Verse groenten, fruit, maaltijdsalades, salades, wraps, maaltijden enz uit eigen keuken, streekproducten, zoals jam, honing, sap, nootjes enz.

Op dit adres is een melkautomaat die jaarrond 24 uur per dag open is.

Deze accepteert alleen muntgeld.

Bij de Zuivelboerderij De Klef kunt u terecht voor verse zuiverste zuivel. Het bedrijf is al vanaf  1950 in handen van de familie Cremers. Na vader Christ zette zoon Willie het bedrijf voort met een grote passie voor de koeien. Samen met zijn vrouw Dieny stapte hij in de voetstappen van zijn ouders. Met een vooruitstrevende en ondernemende blik op de toekomst, zette zij zich destijds, net zoals nu, in voor het familiebedrijf De Klef. In middels draait de derde generatie Cremers de boerderij.  Joris en Sandra stapten in de voetsporen van de ouders.

U kunt bij hen terecht voor melk, kwark, yoghurt, vla, drinkyoghurt, room en magere kwark.

Wil je meer weten van het boerenbedrijf dan bestaat er gelegenheid tot een bezoek aan de stal. Neem daarvoor van tevoren even contact op via het e-mailadres.

Bij Kroef een asperge- en vleesbedrijf kunt u terecht voor asperges en varkensvlees.

Peter’s Farm kalverhouderij, met huisverkoop van kalfsworstenbroodjes, kalfsvlees en scharreleieren.

Fruitteeltbedrijf met boerderijwinkel.

Irene Hameeteman runt haar Hapse heerlijkheden.  Zij voelt zich eindelijk een echte boerin en haar passie is leven / gebruikmaken van wat de natuur je wil geven.
Dat betekent ook dat zij een leuke moestuin heeft op de boerderij waar zij woont met haar partner Gyso en de kinderen. Zoals zo vaak zaait ze  natuurlijk, zoals bijna iedereen, altijd teveel en wordt tegelijk geoogst. Hierdoor heeft zij het idee opgevat om haar oogsten ouderwets in te gaan wecken. Zo maak ze jams van allerlei soorten vruchten, geweckte groenten, aardappelen, maar ook breit ze graag sokken en baby- en kinderkleding. Op bestelling ook andere dingen en volwassenen kleding.

De jam en groenten zijn allemaal biologisch geteeld en zoveel mogelijk puur natuur gelaten. Jam bevat natuurlijk wel suiker, maar is ook met zo min mogelijk suiker verkrijgbaar. Groenten worden geweckt zonder zout en zonder suiker, gewoon alleen de groenten en water.

Dit alles doet ze met in mijn gedachten haar neefje Jarno.  Jarno werd geboren en leek een gezonde baby. Al snel had zijn moeder door dat het niet helemaal goed ging met hem, hij spuugde veel  en was vaak kouwelijk. Toen het spugen steeds erger werd bracht zij hem naar het ziekenhuis. Daar dachten ze in eerste instantie dat hij gewoon een laag ijzer had en misschien erge koemelkallergie. Later bleek dat het heel wat meer serieuzer was wat hij had en werd hij naar het Sophia kinderziekenhuis overgebracht. Daar belandt hij al  snel op de intensive care en na 3 weken onderzoeken en alleen maar achteruitgang is hij overleden. Uit die onderzoeken kwam naar voren dat hij een energiestofwisselingsziekte had en de doktoren NIETS voor hem konden doen. Machteloos stonden zij, maar ook zeker iedereen om hem heen. Vreselijk om zo’n klein mannetje zo te zien lijden en je kan niets maar dan ook niets voor hem doen. Al snel na zijn overlijden zijn zijn moeder en Irene de markt op gegaan met gesponserde spulletjes, koeken, snoep etc en promotiematerialen van de stichting zelf. Ook maakte Irene toen al jam en verkocht ook op de markt voor dit goede doel.

Bij Gerrits eieren aan de Papenvoortsedijk 4a in Rijkevoort hebben zij een boerderijautomaat geïnstalleerd, waar je zeven dagen in de week terecht kunt voor verse eieren, aardappelen, uien, vlees en in het seizoen o.a. asperges en aardbeien. De seizoensproducten worden verkocht in een gekoelde automaat, zodat U zeker kunt zijn van de kwaliteit die ze bij Gerrits eieren nastreeft. Het vlees wat zij verkopen komt van regionale leveranciers, het wordt direct ingevroren en zo verkocht vanuit hun diepvriesautomaat

Bij Jan, Liesbeth, Ivo, Tessa en Jens Hermanussen laten ze de kaas niet van het brood eten. Daar zorgen ze wel voor. Na de eerste hap weet je al, dat is Boerenkaas van Barendonk. De volle, karakteristieke smaak van verse, rauwe melk proef je terug in kaas. Een ambachtelijk streekproduct waar ze stiekem best wel trots op zijn.
Het melkveebedrijf hoort bij hun eeuwenoude familielandgoed: De Barendonk in Beers. Maar de échte makers? Dat zijn natuurlijk de Holsteinerkoeien. Die worden dan ook behandeld alsof ze een topprestatie moeten leveren. Een uitgebalanceerd dieet, voldoende lichaamsbeweging, frisse buitenlucht en een heerlijk ligbed om uit te rusten. Zo kunnen zij doen waar ze goed in zijn: de lekkerste melk maken voor de Boerenkaas van Barendonk.

Hugo & Rianne Bens zijn in 1990 gestart met hun eigen pluimveehouderij. Tot op de dag van vandaag, doen zij dit nog steeds samen. Het is een echt familie bedrijf waarbij hun kinderen Brian en Resi meewerken op het bedrijf. In het weekend worden zij bijgestaan door twee weekendhulpen Femke en Guus. Arbeidsvreugde staat bij hen met stip op ÉÉN.

De scharrelhennen bij Bens leven met het dagacht ritme. ’s Ochtends vroeg zijn ze er als de kippen bij. Alvorens een ei te leggen gaan ze eerst even eten en drinken waarna ze het nest opzoeken. Hierna kunnen ze naar behoefte eten, drinken en volop scharrelen en stofbaden in de scharrelruimte.
Tegen de avond als het donker begint te worden trekken de hennen het systeem (bos) in om op zitstokken (de takken van de bomen) plaats te nemen om te gaan slapen. De stal lijkt dan leeg omdat er geen één hen meer in de scharrelruimte is. De kippen hebben bij de familie Bens een goed leven.

Bij Bens voert men de leus: ‘Scharreleieren van Bens is wat ik wens!’