Kom gezellig langs bij onze Streekwinkel. Lekkere kazen vers van het mes. Vlees van eigen Boerderij, eieren, honing streekproducten.

In de molenwinkel vindt u verschillende meelsoorten, biologische groente en fruit, brood en alle ingrediënten om brood, pannenkoeken en gebak te maken.

Door haar unieke manier van malen is het verse meel van de molen in trek bij een grote verscheidenheid van restaurants, bakkerijen en winkels.

Hoeve “Ons Genoegen is gelegen in de buurtgemeenschap Busch en Dam, gemeente Uitgeest. Momenteel zit de vierde generatie familie Noom op dit bedrijf. De vorige generaties hebben hier een altijd melkveehouderij gehad, nu zijn zij echter overgegaan naar een vleesveebedrijf.

Op hun vleesveebedrijf houden zij alleen runderen van het ras ‘Limousin’.
Dit van oorsprong Franse ras staat bekend om zijn uitstekende vleeskwaliteit; de koeien hebben dan ook uitstekende vleeseigenschappen.

Niets is zo mooi als de koeien in de wei te zien grazen…
De runderen lopen dan ook vanaf mei t/m oktober buiten. De kalfjes gaan gewoon met de koeien mee de wei in en drinken moedermelk. Een natuurlijk proces van opgroeien.

Ons bedrijf is IKB geregistreerd.

Tip ons een stalletje!

De regiokaart van de IJmond is momenteel nog minimaal gevuld met adressen. Wilt u meewerken aan een gevulde kaart? Word voorfietser door u aan te melden via de  ‘Landelijk’-pagina. Of stuur uw tips via het formulier ‘Tip ons een stalletje’, liefst met een foto van het stalletje of de boerderij, kwekerij of kleine winkel erbij.

* Alle adressen onder voorbehoud. Het kan gebeuren dat je voor een dichte deur komt of een stalletje er niet staat of leeg is. Dan heb je natuurlijk meteen nog een paar kilometer meer te fietsen met een doel: jouw dagelijkse eten langs de weg ontdekken…

** Alle overige informatie is ook onder voorbehoud en kan verouderd zijn. Deze informatie is door de voorfietser en meefietsers verzameld sinds augustus 2017. Onder andere door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de seizoenen anders lopen dan in de profielpagina van het stalletje vermeld staat. Hier hebben wij geen grip op en hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.

*** Heeft u een stalletje, staat deze nog niet op de kaart en wilt u een gratis vermelding? Klik dan op Tip ons een stalletje! en geef uw informatie door.

**** Heeft u een stalletje, staat deze wel op de kaart, maar wilt u deze verwijderd hebben? Stuurt u dan een e-mail naar info@fietsenvoormijneten.nl.  

Welkom bij L’Amuse
l’Amuse verkoopt meer dan 400 soorten kaas.
Na affinage in één van de drie klimaatcellen, zijn de kazen geschikt voor consumptie.
Particulieren kunnen bijna dagelijks terecht in Amsterdam en ook bijna dagelijks in IJmuiden.
De horeca wordt zoveel mogelijk beleverd met eigen gekoeld vervoer.
Rijpheid kan, naar wens van de klant, worden ingevuld.
l’Amuse is ook importeur van de oliën van Chateau d`Estoublon uit de Provence.
Ook de ontwikkeling van nieuwe kazen en ultieme combinaties zoeken tussen kaas met wijn, bier, whisky, thee en saké behoren bijna dagelijks tot ons werk.

Over Boerderij Sinneveld

Op de boerderij Sinneveld te Santpoort-Zuid worden al koeien gehouden sinds ca. 1600. Anno 2019 is dat nog steeds het geval, nu echter van het uit midden Italië komende ras: Marchigiana. In 1989 kwamen de eerste Marchigiana’s naar Nederland en tien jaar later in Santpoort op onze boerderij.

De reden om (van) dit ras te houden, is het natuurlijke afkalven, de goede moedereigenschappen, het rustige karakter, de hardheid om minimaal acht maanden per jaar buiten te willen grazen en de (h)eerlijke smaak van het vlees.

Het veehouderijbedrijf Sinneveld is extensief. De dieren hebben veel ruimte om op de weilanden te grazen, in harmonie met de natuur. Hierdoor is er natuurlijk gedrag en geeft dat een hoge mate van dierwelzijn. De koeien kalven af in het voorjaar en gedurende de hele zomer en najaar lopen ze in kleine groepen met hun kalveren en een stier op de weilanden in Santpoort en Bloemendaal. Hier doen ze zich tegoed aan inheemse grasrassen en kruiden, wat een bijzondere authentieke smaak geeft en tevens resulteert in gezond vlees. Het hele jaar rond eten onze koeien gras.