Vrije Uitloop Eieren te koop.

Tijdens de wettelijke ophokplicht moeten de eieren worden verkocht als scharreleieren.

Honing, vleespakketten van grasgevoerde runderen

In de winkel verkopen zij biologische groenten van eigen teelt en biologisch vlees van eigen vee. Daarnaast hebben zij streekproducten in de winkel en staat er op het erf een melktap waar je biologische rauwe verse melk kunt tappen!

Bij de geitenboerderij Hansketien aan de Steendervalsweg 37 te Mantinge (Midden-Drenthe) kunt u terecht voor geitenmelk, geitenkaas en Chevonvlees (geitenlamvlees). Je kunt er heerlijk wandelen en in de stal kijken en thee drinken.

Bij Weidekost houden ze ongeveer 60 melkkoeien die ze weiden in kruidenrijkgrasland. Daarnaast hebben ze ook een aantal buitenvarkens. U kunt bij hen terecht voor rundvlees, vlees van buitenvarkens en voor verse melk.

Aan de Beilerweg 33 te Beilen kunt u rechtstreeks bij de boer uw kan vullen met verse melk. Neem wel zelf even een kan of fles mee.

Voordat Zantinge zijn schuur vol met kippen betreedt, klopt hij eerst zachtjes op de deur. ‘Anders schrikken ze. Je moet een bepaalde feeling hebben met deze dieren, want bij een onverwachte beweging schieten de kippen alle kanten op.’ Wanneer de pluimveehouder de schuifdeuren heeft geopend, wordt het uitzicht gevuld met duizenden kippen.

38.000 vrije uitloop-kippen heeft Albert Zantinge (56) in zijn pluimveehouderij in het Drentse Drijber. Om die allemaal in het gareel te houden is een speciale aanpak vereist. Mirjam Nienhuis (42), is vijf dagen in de week aan het werk voor Zantinge, ze weet wat er wordt gevraagd.

In 2016 richtten Roland Brink en Anita Koops Melk Delicatesse op. Zij willen met Melk Delicatesse een heerlijk, onbewerkt en bijzonder product aanbieden rechtstreeks vanaf het melkveebedrijf. Het doel van Melk Delicatesse is om melk beschikbaar te stellen en door bijna iedereen geconsumeerd kan worden. Uit hun eigen ervaring weten zij dat het consumeren van reguliere melk helaas niet voor iedereen mogelijk is gezien de eventuele allergische reactie die kan ontstaan. Met de A2 melk wordt geproduceerd door een deel van het melkvee hebben ze hierin de oplossing gevonden. Een allergische reactie wordt vermeden waardoor de melk voor vrijwel iedereen is te consumeren.

Boerderijwinkel Smilande en de landbouwpercelen bevinden zich in Smilde en omgeving Laaghalen. Het is een grondgebied van veenwegen en zandgrond.

Met veel plezier werken Ineke en Marinus Dikboom op de boerderij aan de Eekhoutswijk, die al een aantal generaties in de familie is. Zij hebben een akkerbouw- en groentebedrijf en verbouwen onder andere prei, suikerbieten, graan en verschillende koolsoorten.

Sinds april 2018 zijn zij ook eigenaar van Teffcentre. Dit is een bedrijf die glutenvrije teff-melen en teff-mixen verkoopt. U kunt hen vinden op de website www.glutenvrijmeel.nl of www.teffcentre.nl

In de boerderijwinkel kunt u aardappelen, groenten, fruit, sappen en tal van andere producten kopen, zoals bijvoorbeeld hun eigen glutenvrije producten en honing van een imker uit de buurt.

Aardappelen, groenten en fruit(sappen), veel producten komen rechtstreeks van de teler. Verser kan niet!
Op zon- en feestdagen zijn zij gesloten.

Tip ons een stalletje!

Regio Midden Drenthe.

Wat gebeurt er veel in onze geweldige regio! Lokaal en vers voedsel wordt ook bij ons steeds populairder, maar waar vind je al deze aanbieders? Wij helpen je graag op weg.

De regiokaart van Midden-Drenthe is momenteel nog niet volledig gevuld met adressen. Via het formulier ‘Tip ons een verkooppunt’, kun je ons helpen aan meer adressen. Liefst met een foto van het stalletje of de boerderij, kwekerij of kleine winkel erbij.

Let op:

  • geen supermarkten of horeca,
  • WEL kleine winkeliers, zoals de bakker, slager, viswinkel, kaaswinkel, groentewinkel en marktkramen.
  • En natuurlijk WEL de onbemande stalletjes, automaten, kwekerijen en boerderijwinkels. 

Boven de kaart kun je makkelijk filteren in de informatie over assortiment, seizoen, teeltsoort, plaatsnaam, openingsdagen en betaalmiddelen. Alle informatie is volledig door vrijwilligers verzameld en zichtbaar gemaakt. Help je mee de informatie actueel te houden?

FietsenvoorMijnEten in de regio Midden-Drenthe is een initiatief van Duurzaam Westerbork.

* Alle adressen onder voorbehoud. Het kan gebeuren dat je voor een dichte deur komt of een stalletje er niet staat of leeg is. Dan heb je natuurlijk meteen nog een paar kilometer meer te fietsen met een doel: jouw dagelijkse eten langs de weg ontdekken…

** Alle overige informatie is ook onder voorbehoud en kan verouderd zijn. Deze informatie is door de voorfietser en meefietsers verzameld sinds augustus 2017. Onder andere door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de seizoenen anders lopen dan in de profielpagina van het stalletje vermeld staat. Hier hebben wij geen grip op en hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.

*** Heeft u een stalletje, staat deze nog niet op de kaart en wilt u een gratis vermelding? Klik dan op Tip ons een verkooppunt! en geef uw informatie door.

**** Heeft u een stalletje, staat deze wel op de kaart, maar wilt u deze verwijderd hebben? Stuurt u dan een e-mail naar info@fietsenvoormijneten.nl.