De kaas in de automaat is gemaakt van de melk van hun 60 koeien die van april tot en met oktober zo veel mogelijk in de wei lopen. De kaas wordt van rauwe melk gemaakt en dat maakt het vooral echte boerenkaas.

Wij brengen de transitie naar een gezond voedselsysteem in beweging met een nieuw winkelconcept waarmee bewuste consumenten gemakkelijk toegang krijgen tot de beste lokale producten en de verhalen daarachter. Natuurinclusieve boeren ontvangen een goede prijs waardoor zij kunnen investeren in duurzame werkwijzen.

Oogst is meer dan een buurtsuper. Het is dé plek voor de duurzame consument en lokale boer waarbij versheid, smaak en natuurinclusieve landbouw methodes voorop staan. Ons streven? Oogst op meerdere plekken zodat de boeren en mensen in dorp of stad elkaar weer kennen en ontmoeten. Hoe leuk zou dat zijn?

Vlees van eigen niet geïnjecteerde runderen. Varkensvlees, kippenvlees en kippeneieren.

In de verswinkel Poel Vers op Westeinde 13 in Roelofarendsveen staat hun personeel elke dag voor u klaar vanaf 06.45 uur.

Naast uw dagelijkse boodschappen kunt u bij hen dagverse groenten en fruit, gesneden vleeswaren en diverse soorten brood, kaas, zuivelproducten, kruideniers- en rookwaren kopen. Tevens maken zij in hun winkel rauwkost- en fruitsalades, elke dag vers!

Zin in een overheerlijk broodje dat net uit de oven komt? Bruin of wit, een extra plakje kaas, met of zonder boter? Alles is mogelijk en hun producten zijn kakelvers. En dat proeft u.

Bij Brasserie Meelfabriek Zijlstroom werkt men zoveel mogelijk met producten uit de streek en eigen tuin. Proef kazen uit het Groene Hart, brood van Nu, friet van Karels Bio Friet, honing van Dirk Jan Binnendijk en zuivel van Kwakernaak. Lees hier wat we nog meer doen op het gebied van duurzaamheid en hier over hun eigen fairtrade Johannes koffie. Vanaf 10.00 uur kan je bij hen ook terecht voor een ontbijtje, vanaf 11.30 uur voor de lunch en vanaf 17.00 uur voor diner.

De Kaaswereld is een zelfstandige kaasspeciaalzaak in Roelofarendsveen, eigenzinnig en mét verstand van zaken. De eigenaar is Richard van Klink, geboren en getogen ‘Veender’. Richard en zijn team hebben een passie voor kaas en willen dat graag uitdragen. De mooiste binnen- en buitenlandse kazen liggen voor u klaar om geproefd te worden. Bij de kaaswereld zijn ze bijzonder trots op het uitgebreide aanbod van de lekkerste boerenkazen. Persoonlijk geselecteerd door Richard van Klink van de beste boerenkaasmakers, bij voorkeur afkomstig uit de regio.

De kleurslagerij van Van der Meer in Roelofarendsveen is al meer dan 100 jaar hun trots. Iedere dag doen zij hun uiterste best om de beste ambachtelijke producten te bereiden. Denk hierbij aan lekkere vleeswaren, rollades, barbecuepakketten en aan gourmet- en fondueschalen. Bij hen vind je het hele jaar door mals rundvlees , varkensvlees van Heyde Hoeve en kip van het Gildehoen. Ook hun broodjes maken ze allemaal zelf. Bovendien bereidt men elke dag heerlijke verse maaltijden. Kom vandaag nog bij ons langs! Bestelt u via hun webshop dan bezorgen zij uw bestelling bij u aan huis.

Terwijl de zon bijna opkomt, is de zin om te schrijven weer terug. Het is weer tijd voor de kampeertrip samen met m’n lief. Net als vorig jaar had ik een roadtrip door NL willen maken, naar de nieuwe Fietsen voor m’n eten regio’s die gestart zijn, maar een kapotte auto die we een maand moesten missen, gooide roet in dat heerlijke lokale eten.

Maandag kwamen we aan op een camping met een prachtig uitzicht over de Kagerplas. We troffen het met het weer en settelden ons op een plek langs het water. Ik had nog wat laatste etenswaren van thuis meegenomen, dus het werd Pasta di Marja, van uien en knoflook van Eetvanpait, gehakt van Delflandse Vleesmeesters, paprika en tomaten van Boeregoed, spaghetti van Keurslager Poleij en bouillonblokje en tomatenpuree van de Biefit Gezondheidswinkel. We aten pas rond 21:00 omdat we zoveel te rommelen hadden om alles weer op z’n plek te krijgen, maar smulden er heerlijk van en

genoten

van de prachtige zonsondergang.

Donderdag was ik al vroeg wakker. Ik wilde ook de zonsopkomst bewonderen en trok de hardloopschoenen aan. Net buiten de camping ontdekte ik al de eerste boerderijwinkel Weidegeluk, die donderdag tot zaterdag open is, dus even geduld. De zonsopkomst was spectaculair en ik rende een leuke 4 km naar Oud-Ade heen en weer. Onderweg op Leidseweg 30 een leuk jamstalletje gespot met zo gezegd ‘100% Oud-Ade Damn good jam’. Maar geen geld bij me en nog jam genoeg. De tip meteen doorgegeven via het tipsformulier op de website. Ploegbaas Aad van Meurs heeft hem er inmiddels al eigenhandig opgezet, bedankt!

Dat is toch wel het ultieme voordeel van onze website: ik kan de tips zo van onze eigen kaarten halen. Ik had dus gezien dat er op 4 km fietsen een landwinkel was, Landwinkel Castelijn. Nadat ik even de eendjes gedag had gezegd in het frisse water van de Kaag en we ons eerste ontbijtje in de ochtendzon

genoten

, stapten we op de fiets naar Rijpwetering. Ik kocht er vlees, boer’n boter en kruidenboter, rode honingkruidenwijn, wat fruit en groente.

Na een dagje shoppen en terrassie pakken in Leiden (op de fiets want lekker dichtbij) aten we de Duitse biefstukken van de landwinkel met broccoli van Boeregoed en gebakken aardappeltjes van Poleij. Mayonaise van de Biefit erbij.
Woensdag weer een mooie zonnige dag voor de boeg. We besloten te gaan skaten wat later ook skaten voor ons eten bleek te worden. We hadden een leuke route rond het Braassemermeer gevonden en reden met de vierwieler naar Roelofarendsveen. Daar vertrokken we met een klein fietspontje naar de overkant en zo gingen we het meer rond. We kwamen plaatsnamen tegen die we nog nooit hadden gezien en zo kwamen we ook langs Palingrokerij Van Veen. Na een uitgebreid relaas over de regelgeving in de palingvisserij en hoe deze familie al vijf generaties palingvissers voortbrengt, legden we de laatste kilometer af naar de auto.
Voor het brood bij de paling zochten we een bakker in de buurt en we kwamen in het kleine centrum van Roelofarendsveen wat leuke kleine winkeliers tegen: Bakker van Maanen Roelofarendsveen, Keurslagerij Van der Meer en De KaasWereld werden bezocht voor brood, vlees en kaas. Nu hebben we op onze camping toch een luxe van jewelste want elke avond komt al luid toeterend Uw Melkboer voorbij met een groot assortiment zuivel, groente en fruit. Ik kocht er nog een krop sla en slasaus voor de salade bij de ribeye. M’n lief is ook Grillmaster dus die maakte het vlees klaar, terwijl ik me op de salade stortte.
Gisteren was qua weer even een mindere dag, dus woensdagavond hadden we besloten toch de luifeltent maar op te zetten. Wat was ik blij met die beslissing! We maakten er een dagje relaxen van en de fietsen bleven onder de hoes tot het einde van de middag. Ik had nog wat kampeerspullen nodig en m’n lief en ik steunen ook graag de horeca, dus we reden naar Leiderdorp naar Brasserie Meelfabriek Zijlstroom om te lunchen. Daar hadden ze ook een hoekje ‘Voor Thuis’, een klein winkeltje met huisgemaakte producten. Ik nam er granola mee. Omdat we besloten hadden om de rest van de paling ‘s avonds als visschotel te eten en er nog meer vis bij te halen, bestelde ik de huisgerookte zalm to-go. Het werd met alle liefde gevacumeerd.
Na het bezoek aan de kampeerwinkel reden we door naar Nieuw-Vennep om een visspecialist te bezoeken die we gevonden hadden op internet. We ontdekten in het winkelcentrum een mooi rijtje kleine ondernemers waar we inkopen deden: Versmarkt De Vennep, Bakkerij van Leeuwen en Visspecialist Marc. Er waren ook nog een slager en poelier, waarvan de adressen ook op een tipsformulier belandden. Zo krijgen we een goed gevulde kaart op de website.
Terug bij de camping kon ik eindelijk naar Weidegeluk, die was open. Dus even 500 meter met de Vers-Express naar het winkeltje. Heerlijke kazen en een bordje met boerenijs straalden me tegemoet. Ik nam een stuk jonge kaas mee en twee hazelnootijsjes en vertelde over ons platform. De boerin had al van ons gehoord en zo was ze al op de kaart beland! Als bedankje kreeg ik nog een fles verse melk mee.
Het werd een uitgebreide visschotel met de zalm van Zijlstroom, paling van Van Veen, garnalen en cocktailsaus van Marc en makreel van de viskar in Roelofarendsveen waar ik geen gegevens van heb genoteerd. Brood van Van Leeuwen erbij en roomboter van Casteleijn. Een mooi rondje kleine zelfstandigen die we graag sponsoren door hun heerlijke verse lokale producten te kopen.
Na een regenachtige dag toch nog een mooie zonsondergang en een mooie afsluiting van een relaxte dag.
Er is hier ook een BoerenKaas fietsroute langs alle kaasboerderijen in de streek, samengesteld door Kaag en Braassem Promotie. Eens kijken of m’n lief daarvoor te porren is vandaag, op onze laatste dag hier.
Zaterdag vertrekken we weer naar een andere bestemming, naar waar deze gekte 4 jaar geleden allemaal begon…
🇳🇱🥳🚴🏼‍♀️🚴🏻🏕

Met inmiddels 47 winkels verspreid door het westen van ons land is er altijd wel een winkel bij jou in de buurt. En dat is ook precies wat we willen: betrokken zijn bij de buurt en de buurt betrekken bij ons. Bewust zijn van onze verantwoordelijkheid voor de wereld om ons heen.

Brood en banket brengen dat zich aan de buurt en de tijd aanpast. Dat doen we met bezieling, eigenheid en vooral veel vrolijkheid. Zo brengen we als grootste ambachtelijke bakkerij van Nederland al meer dan 100 jaar brood en gebak met karakter in jouw buurt!

Als u zin heeft in een lekkere gerookte paling of andere vis wip dan even aan bij Palingrokerij Van Veen, aan de Noordkade 25 te Roelofarendsveen.