Wat maakt dit vlees nu zo (h)eerlijk vlees??
Het vlees komt van onze Holstein-Friesian koeien, soms gekruist met Belgisch Blauw. Voor het vlees gebruiken wij jonge vaarzen, waardoor het lekker mals vlees is. Wij brengen onze koeien naar Hardenberg voor de slacht, daarna haalt Ruud Duursma de karkassen op. In zijn slagerij te Exloo snijdt en maakt hij de producten, waarna wij het vacuüm verpakken en weer mee naar huis meenemen.
Een korte en heldere weg van onze stal naar uw bord.

Vrije uitloop eieren, aardappelen en uien. In de zomer ook eigen verbouwde groente. Aanbod varieert. Afgelopen zomer o.a. aardbeien en tomaten.

Wij zijn tegendraadse groene boeren. Wij gunnen u topvlees en onze dieren een goed leven. Doet u mee?

We verkopen: Drents (h)eerlijk Ossenvlees, 2 sterren Hooglander kip, Sallaands varkensvlees, Biologische eieren van Bio boerderij Oosting, Zuivel van Zuivelboerderij de Waard dit moet u wel op maandag bestellen, dan kunt u het op vrijdagmiddag ophalen, Groente en fruit via Koops, Bunkerkaas en jonge kaas.

“Vraag maar raak, voor een knaak” rondleiding op woensdagmiddag op afspraak en begint om half 2.

Wat is er nu lekkerder dan verse eieren direct van de boerderij? Wij verkopen in onze automaat heerlijke bruine biologische eieren en die zijn natuurlijk kakelvers! Daarnaast hebben we ook onze eigengemaakte tokkelroom, een eierlikeur 8% alc. (soort advocaat maar dan minder sterk) Deze tokkelroom is heerlijk zacht van smaak en maken we in twee varianten, lekker om zo eens een glaasje op te lepelen (al dan niet met slagroom) of ook heerlijk als desert met ijs, (chocolade-) mousse of kwark. (griekse yoghurt) De ‘gewone’ tokkelroom maken we met onze eigen biologische eieren met reguliere jenever, suiker en vanillesuiker, heerlijk zacht en romig van smaak. De andere tokkelroom die we maken is 100% biologisch, ook met onze eigen bioeieren met als toevoeging biologische jenever van Biospirits en lichtgetinte biologische rietsuiker uit Mozambique, (Ecofarm) geteeld door kleine lokale boeren. Deze is iets ‘stoerder’ van smaak en iets minder zoet. Onze boerderij automaat is 24/6 geopend. Alleen op zondag zijn we gesloten. U kunt contactloos betalen maar ook nog steeds contant met munt- en briefgeld (5 of 10 eurobiljetten). Wilt u grotere aantallen of ook eieren/tokkelroom in uw assortiment opnemen, neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Benieuwd geworden naar onze producten, kom gerust langs en probeer ze eens uit! Van harte welkom.

Bij Melktap Anloo aan de Anderenseweg nr. 2 te Anloo kunt u heerlijke verse melk ’tappen afkomstig van hun eigen koeien. Deze melk is niet gepasteuriseerd of op een andere manier bewerkt. Verser kan niet. U kunt er ook terecht voor echte boeren zuivel, eieren en meel. In de periode van april tot en met oktober verkoopt men ijs

Men ziet u graag bij Melktap Anloo.

 

Verse Melktap Geesbrug, Voor de lekkerste verse melk, en een stukje (h)eerlijke kaas. Kom je ook proeven?

Bij Buffelfarm Kelder kunt u o.a. terecht voor buffelvlees. Daarnaast verkoopt men melkproducten van buffelmelk, maar ook buffelmozzarella kaas. En bent u op zoek naar heerlijk ijs dan bent in Steenwijkermoer, aan de Veenschapsweg 25 aan het juiste adres.

In dit stalletje aan huis kun je de lekkerste zelfgemaakte producten kopen, zoals eigengemaakte jams, chutney’s, sappen, honing, eieren en soms ook planten uit eigen tuin die ‘over’ zijn.

Wilma’s erf is onderdeel van het biologisch dynamisch  melkveebedrijf van Wilma en Berend Steenbergen. Op hun bedrijf wordt geen kunstmest gebruikt en ook geen bestrijdingsmiddelen. Op hun graslanden wordt rekening gehouden met de weidevogels. Zij doen dit door te zorgen voor een variatie in plantengroei. Er groeit namelijk niet alleen gras maar ook bloemen en kruiden.
De plaatsen waar vogels broeden worden met rust gelaten, en op verschillende plaatsen zorgen zij voor plas-dras situaties op het grasland. Deze plas-dras gebieden worden veel gebruikt door vogels met kuikens, om eten te zoeken.
Wilma’s erf  is lid van weidevogelbeheer en zij zijn lid van het weide vogel netwerk van de Vogelbescherming.

Op het bedrijf van Wilma en Berend houdt men ongeveer 85 melkkoeien met bijbehorend jongvee. Al hun dieren gaan zoveel mogelijk de wei in, meestal vanaf 15 april tot eind november. In de wintermaanden zijn ze in de stallen, dit zijn zogenaamde potstallen. De ligruimte wordt dagelijks ingestrooid met stro. De dieren hebben op die manier een heerlijk zacht en ruim ligbed. Als de stallen worden uitgemest komt deze mest weer op het land, waar het zorgt voor een gezonde bodem waar gezond gras op groeit. Op die manier houden zij hun dieren gezond, zodat er geen antibiotica nodig is.

Voor het assortiment dat zij verkopen, kijk ook even op hun website.

Verkoop van diverse groenten