Groente, fruit, eieren, streekproducten

Boerderij automaat Walbroek voor een divers assortiment van streekproducten zoals: vrijland eieren, aardbeien, asperges, kersen, appels, peren etc.

In de boerderijwinkel Harm’s Hoeve verkopen zij producten afkomstig van hun eigen boerderij, zoals rund- en varkensvlees en eieren. Hun producten zijn ook online te bestellen, klik hier voor hun bestellijst.

Bij het Harm’s Hoeve vlees staat het dierenwelzijn voorop. De koeien worden voornamelijk gevoerd met gras, hooi en brokken. Soms worden ze extra verwend met bierbostel. Dit is het restproduct van het bier dat gebrouwen wordt door De Brouwtoren, een kleine brouwerij uit Nijmegen. De varkens worden voornamelijk gevoerd met brokken of reststromen als fruit, groente en brood uit onze lunchroom.

Naast hun eigen producten verkoopt men ook lokale producten (fruit, zuivel etc uit de regio).

Boerderij met boerderijautomaat.
Ontdek de gezelligheid, de groene omgeving en het boerenleven op recreatieboerderij Bij de 3 Linden op de camping, b&b of groepsaccommodatie.

In het mooie Land van Maas en Waal runt de familie Walraven de ‘Fruittuin Bloesemhof’.  Op hun fruitteeltbedrijf telen zij hoofdzakelijk kersen maar ook de appel, de peer, de pruim en diverse soorten bessen hebben hun oorsprong op dit bedrijf. De familie Walraven verkoopt hun fruit aan huis en daarnaast verwerken zij hun fruit in jams, sappen en sauzen. Ook voor streekproducten kan je gerust op bezoek gaan.
Naast alles wat met fruit te maken heeft verkoopt men ook kaas, honing en eieren.

En heeft u vakantie en bent u in de buurt, fiets dan rustig tussen de landerijen door en geniet van de rust die dit gebied uitstraalt. Wilt u even zitten dan kunt u bij de ‘Fruittuin Bloesemhof’ terecht voor een kopje koffie en zelfgebakken taart. Een aanrader.

Anneliese Vonk-van der Zanden runt Het Weckparadijs. Ze omschrijft zichzelf als Creatief – Ontwikkelt – Schrijft – Blogt – Vlogt – Kookt – Luistert – Vertelt – is Opgeweckt. In haar winkel vind je huisgemaakte lekkernijen, voor jezelf of om cadeau te doen. En voor de lezer ligt er een historische roman, ‘Marjanneke, stoer wijf’.
Bent u in de buurt breng dan gerust een eens bezoekje aan Het Weckparadijs.

De familie van Zoelen heeft een melkveebedrijf aan de Heersweg 34 te Druten. Tegen de Waaldijk aan. De familie van Zoelen zit al vanaf 1 mei 1984 op dit bedrijf. Zij zijn nu de vierde en vijfde generatie die hier boeren.
Het bedrijf bestaat uit 125 melkkoeien en 75 stuks jongvee.
Daarnaast hebben ze kippen voor de verse bruine eieren.
Tevens hebben ze nog een paar bonte schapen. Van een klein gedeelte van de melk wordt Boerenkaas gemaakt, zowel naturel als verschillende soorten kruidenkaas.
Ook maken ze dagverse zuivel, onder andere diverse soorten yoghurt en vla, karnemelk, gepasteuriseerde melk, boter en chocolademelk.

Zij verkopen hun producten vanuit gekoelde automaten.

Frank Tillemans runt samen met zijn vriendin een Limousin rundvee bedrijf in Beringe.
Frank is een zeer enthousiaste en gedreven agrarische ondernemer, die combinaties maakt en ziet met burgers en de maatschappij.

De Limousin runderen van Tillemans lopen voornamelijk in natuurgebieden waar ze vrij rond kunnen lopen en tevens zorgen voor de begrazing van natuurgebieden.

Het is bij Tillemans mogelijk om lekker en vers vlees te kopen via een gekoelde vleesautomaat, die 24 uur beschikbaar is en continu gevuld is met de lekkerste stukken vlees van het Limousin rund!
Daarnaast is het mogelijk om lekker en vers vlees op bestelling af te nemen.

Wij zijn een fruitteelt bedrijf gelegen in het stadje Batenburg. Het bedrijf bestaat uit 19 hectare met daarop de rassen Elstar en Red Prince. Het is familiebedrijf teelt met passie appels

Maatschap Janssen Fruitbedrijf is een familiebedrijf in Deest, dat zich richt op de de teelt van o.a. peren, maar vooral kersen, de vrucht die symbool staat voor ‘vruchtbaarheid en wedergeboorte’. Kersenteelt is de passie en met twee kersenrassen Kordia en Regina ontwikkelde hij het topmerk Cerisa.

De kwaliteit van de Cerisa-kers wordt vooral bepaald door de zorgvuldige, handmatige selectie van de allerbeste kersen uit de oogst: supervers, minimaal 28 mm, mooi van vorm, donkerrode volle kleur, voortreffelijk van smaak en bite. De Cerisa-kers wordt gewaardeerd door patissiers en topkoks in sterrenrestaurants en is een onmisbaar onderdeel van culinaire hoogstandjes. Omdat de Cerisa-kers elk jaar slechts een ‘kersentijd’ (juli/aug) verkrijgbaar is, zocht fruitbedrijf Janssen de samenwerking met een kas-kersenteler. Het oogstseizoen kan hierdoor met ca. 1 maand (juni) worden vervroegd. Tijdens het kersenseizoen staan consumenten bij de Janssen-huiswinkel voor vers geplukte kersen in de rij, het grootvolume gaat naar de groothandel.

Vanuit het ‘no-waste’ principe wordt het productieoverschot ingevroren en later verwerkt tot heerlijk kersensap zonder kunstmatige toevoegingen. De focus ligt echter op de levering van het verse product: een volrode glanzende kers met een frisgroene steel en bovenaan het aanhechtingsstukje dat werkt als een kurk op een wijnfles. Dit is Cerisa in optima forma, klaar voor de geschenkdoos of het culinaire topgerecht.