen het bedrijf werkt men sinds 2009 met een warmte kracht koppeling die in staat is om elektriciteit op de wekken. Deze warmte, die daarbij vrijkomt, wordt gebruikt voor de verwarming van de kassen. De uitstoot van CO2 die vrijkomt wordt gezuiverd en gebruikt om de groei van de planten te bevorderen.

Met diverse bedrijven hebben zij een samenwerking waardoor de boerderijwinkel wordt gevuld.