In het fruitkraampje worden appels en peren verkocht. Daarnaast ook bepaalde maanden per jaar andere producten zoals walnoten en zelfgemaakte jam.

Melkveebedrijf Dorrestijn heeft een boerderij winkeltje waar ze kaas, sappen en eieren verkopen. Daarnaast hebben ze soms ook seizoensproducten. Dit aanbod is niet altijd hetzelfde en wisselt regelmatig.

GROENTEN VAN HET SEIZOEN
MET LIEFDE EN AANDACHT GETEELD

In de Wijkse Moestuin wordt op 1 ha wordt groente geteeld voor de directe afzet in de vorm van oogstaandelen. De meeste gewassen worden buiten geteeld en er zijn ook 2 tunnelkassen. Naast groente worden ook (klein)fruit en bloemen verbouwd.

De Wijkse Moestuin is een zelfoogsttuin. Dit houdt in dat klanten hun eigen groente komen oogsten. De tuin wordt hierdoor een gemeenschapstuin: klanten en tuinder komen elkaar tegen, maken een praatje, hebben contact en leren elkaar kennen.

Eens per week, twee weken of maand (afhankelijk van het seizoen) ontvang je een bericht van de tuinder met informatie over wat er kan worden geoogst. Soms staan er lekkere recepten in het bericht en leuke kooktips.

Ook word je via dit bericht op de hoogte gehouden over activiteiten en ander nieuws over De Wijkse Moestuin.

Ben je nog geen aandeelhouder; geen nood je kunt je op het oogstbericht abonneren, zodat je het ook ieder week krijgt en mee kunt lezen wat er in de Wijkse Moestuin is te doen. Wanneer je belangstelling hebt om deel te nemen in de Moestuin, neem dan contact op met de eigenaar Bea van Sprakelaar.

 

Vrijdag middag tussen 13.00 en 17.00 ben je welkom om iets te komen kopen. Wat we niet in de kraam hebben kunt u zelf oogsten of door ons laten oogsten.

Bij de bloemenwagen van Ruysch Bloemen kun je terecht voor kleine en grote boeketten met onbespoten, turfvrije, natuurlijk geteelde bloemen uit de volle grond. Wil je een boeket bestellen, zoek je bloemen voor een gelegenheid of wil je een keer zelf plukken? Dat kan ook! Kijk daarvoor op de website.

Iedere week spreken de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een lokale ondernemer dankzij hun samenwerking met Christie de Vrij van Fietsen voor mijn Eten – Krommerijn Streek. Deze week hing de altijd vrolijke Marcel Wouters aan de telefoon om te praten over het pas geboren stiertje: Raket.

In het begin van dit radioseizoen hadden de Dj’s Marcel al eens aan de telefoon om te spreken over een pas geboren kalfje die toen vermoed was naar Fietsen voor mijn Eten voorvechtster Christie de Vrij. Omdat de naam van de dieren bij RijnRund altijd een R beginnen kreeg het kalfje toen de naam ‘Ristie’ mee. De stier die afgelopen april geboren is heeft de naam: ‘Raket’ mee gekregen en Marcel legt graag uit waarom. “Waar de meeste kalveren nadat ze de weide in mogen rustig aan achter hun moeder aan lopen, liep dit kalf direct als een raket de weide in” Aldus Marcel die hierdoor niets anders kon dan het kalfje de naam ‘Raket’ mee geven.

De dieren die vanuit RijnRund in de uiterwaarden van de Krommerijn mogen grazen, worden met de grootst mogelijke zorg gehouden. Ondanks dat Marcel het woord ‘verwennen’ niet in de mond wil nemen is hij er trots op dat hij de runderen zo diervriendelijk mogelijk weet groot te brengen. “Uiteindelijk wordt het vlees maar als je zo’n beest goed verzorgd hebt dan betaald dat zich terug in goede kwaliteit vlees” aldus Marcel die aangeeft dat dit toch uiteindelijk is wat hij het liefst heeft. Omdat Marcel zijn vee goed in de gaten houd en de dieren stress vrij opbrengt proeft je als consument de kwaliteit terug in het vlees.

Ga voor meer informatie over RijnRund naar www.rijnrund.nl of bezoek Marcel en de runderen die grazen in de uiterwaarden in de buurt van Tull & ‘t Waal maar luister als echte liefhebber het hele interview dat Marcel Wouters afgelopen zaterdag gaf terug via deze link:

Molen-oz-DSC03842x.jpgIn onze  korenmolen wordt al meer dan 150 jaar door windkracht op molensteen en op ambachtelijke wijze de volgende producten gemalen zoals; tarwe, spelt, rogge en boekweit. Deze producten worden tevens volgens al oude recept  gemengd tot brood – pannenkoek- cake- en koekmixen. Zonder toevoeging  en gebruik van conserveringsmiddelen. Daarnaast is de molen voor bezoekers tijdens de openingstijden en volgens afspraak voor groepen en schoolklassen te bezichtigen

Iedereweek bellen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een lokale ondernemer dankzij de samenwerking met de Fietsen voor mijn Eten organisatie. Deze week spraken Jasper & Steffie met ondernemer Merel over haar Merels IJs waarmee ze menig een in onze regio blij heeft weten te maken. Maar hoe zit dat nou precies met haar ijs en waar is het te koop? Jasper & Steffie zochten het uit!

Het ijs van Merel is zo bijzonder omdat ze haar ijs vooral met ingrediënten uit de buurt maakt. Zo verwerkt ze veel lokaal geteeld fruit in haar ijs, komt de melk van lokale melkveebedrijven en het gebruik van deze eerlijke ingrediënten proef je terug in het ijs. Wanneer Merel gevraagd wordt wat haar geheime ingrediënt is dan kan je ze niet anders zeggen dan dat dit de liefde moet zijn waar vanuit ze haar ijs maakt. “Wanneer het niet door mijn goedkeuring heen komt dan leg ik het niet in de winkel” legt Merel duidelijk uit over hoe ze de hoge kwaliteit van haar product weet te waarborgen.

Merel verkoopt twee soorten ijs namelijk sorbet ijs en roomijs. Zoals de naam al doet vermoeden is roomijs gemaakt van de room van de melk en is het sorbetijs gemaakt op waterbasis waarbij veel gebruik wordt gemaakt van fruit. Voor de bijzondere smaken moet je als liefhebber ook zeker bij Merels IJs zijn! “Ik heb wel eens rozekoekenijs gemaakt en tompoezenijs voor koningsdag” vertelt Merel vol enthousiasme over de bijzondere smaken die ze verkocht heeft. De favoriete smaak van Merel hangt een beetje af van het moment. Op warme dagen eet ze het liefst fruitsmaken en op wat koudere dagen eet ze het liefst roomijs!

Alle liefhebbers van vers en lokaal gemaakt ijs kunnen vrijdag tot zondag tussen 12:00 en 18:00 langskomen bij Merel op het Langbroekseveld, weiland tussen langbroekerdijk A105 en A107, 3947 BK in Langbroek of kunnen een kijkje nemen op haar website www.merelsijs.nl en voor de echte diehard ijsfan is ook het hele interview terug te luisteren via onderstaande link:

 

 ·

Vind je het leuk om kaarsen te maken of om cadeautjes te verkopen? En heb je naast je visuele beperking een matige tot ernstige verstandelijke beperking? Kom dan eens kijken of onze kaarsenmakerij of onze kadoshop ’t Ogenblikje iets voor je is.

Wil je een puur stukje rundvlees eten, weten waar het vandaan komt en vindt je dierenwelzijn belangrijk ?
Koop het rechtstreeks bij de boer.
Wij hebben een (h)eerlijk verhaal en dat proef je!

Iedere week bellen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een lokale ondernemer tijdens het item: Fietsen voor mijn Eten. Deze week bespraken Jasper & Steffie samen met Yvonne van Leeuwen de start van het nieuwe kersenseizoen! 

Normaalgesproken begint het kersenseizoen net iets later in het jaar maar omdat er een hele grote kas achter het huis van Yvonne staat die vol staat met kersenbomen kan er hier net wat eerder dan bij andere kersenboomgaarden geplukt en gegeten worden. “In deze koude kas, die dus niet gestookt of verwarmd wordt, staan een paar duizend kersenbomen” laat Yvonne enthousiast weten die verder eerlijk toegeeft dat er wel een klein verschil in smaak zit tussen kersen die buiten groeien en binnen groeien. Ondanks dat je de kersen nooit tegelijk proeft en het daarmee lastig te vergelijken is proef je volgens Yvonne dat de kersen die buiten groeien iets meer zonlicht ervaren dan de kersen die binnen groeien. Beide kersen zijn van goede kwaliteit maar de kersen die buiten groeien zijn gewoon net ietsje lekkerder.

Op dit moment worden de Merchant kersen geplukt maar dit is al de derde soort die er uit de kas gehaald wordt dit seizoen! Hiervoor lagen de Burlat en de Earlise kersen in de schappen bij Yvonne. Het verschil tussen deze verschillende soorten kersen zit zich dan vooral in de mooie kleuren, de smaak en de houdbaarheid van de kersen. De ene kers is iets sappiger waarbij de ander weer wat groter is. “Iedere kers heeft z’n eigen karakter” aldus Yvonne die laat weten dat de Merchant kers die ze nu verkoopt lekker sappig, groot en stevig is. Ideale kersen dus om uit het vuistje te eten na een mooie fietstocht die gevonden kan worden via de website van Fietsen voor mijn eten.

Afhankelijk van het weer loopt het kersenseizoen door tot begin augustus en zijn deze kersen vers van het land (of de kas) te kopen bij Yvonne aan de Wickenburghseweg 7 in ’t Goy. Het verkooppunt valt tegenwoordig extra goed op door het mooie kleine rode karretje waar vanuit de kersen verkocht worden! Door de aanschaf van deze rode caravan val je goed op maar sta je ook op een droge plek de kersen te verkopen laat Yvonne vol trots weten. De caravan staat natuurlijk naast de acht meter hoge paal waar zo’n honderd klompen aan hangen. Kom gerust langs bij Yvonne in ’t Goy op zaterdag of feestdagen om bij haar persoonlijk kersen te kopen en voor kersenliefhebbers die op andere dagen graag van dit heerlijke fruit willen snoepen is er een zelfbedieningskar die op het erf staat.

Luister het hele interview terug dat Yvonne afgelopen zaterdag gaf tijdens de uitzending van Enthousiasper via onderstaande link en pak direct de tip van Yvonne mee over het speciale evenement dat aankomend weekend georganiseerd gaat worden in ’t Goy!

Bij het kersenmeisje is het kersenseizoen inmiddels geopend!