Verkoop van diverse groenten

Tom en Marlieke Geijsel en hun drie jongens hebben een varkens vermeerderingsbedrijf met 800 zeugen in Een-West. Sinds enige tijd verkopen zij er ook vlees van hun eigen varkens!

Via Facebook kan er vlees (cadeaupakketten/-bonnen) besteld worden. U vindt daar de bestellijst voor het lekkerste vlees. Ook de weekaanbiedingen staan er op. Bestellen kan via Facebook maar de voorkeur gaat uit als u hen een Appje stuurt of even belt. Samen met de klant wordt er een geschikt tijdstip afgesproken wanneer de bestelling kan worden opgehaald.

Ze brengen hun varkens zelf naar het slachthuis en halen een week later het vlees ingevroren weer op. U koopt rechtstreeks van de boer(in) en dat proef je!

Naast het verkopen van hun vlees, vertellen zij ook met trots over hun bedrijf en de beesten op hun varkenshouderij.

Vlak onder Assen  lopen al ruim 20 jaar, de kippen op de boerderij, vrij rond  in de wei.

Door de jarenlange ervaring weet de boer precies wat deze kippen nodig hebben voor een zo’n prettig mogelijk leven en om een heerlijk eitje te leggen.

In het weiland staan schaduwplaatsen en bomen om de kippen zo natuurlijk mogelijk te laten leven.

Aan Oosteinde 8A te Gasteren verkoopt men elke week verse aardbeien, jam, honing, eieren en diverse groenten.

Aan de Rolderstraat 5 te Grolloo vind je de boerderij van de familie Jobing – Buurman. Zij hebben een melktap staan waar je verse melk kunt tappen. Daarnaast verkopen zij, vers van het land en uit eigen oogst, aardappelen en courgettes. Wilt u de sfeer proeven van het echte boerenbedrijf: er worden regelmatig rondleidingen verzorgd. Daarvoor moet men wel eerst een afspraak maken.

De Landwinkel

Op het terrein van De Brink runnen cliënten van Visio de Brink samen met begeleiders de Landwinkel. De winkel is door vrijwilligers opgebouwd en ziet er bijzonder smaakvol uit. Er zijn hier tal van heerlijke streekproducten en leuke cadeau’s te koop. De Landwinkel is uiteraard toegankelijk voor inwoners van Vries en omgeving.

Ruime openingstijden

De winkel maakt deel uit van een coöperatieve winkelketen die natuurlijke producten maakt en verkoopt in een kleinschalige en sociale omgeving. De openingstijden zijn ruim.

Ambachtelijke boerderijproducten, streekproducten, pure sappen, boerenkaas, boerenzuivel, brood en meel, diverse smaakmakers en vele cadeau pakketten; een perfecte match tussen verantwoorde en lekker streekproducten en een zinvolle dagbesteding. Cliënten van De Brink doen leuke en leerzame werkervaring op. Het werk heeft een arbeidsmatig en ontwikkelingsgericht karakter.

Landwinkel De Brink ligt aan een gezellig pleintje waar je ook een kop koffie kunt drinken. Leuk is de kinderboerderij, een plek waar altijd iets te zien en te knuffelen is. Verder is op het terrein een moestuin, maar ook een speeltuin. Alles is rolstoeltoegankelijk en toegankelijk voor kinderen en volwassenen met een visuele beperking

De winkel heeft ook een eigen Facebookpagina.

Kees en Ria Goense heten u van harte welkom bij Fruitbedrijf Landwinkel Goense!

Fruitbedrijf Landwinkel Goense is gelegen in Marwijksoord, een Drents gehucht gelegen in de prachtige natuur te midden van het Nationaal Beek en Esdorpenlandschap Drentsche Aa en aan de rand van het gezellige dorp Rolde. Fruitbedrijf Landwinkel Goense teelt sinds 1999 zwarte, rode, witte en blauwe bessen, frambozen, bramen, kruisbessen en appels in de keurig verzorgde fruittuin in Marwijksoord. Deze vruchten worden in het oogstseizoen vers in de Landwinkel verkocht en tevens verwerkt tot meer dan 40 ambachtelijke Drentse streekproducten. Daarnaast bent u in de Landwinkel aan het juiste adres voor een mooi en smaakvol streekproductenpakket voor bijvoorbeeld een verjaardag of relatiegeschenk. Tot 2019 waren wij officieel biologisch, maar in verband met voortdurend stijgende kosten en bijbehorende administratie hebben wij besloten de SKAL certificering niet meer te voeren. Wel telen wij nog steeds op milieuvriendelijke wijze, met een bewuste afweging bij de beperkte inzet van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.

Ga voor PUUR! Beleef het Landleven.

Fruitbedrijf Landwinkel Goense maakt deel uit van de Landwinkel Coöperatie. Boerderijwinkels die zijn aangesloten bij Landwinkel bieden u een ruim assortiment kwaliteitsvolle en ambachtelijke producten. Dat is het grote voordeel van een coöperatie samenwerkende agrarische ondernemers: zij wisselen hun producten uit. Zo wordt het zwarte bessensap van Fruitbedrijf Landwinkel Goense bijvoorbeeld door een kaasboerderij aan de andere kant van het land verkocht!

Eerlijke streekproducten uit Drenthe.

Fruitbedrijf Landwinkel Goense is met meer dan 40 Drents Goed Streekproducten de grootste producent van Drents Goed Streekproducten. De bij DrentsGoed aangesloten ondernemers zijn trots op hun product en staan garant voor kwaliteit, streekgebondenheid en een ultieme beleving van regionale tradities. Drents Goed Streekproducten vindt u natuurlijk bij Fruitbedrijf Landwinkel Goense, maar ook in diverse Drentse supermarkten, restaurants en overige verkooppunten.

Tip ons een stalletje!

De regiokaart van Kop van Drenthe is momenteel nog minimaal gevuld met adressen. Wilt u meewerken aan een gevulde kaart? Word voorfietser door u aan te melden via de  ‘Landelijk’-pagina. Of stuur uw tips via het formulier ‘Tip ons een stalletje’, liefst met een foto van het stalletje of de boerderij, kwekerij of kleine winkel erbij.

* Alle adressen onder voorbehoud. Het kan gebeuren dat je voor een dichte deur komt of een stalletje er niet staat of leeg is. Dan heb je natuurlijk meteen nog een paar kilometer meer te fietsen met een doel: jouw dagelijkse eten langs de weg ontdekken…

** Alle overige informatie is ook onder voorbehoud en kan verouderd zijn. Deze informatie is door de voorfietser en meefietsers verzameld sinds augustus 2017. Onder andere door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de seizoenen anders lopen dan in de profielpagina van het stalletje vermeld staat. Hier hebben wij geen grip op en hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.

*** Heeft u een stalletje, staat deze nog niet op de kaart en wilt u een gratis vermelding? Klik dan op Tip ons een stalletje! en geef uw informatie door.

**** Heeft u een stalletje, staat deze wel op de kaart, maar wilt u deze verwijderd hebben? Stuurt u dan een e-mail naar info@fietsenvoormijneten.nl.  

Kaas van Kaaslust en Friesche boerenkaas, Maallust bier, puur fruitsappen, Kraggenburg honing uit Nieuw Buinen, vrije uitloop eieren, prachtige wijnen en ook biologisch vers gebrande noten

In deze boerderijwinkel verkopen ze vlees van eigen erf! Vrij van antibiotica en 100% grasgevoerd.

Ouderwets lekker!

Bij de Blakervelderhoeve kunt u terecht voor een stukje vlees van een dier dat een goed leven heeft gehad.