Peter’s Farm kalverhouderij, met huisverkoop van kalfsworstenbroodjes, kalfsvlees en scharreleieren.

Fruitteeltbedrijf met boerderijwinkel.

Irene Hameeteman runt haar Hapse heerlijkheden.  Zij voelt zich eindelijk een echte boerin en haar passie is leven / gebruikmaken van wat de natuur je wil geven.
Dat betekent ook dat zij een leuke moestuin heeft op de boerderij waar zij woont met haar partner Gyso en de kinderen. Zoals zo vaak zaait ze  natuurlijk, zoals bijna iedereen, altijd teveel en wordt tegelijk geoogst. Hierdoor heeft zij het idee opgevat om haar oogsten ouderwets in te gaan wecken. Zo maak ze jams van allerlei soorten vruchten, geweckte groenten, aardappelen, maar ook breit ze graag sokken en baby- en kinderkleding. Op bestelling ook andere dingen en volwassenen kleding.

De jam en groenten zijn allemaal biologisch geteeld en zoveel mogelijk puur natuur gelaten. Jam bevat natuurlijk wel suiker, maar is ook met zo min mogelijk suiker verkrijgbaar. Groenten worden geweckt zonder zout en zonder suiker, gewoon alleen de groenten en water.

Dit alles doet ze met in mijn gedachten haar neefje Jarno.  Jarno werd geboren en leek een gezonde baby. Al snel had zijn moeder door dat het niet helemaal goed ging met hem, hij spuugde veel  en was vaak kouwelijk. Toen het spugen steeds erger werd bracht zij hem naar het ziekenhuis. Daar dachten ze in eerste instantie dat hij gewoon een laag ijzer had en misschien erge koemelkallergie. Later bleek dat het heel wat meer serieuzer was wat hij had en werd hij naar het Sophia kinderziekenhuis overgebracht. Daar belandt hij al  snel op de intensive care en na 3 weken onderzoeken en alleen maar achteruitgang is hij overleden. Uit die onderzoeken kwam naar voren dat hij een energiestofwisselingsziekte had en de doktoren NIETS voor hem konden doen. Machteloos stonden zij, maar ook zeker iedereen om hem heen. Vreselijk om zo’n klein mannetje zo te zien lijden en je kan niets maar dan ook niets voor hem doen. Al snel na zijn overlijden zijn zijn moeder en Irene de markt op gegaan met gesponserde spulletjes, koeken, snoep etc en promotiematerialen van de stichting zelf. Ook maakte Irene toen al jam en verkocht ook op de markt voor dit goede doel.

Bij Gerrits eieren aan de Papenvoortsedijk 4a in Rijkevoort hebben zij een boerderijautomaat geïnstalleerd, waar je zeven dagen in de week terecht kunt voor verse eieren, aardappelen, uien, vlees en in het seizoen o.a. asperges en aardbeien. De seizoensproducten worden verkocht in een gekoelde automaat, zodat U zeker kunt zijn van de kwaliteit die ze bij Gerrits eieren nastreeft. Het vlees wat zij verkopen komt van regionale leveranciers, het wordt direct ingevroren en zo verkocht vanuit hun diepvriesautomaat

Bij Jan, Liesbeth, Ivo, Tessa en Jens Hermanussen laten ze de kaas niet van het brood eten. Daar zorgen ze wel voor. Na de eerste hap weet je al, dat is Boerenkaas van Barendonk. De volle, karakteristieke smaak van verse, rauwe melk proef je terug in kaas. Een ambachtelijk streekproduct waar ze stiekem best wel trots op zijn.
Het melkveebedrijf hoort bij hun eeuwenoude familielandgoed: De Barendonk in Beers. Maar de échte makers? Dat zijn natuurlijk de Holsteinerkoeien. Die worden dan ook behandeld alsof ze een topprestatie moeten leveren. Een uitgebalanceerd dieet, voldoende lichaamsbeweging, frisse buitenlucht en een heerlijk ligbed om uit te rusten. Zo kunnen zij doen waar ze goed in zijn: de lekkerste melk maken voor de Boerenkaas van Barendonk.

Hugo & Rianne Bens zijn in 1990 gestart met hun eigen pluimveehouderij. Tot op de dag van vandaag, doen zij dit nog steeds samen. Het is een echt familie bedrijf waarbij hun kinderen Brian en Resi meewerken op het bedrijf. In het weekend worden zij bijgestaan door twee weekendhulpen Femke en Guus. Arbeidsvreugde staat bij hen met stip op ÉÉN.

De scharrelhennen bij Bens leven met het dagacht ritme. ’s Ochtends vroeg zijn ze er als de kippen bij. Alvorens een ei te leggen gaan ze eerst even eten en drinken waarna ze het nest opzoeken. Hierna kunnen ze naar behoefte eten, drinken en volop scharrelen en stofbaden in de scharrelruimte.
Tegen de avond als het donker begint te worden trekken de hennen het systeem (bos) in om op zitstokken (de takken van de bomen) plaats te nemen om te gaan slapen. De stal lijkt dan leeg omdat er geen één hen meer in de scharrelruimte is. De kippen hebben bij de familie Bens een goed leven.

Bij Bens voert men de leus: ‘Scharreleieren van Bens is wat ik wens!’

De historische boerenhoeve “de Cinquant” vormt het hart van de biologische zorgboerderij. Het oorspronkelijke boerenbedrijf is uitgegroeid tot een centrum voor activiteiten die op de boerderij mogelijk zijn. Zo heeft de Cinquant naast akker- en tuinbouw en op kleine schaal veeteelt ook een plattelandswinkel en een minicamping. Dat biedt volop mogelijkheden voor een uitgebreid en afwisselend zorgaanbod. En zo komt de liefde voor de natuur, voor het boerenleven en voor de medemens op een mooie manier tezamen. Tegenwoordig ligt het accent binnen het bedrijf niet zozeer meer op productie maar vooral op welzijn. Respect voor aarde, planten, dieren en medemensen is hierbij ons uitgangspunt.

De Cinquant biedt sinds 1987 aan mensen met een zorgvraag de mogelijkheid tot tot dagbesteding. Hierbij wordt niet de beperking maar juist de individuele mogelijkheden benadrukt. Met dit uitgangspunt én met behulp van onze jarenlange ervaring bieden wij zorg op maat. Een prachtig initiatief.

Op hun boerencamping kunt u terecht voor een mooie vakantie in de natuur. U kunt er tevens een mooie ervaring opdoen met het boerenleven.

Fokken en houden van melkvee; teelt van voederbieten, voedermaïs, overige voedergewassen.

Bij het maatschap Janssen heeft men zich toegelegd op het fokken en houden van melkvee. Daarnaast teelt men aardappels, suikerbieten en overige wortel- en knolgewassen. U kunt er terecht voor uw eieren en zuivel. Er is rauwe melk en yoghurt te koop.

Ooit op Boertel de Lamperse Hei geweest?  Moet je zeker een keer naar toe gaan.

Met een heel veel enthousiasme runnen Mat en Miriam van den Broek hun  Boertel in Wanroij.

Zij geven aan dat het boerenleven hen altijd al heeft aangesproken. De vele verhalen over het boerenleven die tot hen kwamen hebben  hen doen besluiten om hier in te stappen. Al vrij snel ontdekten zij dat het hun passie is om, naast het runnen van de boerderij en het verzorgen van de dieren, deze verhalen te delen en hun gasten te enthousiasmeren. Zij hebben dan ook diverse manieren bedacht voor hun gasten om te proeven van die boerensfeer.

U bent dan ook van harte welkom om dit te komen proeven en beleven! Omdat zij allebei ook zijn opgegroeid in de regio waar zij wonen, Land van Cuyk en Noordoost-Brabant, adviseren zij jou graag waar u terecht kunt voor de gezelligste terrassen, de beste restaurants en de mooiste plekken in de natuur.”

Je moet het naar de zin hebben, dat is het doel van Mat en Miriam. Of je nu komt om te vergaderen, een nachtje blijft slapen met een groep of in uw eentje in het gastenverblijf of in de Boertel komt, iedereen is van harte welkom. Zij zijn pas tevreden als jij ook tevreden bent en gaan daarom graag met jou in overleg om je verblijf zo prettig mogelijk te maken.

Zie ze jou snel?